طبق دادههای انجمن فدرال داروسازان آلمان (ABDA)، داروخانهها در سالهای اخیر در آلمان با سرعت نگرانکنندهای تعطیل شدهاند و تنها در سه ماه اول سال بیش از ۱۲۰ فروشگاه بسته شدهاند.
به گزارش یورو نیوز، کریستین اسپلت، سخنگوی انجمن فدرال داروسازان آلمان در این باره گفت: در حال حاضر ما کمترین تعداد داروخانههای فعال را از اوایل دهه ۱۹۸۰ داریم. به گفته این مقام مسئول، تعداد داروخانههای فعال در آلمان مدتی است که کاهش یافته است.
اسپلت گفت: «داروسازان یک وظیفه اساسی را در سیستم مراقبتهای بهداشتی نیز انجام میدهند، که شما نمیتوانید آن را با مقدار داروهایی که میفروشند اندازه گیری کنید. آنها اولین نقطه تماس برای بیمارانی هستند که مطمئن نیستند که آیا باید به پزشک مراجعه کنند یا نه، چه دارویی میتوانند دریافت کنند؛ و این مهم است.»
به گفته انجمن فدرال داروسازان آلمان، دلایل متعددی برای تعطیلی داروخانهها با سرعت بی سابقهای وجود دارد، اما دلیل اصلی این است که به نظر میرسد آینده خوبی برای داروسازان جوان در بخش داروسازی اجتماعی که جزء اصلی سیستم مراقبتهای بهداشتی آلمان است، وجود ندارد.
اسپلت در ادامه افزود: اگر از داروسازان جوان بپرسید، آنها میگویند که اساساً هیچ چشم انداز اقتصادی برای آنها وجود ندارد، زیرا دولت در واقع نمیخواهد پولی را در نظام داروسازی کشور سرمایه گذاری کند.
بر اساس اطلاعات ثبت شده در پایگاه داده ملی رسمی آلمان در تارنمای PharmNet.Bund، که بر عرضه دارو در آلمان نظارت میکند، بیش از ۴۰۰ دارو به عنوان غیرقابل دسترس در این کشور فهرست شده است.
کارمندان بخش دارو سازی آلمان از دولت میخواهند به دلیل مشکلات ناشی از تورم، دستمزد آنها را افزایش دهد، اما وزیر بهداشت آلمان به دلیل کمبود بودجه با درخواست داروخانهها برای افزایش حقوق کارکنان شان مخالفت کرده است؛ موضوعی که بر اساس این گزارش بیشتر از ناامیدی آشکار داروسازان از وضعیت موجود بر بیماران تاثیر گذاشته است.