محمد ترکمانه امروز در مراسم افتتاح طرحهای بنیاد برکت که بصورت ویدیوکنفرانس برگزار شد، اظهار داشت: با توجه به اینکه مقام معظم رهبری همیشه به دنبال راه حلی برای حل مشکلات روستاییان بودند، به همین منظور بنیاد برکت ۱۶ سال گذشته تشکیل و فعالیتهای آن آغاز شد.
او افزود: ماموریتی که به بنیاد برکت محول شد در راستای اشتغالزایی و محرومیتزدایی در کشور بر اساس پیشرو، نو آوری، جریانسازی و اعتمادآفرینی آن برای مردم کشور است.
ترکمانه با بیان اینکه بنیاد برکت تاکنون در طرحهای اقتصادی مشارکت داشته است و در ایجاد بنگاههای کوچک و بزرگ و به عنوان یک شتابدهنده در طرحهای اقتصادی وارد شده، خاطرنشان کرد: هم چنین با تزریق مالی به پیشرفت شرکتها کمک کرده و زمانی که این شرکتها به بالندگی رسیدهاند از آن خارج شده است.
مدیرعامل بنیاد برکت ادامه داد: در سال ۹۷ تحول جدی بر اساس مطالعات در حوزه توانمند سازی محرومین سراسر کشور در بنیاد برکت صورت گرفت و طرحهای اقصادی اشتغالمحور و اشتغالهای خرد و خانگی و کسب و کارهای کوچک به فعالیتهای بنیاد برکت اضافه شد و جریان گستردهای را در برداشت.
ترکمانه افزود: بنیاد برکت از طرحهای مختلفی حمایت میکند و آنها را به ۴ بخش تقسیم کرده است که اولین طرح، طرحهای خرد و خانگی است که با تسهیلات ۱۲۰ میلیون تومانی از آنها حمایت میشود.
او ادامه داد: در طرحهای بنگاهها و خرد و کارگاههای کوچک نیز ۵۰۰ میلیون تومان، در طرح بنگاههای کوچک نیز از یک و نیم تا ۵ میلیارد تومان و بنگاههای مشارکتی نیز میتوانند ۳۰ میلیارد تومان تسهیلات از بنیاد برکت دریافت کنند.
ترکمانه افزود: اقدامات بنیاد برکت در کشور برای ایجاد اشتغال در نقاط محروم شکل گرفته و سعی کردهایم تمام ظرفیت کشور را پای کار آوریم.
او اذعان داشت: با توجه به شبکه تسهیلگری نیز حدود هزار نفر از همکاران ما بر اساس نیازسنجی و شناسایی ظرفیت محلات افراد نیازمند شغل را دعوت میکنند و در نهایت در طول ۱۲ مرحله و با تزریق مالی یک شغل ایجاد میشود.
مدیرعامل بنیاد برکت گفت: از مهمترین اقدامات دیگر، رصد سه ساله طرحهای اشتغالزایی است تا مطمئن شویم طرح پایدار بوده و کسب و کار میتواند ادامه داشته باشد.
او با اشاره به اینکه تاکنون بیش از ۳۰۰ هزار طرح اقتصادی اجتماعمحور انجام شده است، افزود: در حال حاضر بنیاد برکت ۱۴ هزار روستا را در تمام استانهای کشور و ۹۰ درصد شهرستانهای کشور را تحت پوشش قرار داده است.
ترکمانه افزود: برنامه داریم برای سال جاری ۲۰ هزار روستا معادل ۷۰ درصد جمعیت روستایی کشور و تمام شهرستانهای کشور را پوشش دهیم.
مدیرعامل بنیاد برکت گریزی به فعالیتهای حوزه این بنیاد زد و افزود: این بنیاد تاکنون ۲ هزار مدرسه را در سراسر کشور ساخته و تحویل آموزش و پرورش داده است، همچنین برای ساخت ۲ هزار و ۷۰۰ مدرسه دیگر قرارداد منعقد کردهایم.
او از ساخت ۲ هزار و ۱۶۵ مسجد و ۲۰ بیمارستان شاخص کشور توسط این بنیاد خبر داد و گفت: قریب به ۵۲ هزار پروژه برای مسکن محرومین در نظر گرفته شده که تاکنون ۴۷ هزار واحد آن تحویل شده است.
ترکمانه با بیان اینکه ساخت بیش از ۲۲۰ خانه سلامت در سراسر کشور توسط این بنیاد حمایت شده است، اضافه کرد: فعالیتهایی نیز در بخش بیمه روستایی و بلایای طبیعی صورت گرفته است.
او اضافه کرد: اقدامات بنیاد برکت با حمایت بانکها صورت میگیرد و از سال گذشته نیز صندوق اشتغال برکت در کنار بانکها به مشغول پرداخت تسهیلات هستند.
اظهار کرد: طی پنج سال گذشته ۱۶۲ هزار میلیارد ریال در قالب بیش از ۱۶ همت تسهیلات اشتغالزایی پرداخت شده و برای یک میلیون نفر نیز به صورت مستقیم و غیرمستیقم ظرفیت شغلی ایجاد کرده است.
ترکمانه افزود: شبکه بانکی کشور در سال گذشته در مجموع ۸ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی بنیاد برکت پرداخت کرده است.
او از پرداخت تسهیلات اشتغالزایی برای بیش از ۱۸ هزار زن سرپرست خانوار نیز خبر داد و افزود: ۸ هزار و ۶۱۲ طرح برای معلولین در نظر گرفته شد و ۱۱ هزار و ۴۲۵ نفر از مرزنشینان را نیز تحت حمایت قرار دادهایم به نحوی که اکنون بسیاری از کولبران مرزی مشغول کارآفرینی هستند.
مدیرعامل بنیاد برکت ادامه داد: در زمینه دانش بنیان نیز بیش از ۲ هزار و ۱۵۷ طرح صورت گرفت.
او افزود: اقدامات زیادی برای مهاجرت معکوس به روستاها صورت گرفت و بر اساس یک طرح آزمایشی در سال گذشته بیش از ۵ هزار و ۳۷۷ خانوار به روستا بازگشتند.
ترکمانه به بحث خیرین اشتغالزا نیز اشاره کرد و گفت: تاکنون قریب به ۱۱۰ میلیارد تومان آورده خیرین در بنیاد برکت به ثبت رسیده است.
او افزود: مجموع تفاهمنامه بنیاد برکت با بانکها در سال گذشته ۱۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بود که از آبان ماه ۸ هزار میلیارد تومان آن جذب شده است.
مدیر عامل بنیاد برکت با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در بخش اقتصاد دریا و کشاورزی نیز افزود: در همین راستا فعالیتهای بنیاد برکت امسال در دو زنجیره اصلی در حوزه کشاورزی و آبزیپروری خواهد بود لذا امسال منابع بانکی که در اختیار بنیاد برکت قرار خواهد گرفت به صورت جد در این زمینهها هزینه خواهد شد.
ترکمانه افزود: پیشبینی میشود در سال جاری ۲۲ طرح اشتغالمحور، ۹۴ طرح بنگاهمحور و حدود ۷۰ هزار فرصت شغلی در حوزه زنجیر سبز ایجاد شود، همچنین شاهد افزایش ۱۵ هزار تنی محصولات گلخانهای و یک میلیون اصله نهال باشیم.
او گفت: با اجرای این طرحها در زنجیره آبی شاهد رشد ۵ درصد در حوزه تولید آبزیان و کمک ۷ میلیون دلاری به صادرات خواهیم بود.