حجت الاسلام میرلوحی با اشاره به حدیثی از امام جواد (ع) تأکید کرد که عمل به این حدیث اساس خداشناسی است.

حجت الاسلام والمسلمین سید محمد حسین میرلوحی، کارشناس و سخنران مذهبی، با اشاره به یکی از احادیث امام جواد (ع) و توصیه ایشان به اسماعیل بن سهل بیان کرد: حدیث معروفی هست که آن را عرض می‌کنم و خیلی جالب است که گاهی واقعاً انسان‌ها چقدر بی هزینه ثروتمند می‌شوند و البته عمده غافل هستیم از این که این هزینه‌های اندک را کنیم. نماد بارزش خود من که تقریباً هر سال به مناسبت شهادت امام جواد علیه السلام، حدیث معروف و بسیار ساده‌ای هست که آن را می‌خوانم، ولی هیچ وقت عاملش نمی‌شوم و توفیق پیدا نمی‌کنم. 

این کارشناس مذهبی ادامه داد: اسماعیل بن سهل خدمت امام جواد (ع) نامه‌ای نوشتند که چه کار کنیم تا روز قیامت با شما هم درجه شویم؟ و در واقع، گفته است چیزى به من بیاموز که با گفتن آن در دنیا و آخرت با شما باشم که به نظر بنده، واقعاً بالاتر از این نداریم و آن فرد خیلی زرنگ بوده که انصافاً همه خوبی‌ها را در یک جا خواسته است و امام جواد (ع) هم، چقدر بی هزینه در جواب نامه که با خط خودشان بوده است و اسماعیل بن سهل گفته که این خط را می‌شناخته است، فرمودند: «رطب شفتیک بالاستغفار و اکثر فی تلاوه انا انزلناه.» «سوره (انا انزلناه) را زیاد تلاوت کن و لبانت را با استغفار‌تر کن (و دائماً آمرزش بطلب).» و اگر بخواهیم منصفانه به این قضیه نگاه کنیم چقدر ما این طور خواهیم بود؟ 

 حجت الاسلام میرلوحی مطرح کرد: خاصیت استغفار و تلاوت سوره انا انزلناه بسیار زیاد است و واقعاً ما غفلت‌های زیادی داریم و حتی از فرصت بزرگ در خانه ماندن هم، خیلی استفاده نکرده ایم تا جایی که اگر در مدت ۱۵۰ روز در خانه بودن، فقط روزی ۵۰ صفحه می‌خواندیم این نشان می‌دهد که هنوز ۷۵۰۰ صفحه نخوانده ایم و این واقعاً به استغفار نیاز دارد که عمرمان این‌گونه تلف شد و یا مثلاً چند روز، نماز صبحمان قضا شد. این‌ها استغفار دارند و تکرار این ذکر انسان را شرمسار می‌کند.

به گفته وی، فایده خوانده سوره مبارکه قدر یا «انا انزلناه» این است که توجه انسان را به حجت خدا زیاد می‌کند و قلب این سوره، امام زمان (عج) است که در بهترین شب خدا اعمال ما را نزد امام زمان (عج) می‌آورند تا حضرت (عج) امضاء کنند و این دو، ستون اصلی یک زندگی مومنانه را ترسیم می‌کنند اولی خودشناسی و دوم حجت شناسی که پایه‌های شناخت خدا هستند.

این کارشناس مذهبی گفت: اگر کسی کم کم از ذکر لسانی بالاتر برود و این ذکر، قلب و یدش هم بشود این انسان به سمت شناخت خدا (معرفت الله) می‌رود. بنابراین، همین یک استغفار و همین «انا انزلنا» انسان را تا مقام اهل‌بیت (ع) بالا می‌برند. بنابراین، شناخت خدا که صورت بگیرد انسان متوجه می‌شود در عالم هیچ کاره است و این خیلی مهم است که ما واقعاً درک کنیم هیچ کاره ایم و این را می‌توان از نشانه‌های بیماری‌هایی مثل کرونا هم، متوجه شد که یک ویروس چند نانومتری کاری می‌کند آن چه که انسان برای خود برنامه ریزی کرده بود بهم بریزد. 

حجت الاسلام میرلوحی بیان کرد: پس از دو ذکر مهم و با درجه بسیار بالا وارد فهم این موضوع شویم که باید خودمان را واگذار کنیم و بدنبال آن، ممکن است افراد بگویند چگونه امکان دارد انسان با گفتن این دو ذکر هم مقام با اهل بیت (ع) شود که امام جواد (ع) این گونه جواب داده اند: «کَیْفَ یُضَیَّعُ مَنِ اللّهُ کافِلُهُ» مگر می‌شود امور کسی را خدا به دست بگیرد و آن انسان ضایع شود. امکان ندارد. آن نمازش می‌شود نماز. اخلاقش الهی، غذا خوردن، پوشیدن، راه رفتن این فرد و اعمالش ضایع نمی‌شوند و نکته‌ای که هست این است که ما انبوه کار‌های خوب در زندگی خودمان داریم، ولی به یک کبریت همه را بر باد می‌دهیم تا جایی که فرموده اند اگر کسی غیبت کند تا چهل روز هیچ عملی از او قبول نمی‌شود.

این کارشناس مذهبی افزود: «وَکَیْفَ یَنْجُو مَنِ اللّه طالِبُهُ» چه نجاتی دارد کسی که خدا عاشق او باشد. کسی که خدا عاشقش باشد جز در مقام اهل بیت علیهم السلام است؟ این که ابراهیم دوست نزدیک خدا شد «لکثره صلواته علی محمد و آل محمد»، اما «وَ مَنِ انْقَطَعَ إلى غَیْرِ اللّهِ وَ کَّلَهُ اللّهُ إلَیْهِ.»
اگر فرد این طور نباشد. یعنی چه؟ یعنی مسیر خدا شناسی را درست طی نکرده یا آموزش را به دیگری یا خودش واگذار کرده است و به همین دلیل، خدا هم، او را به خودش واگذار می‌کنند و امان از روزی که ما به خودمان واگذار شویم. چون ته جهنم خواهیم بود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.