سیاست های اشتباه فرزندآوری در گذشته و عواملی چون نمایش تجملات و زندگی های لاکچری در دنیای مجازی، چشم و هم‌چشمی و قضاوت از روی ظواهر زندگی دیگران از عمده دلایل کاهش ازدواج جوانان است.

حسین ابراهیمی مقدم اظهار داشت: مطابق با برخی آمار‌ها و همچنین شواهد تجربی امروزه روند ازدواج در جامعه نسبت به گذشته کاهش و میزان طلاق‌ها افزایش یافته است که این امر دلایل متعددی دارد.

افزایش توقعات نسل جوان و کاهش ازدواج

وی تصریح کرد: یکی از مهمترین دلایل این مسئله ناشی از افزایش سطح توقعات نسل جدید است. نسل پدران و مادران ما در گذشته با حداقل شرایط نیز حاضر به ازدواج می‌شد، اما نسل امروزی حاضر به پذیرش زندگی مشترک با این سطح از امکانات در آغاز ازدواج هم نیست.

ابراهیمی مقدم ادامه داد: نسل جوان امروز محصول تبلیغات و سیاست‌های غلط جامعه در گذشته است. صدا وسیما و رسانه‌های جمعی نیز در سال‌های گذشته موضوع تک فرزندی را مطرح می‌کردند.

به گفته او «فرزند کمتر، زندگی بهتر» از جمله شعار‌های جامعه در دهه‌های گذشته کشور بود و در خانواده‌های دارای یک فرزند، والدین اغلب امکانات و تسهیلات موردنیاز فرزندان را تامین می‌کردند. در نتیجه این روند نسل امروز با حداقل امکانات حاضر به تشکیل زندگی مشترک نیست و ازدواج نمی‌کند.

وی اضافه کرد: یکی دیگر از دلایل این مسئله ناشی از احساس عدم امنیت است. جوانان برای تشکیل زندگی مشترک باید احساس امنیت شغلی، اقتصادی و اجتماعی داشته باشند؛ در غیر اینصورت حاضر به ازدواج نمی‌شوند.

این استاد دانشگاه توضیح داد: برخی از خانواده‌ها به ضرب‌المثل قدیمی «سالی که نکوست از بهارش پیداست» باور دارند و در راستای این تفکر نیز از تشکیل زندگی مشترک با حداقل امکانات سرباز می‌زنند. به عبارت دیگر، تصور می‌کنند در صورت شروع زندگی با حداقل امکانات، تا آخر عمر نمی‌توانند زندگی مرفهی داشته باشند، در حالیکه این تفکر اشتباه است.

ابراهیمی مقدم افزود: امروزه فرهنگ جامعه از برخی بلایا نظیر چشم وهم‌چشمی هم در امان نیست. توسعه و گسترش فضای مجازی و فعالیت برخی اشخاص با نمایش تجملات نیز به این آسیب دامن می‌زند.

وی توضیح داد: اشخاص در شبکه‌های اجتماعی و به طور کل فضای مجازی عمدتا بهترین خود را نمایش می‌دهند؛ در نتیجه این روند دنبال‌کنندگان تصور می‌کنند، اغلب اقشار جامعه در شرایط ایده‌آل زندگی می‌کنند؛ از امکانات لاکچری استفاده می‌کنند و همواره شاد و خوشبخت هستند. شرایط یادشده را با زندگی شخصی خود مقایسه و تصور می‌کنند زندگی موفقی ندارند.

این متخصص روانشناسی با اشاره به افزایش سطح توقعات به‌عنوان یکی دیگر از تبعات نمایش تجملات، گفت: برخی خانواده‌ها نیز می‌پندارند «در صورتی که از ابتدا شرایط حداقلی را برای تشکیل زندگی مشترک بپذیرند، در سال‌های آینده نیز امکانات موردنیاز را دریافت نمی‌کنند.»

ابراهیمی مقدم افزود: به عبارت دیگر، در آینده برای دریافت امکانات موردنیاز با مشکل مواجه شده و باید از ابتدا شرایط اولیه مناسبی را برای زندگی مشترک خود فراهم کنند و در واقع امنیت خود را پیش از شروع زندگی تامین کنند؛ در غیر این‌صورت شرایط بهتر در روز‌ها و سال‌های آتی نیز تجربه نخواهند کرد؛ حال آنکه این تفکر حقیقتا درست نیست. آدم‌ها به طور کل بهترین خود را نمایش می‌دهند و بنابراین صرفا با مشاهده ظواهر نباید تصور کرد که زندگی موفقی نداشته‌ایم.

