ماها کاشور روز سه شنبه در همایش روز جهانی پناهنده در مشهد گفت:گنجاندن اتباع و مهاجران خارجی درپوشش واکسیناسیون ملی و طرح بیمه سلامت با استفاده از تعرفه یارانهای در سطح اتباع ایرانی از جمله این اقدامات و خدمات شاخص است که فقط در برخی کشورهای معدود انجام میشود.
وی ادامه داد: ۸۰۰ هزار تبعه خارجی محصل در سیستم آموزشی ایران ثبت نام شده و بی توجه به سن و سطح تحصیلات سابقشان هم اکنون دوشادوش دانش آموزان ایرانی در حال تحصیل هستند.
رئیس دفتر کمیساریای پناهندگان سازمان ملل در مشهد افزود: ما به مشارکت و شجاعت اتباع در جوامع میزبان احترام میگذاریم و متعهد میشویم همه برای ایجاد فرصتهای بیشتر تلاش کنیم.
کاشور افزود: شمول و آمیختگی پناهندگان در جوامع پناه یافته مهمترین عامل مشارکت و پذیرش و توانمندسازی آنها در جوامع میزبان است.
وی ادامه داد: در چهار دهه اخیر ایران با پذیرش جمعیت زیادی از پناهجویان روحیه شایستهای از مشارکت با پناهجویان را به نمایش گذاشته است و از سخاوت دولت و مردم ایران که قلب خود را بر روی پناهندگان باز گذاشته اند تشکر میکنیم.
رئیس دفتر کمیساریای پناهندگان سازمان ملل در مشهد از افزایش کشورهای درگیر مهاجرت در یک دهه گذشته خبر داد و گفت: تا پایان ۲۰۲۲ میلادی پناهجویان جهان از مرز ۱۰ میلیون نفر فراتر رفته اند.
کاشور افزود: ایران با میزبانی ۳.۴ میلیون پناهنده پس از ترکیه، به عنوان دومین کشور پناهجوپذیر در جهان شناخته شده است البته یک میلیون افغانستانی نیز در شرایط دیگر در ایران حضور دارند.