معاون برنامه ریزی جهاد کشاورزی گفت: اجرای الگوی کشت نیازمند همکاری تمامی دستگاه ها و وزارت خانه ها است.

آقای شاپور علایی مقدم گفت:  مردمی ترین بخش اقتصاد ایران کشاورزی است و هرکشوری که در زمینه تامین غذا و فراتر کار کند عیار امنیت را افزایش داده و در حوزه  سیاست گذاری و حمایت  از  بخش کشاورزی هم تاکنون اقدامات گسترده ای صورت گرفته است.

به گفته  معاون امور برنامه ریزی وزیر جهاد کشاورزی، مغز متفکر  در این بخش  کشاورزی  است که تولید آن بر عهده سازمان تحقیقات  بوده و تاکنون هم آخرین فنون بخش کشاورزی را با تلاش دانشمندان احیا کرده است.

او می گوید: این یافته ها توسط شبکه ترویج به کشاورزان اعلام شده تا در زمینه رشد تولید بتوانند اقداماتی را انجام دهند.

علایی مقدم  گفت: طبق استاندارهای جهانی  در مناطقی که  بارش ها زیر ۵۰۰ میلی متر باشد کشور رو به خشکسالی است و کشاورزی در آن به سختی صورت می گیرد  در ایران هم میزان بارش ها زیر ۵۰۰ میلی متر است  و در این شرایط ۱۲۵ میلیون تن محصولات زارعی و باغی تولید شده که در ۵۰ سال گذشته بی سابقه بوده است

معاون امور برنامه ریزی وزیر جهاد کشاورزی افزود:  مهم ترین برنامه  ما در این حوزه آن است که در ابتدا   کاهش وابستگی در ۵ محصول اساسی  را داشته باشیم و با تامین آن بتوانیم در خود کفایی گام های موثر برداریم و این اقدام  تنها با  تدوین الگوی کشت طراحی می شود.

او بیان کرد: در  ابتدا برنامه ی ما به این صورت است که  وزارت جهادکشاورزی  امکان و سطوح یک پارچه را فراهم کند که در این بخش  ۱.۵ میلیون هکتار به صورت کشت قراردادی رخ داده است و در این حوزه باید  کشاورزان اطمینان داشته که خرید آنها  تضمین می شود.

او  افزود: در طرح الگوی کشت به کشاورزان اعلام می شود که  محصولات آب بر تابستانه در فضای باز کاشت نشده و در بسیاری از تولید محصولات  در راستای تامین ۵ محصول اساسی باشد تا شاهد کاهش وابستگی در روغن و نهاده دامی  باشیم.

اعلایی مقدم افزود: الگوی کشت که در مهر سال گذشته  تدوین شده است برای اجرای آن باید یک کار اقتصادی اجتماعی  انجام شود و در این حوزه  وزارت کشور، نیرو و وزارت کار کمک کنند تا الگوی کشت به درستی اجرا شود چراکه این اقدام برای  جلوگیری از خروج ارز بسیار اثر گذار است .

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار