سید رضا موسوی مشکینی گفت: مالچ پاشی در کانونهای تولید گرد و خاک برای مهار این پدیده، یک سری مسائل زیست محیطی در پی دارد، علاوه بر این ممکن است حیات وحش منطقه را تحت تاثیر قرار دهد، همچنین در این کار موضوع هزینه و وسعت زیاد منطقه هم مطرح است، بنابراین تامین حقابه در جایی که امکان انتقال آب وجود دارد، همواره یکی از بهترین راهکارها برای مهار پدیده گرد و خاک در مناطق مستعد به شمار میآید.
مدیرکل حفاظت محیط زیست قم افزود: پدیده گرد و خاک علاوه بر آسیبهایی که به محیط زیست وارد میسازد، سلامت شهروندان را در معرض خطر قرار میدهد و این موضوع مهمی است که در برنامهریزیهای کلان تدوین شده برای مقابله با پدیده گرد و خاک همواره مورد توجه است، اما عملیاتی شدن تصمیمهای گرفته شده در این بخش به اهتمام و مشارکت بیشتری نیاز دارد.
موسوی مشکینی با اشاره به اهمیت هوای پاک در زندگی، تاکید کرد: محیط زیست با فطرت انسانها گره خورده و زیباییهای آن موجب آرامش روح است، بنابراین حفاظت از طبیعت اطرافمان موضوعی فراتر از امور عادی است و همه باید در این راستا به وظیفه خود عمل کنیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست قم بیان کرد: اگر با طبیعت همراه شویم، در مسائل اقتصادی نیز به اهداف مورد نظرمان خواهیم رسید، اما اگر به خاطر برخی منافع، به محیط زیست آسیب وارد کنیم، به طور حتم ضرر آن را خواهیم دید و این مسالهای است که درستی آن بارها ثابت شدهاست.
او ادامه داد: مسائل محیط زیستی مانند یک زنجیره به هم متصل است، بنابراین در تصمیمگیریهای کلان باید کارشناسان این حوزه حضور داشته باشند تا بتوانیم در بخشهای مختلف با حفظ طبیعت پیرامونمان به پیشرفتهای مورد نظر دست یابیم.
گفتنیاست ۳۰۰ هزار هکتار از وسعت استان قابلیت تولید گرد و غبار را دارد و میتواند ۱۳ هزار تُن گرد و غبار را در هوا پخش کند.