محمدمهدی کاظمی، معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش, گفت: ۲۵ خرداد امتحانات نهایی دانشآموزان تمام شد و برنامهریزی و طراحی پرسشنامه از سوی مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش انجام شد که آنها باید دراینباره پاسخ دهند.
وی درباره تخلفات رخداده در امتحانات نهایی گفت: هر سال این موضوع وجود داشت، اما چون امسال نمرات امتحانات نهایی در کنکور سهم ۴۰ درصدی دارد موضوع حساستر شده است.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: هیئت بدوی رسیدگی به تخلفات امتحانات نهایی در آموزش و پرورش تشکیل شده و موضوعات ارسالی از سوی کمیتههای تخصصی استانها را بررسی میکند، پس از آن به فرد اعلام میشود که تخلف او چه بوده است.
کاظمی تصریح کرد: داوطلب در مدت ۱۰ روز فرصت دارد توضیحات و مستندات خود را به این هیئت ارائه دهد تا مجدداً هیئت بدوی رسیدگی به تخلفات آزمونها بررسی را انجامدهد و آرای نهایی صادر شود.
وی بیان کرد: برخی آرا قطعی است که قابلیت تجدیدنظر ندارد، اما برخی آرا امکان اعتراض دارد و در هیئت تجدیدنظر مورد بررسی قرار میگیرد.
کاظمی گفت: دسترسی به پاسخها نبوده است، اما انتشار سؤالات اتفاق افتاد و دانشآموز با ابزاری که در اختیار داشته از سؤالات عکس گرفته و آن را در فضای مجازی انتشار داده است.
وی با اشاره به اینکه پاسخنامههای امتحانات نهایی، شخصیسازیشده برای هر فرد است و برگه سؤالات نیز شخصیسازیشده برای هر حوزه آزمون است، گفت: به همین دلیل بلافاصله بعد از انتشار سؤالات متوجه میشدیم در کدام یک از ۵ هزار حوزه این اتفاق افتاده است و با ابزارهای در اختیار فرد شناسایی و موضوع تعیین تکلیف میشد.
کاظمی درباره اعتراض دانشآموزان به نمرات امتحانات نهایی اعلام کرد: دانشآموزان بعد از مشاهده نمرات خود ۱۰ روز فرصت برای ثبت اعتراض از طریق سامانه my.medu.ir دارند.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: دو مصحح برگه دانشآموزان را تصحیح میکنند و اگر اختلاف نمره وجود داشت مصحح سوم برگه را تصحیح میکند همچنین در صورت اعتراض دانشآموز، مجدداً مصححین برگه را بررسی و نمره نهایی را اعلام میکنند.