به گزارش ایرنا، در تقویم رسمی ایران، سال‌روز ازدواج فرخنده حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س) که مصادف با اول ذی‌الحجه هر سال است، به عنوان روز ازدواج نامگذاری شده است.

سه‌شنبه ۳۰ خرداد تحت عنوان ازدواج به‌هنگام، آگاهانه، آسان و پایدار، چهارشنبه ۳۱ خرداد تحت عنوان ازدواج؛ حس خوب زندگی و پنج‌شنبه اول تیر ساده بود؛ شیرین ماند، نامگذاری شده است.

جمعه دوم تیر سخت بگیری؛ سخت می‌گذره، شنبه سوم تیر ازدواج، مسیر آرامش و خوشبختی و یکشنبه چهارم تیر ماه نیز به عنوان آخرین روز از هفته ازدواج، آموزش، مشاوره، زندگی آگاهانه نام گرفته است.

منبع: ایرنا

برچسب ها: ازدواج ، فرزند
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۱ ۰۶ تير ۱۴۰۲
سلام
فرزند بیشتر و زندگی بهتر یکی از ترفندهای دروغ و انحرافی در تاریخ بشریت است.همه میدانند افراد بشر احتیاج به لوازم اولیه زندگی دارند و هرچه جمعیت بیشتر باشدوقطعا لوازم
زندگی جوابگوی زندگی نخواهد بود.کسانی که در این راه تبلیغ می کنند جوابگوی هزینه انان نخواهند بود پس فریب نخورید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۷ ۰۱ تير ۱۴۰۲
اتفاقا یک بخش زیادی از عدم تمایل به ازدواج و فرزندآوری بخاطر ازدواج های غلط پدرها و مادرها مون است
دیگه در تمام این سالها همه اون زن و شوهرهای کم توقع گذشته دیدیم که الان چه وضعیتی دارند ما فقط میخواییم اشتباه والدین خودمون تکرار نکنیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۱ ۰۱ تير ۱۴۰۲
كسي فريب نخورده ادم حسابي من الان ازدواج كردم وقتي دارم به زور زندگي ميكنم چرا بايد چندتا فرزند بيارم اونو گرفتار كنم مثل خوم شما اول وضع اقتصاد درست كن مردم خودشون بچه ميارن احتياج به تبليغ نيست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۶ ۰۱ تير ۱۴۰۲
مردم نمیتونند حتی ازدواج کنند چ برسه ب بچه زیاد آوردن اگ بتونن توی این گرونی بیکاری وبی مسکنی ازدواج کنند هنرکردن!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۴ ۰۱ تير ۱۴۰۲
هرکی پول میلیاردی داره بچه بیاره وگرنه اونهایی ک نمیتونند هزینه ی دندونش نون بدن بنظرتون میتونن بچه زیاد بیارن بخدا تورج بچه کم هم می مونند چ برسه ب بچه زیاد!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۰ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲
مردم تو خوراکشون مشکل دارن اونوقت فرزند این وسط چیه؟
بزار اول بتونن ازدواج کنن بعد بچه
در ضمن بیشتر از دوتا بچه یه نوع خیانت و حماقت است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۲ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲
خخخ تا سال ۸۰ میگفتن فرزند کمتر زندگی بهتر الان میگن فرزند بیشتر زندگی بهتر،فرزند بیشتر خرج داره
Iran (Islamic Republic of)
hoo
۱۳:۱۲ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲
شما خودتون تا میتونی فرزندآوری کن تو ویلا و چندتا خونه و چندتا ماشین و شرکت وووداری مردم برای نون شبشون محتاجن دل خوشه بابا
Iran (Islamic Republic of)
باز نشسته
۱۲:۲۵ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲
بچه زیاد هزینه مدرسه هزینه های جاری مسکن با این تورم سرسام مهار گسیخته اشتباه فاحشه از ما گفتن بزرگ بشن دانشگاه بعد کار که بایدمسافر کشی کنه اگر خواستی یک دونه
Iran (Islamic Republic of)
hoo
۱۳:۱۳ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲
الهی قربون اون طرزتفکرت
Iran (Islamic Republic of)
باز نشسته
۱۲:۲۵ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲
بچه زیاد هزینه مدرسه هزینه های جاری مسکن با این تورم سرسام مهار گسیخته اشتباه فاحشه از ما گفتن بزرگ بشن دانشگاه بعد کار که بایدمسافر کشی کنه اگر خواستی یک دونه
Iran (Islamic Republic of)
hoo
۱۳:۱۳ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲
براوو احسنت
آخرین اخبار