سفری که به گفته برخی منابع عربی همراه با پیامی از طرف ملک سلمان بن عبدالعزیز برای سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور کشورمان در جهت توسعه روابط همراه است. وزیر خارجه عربستان در حالی ظهر امروز (شنبه) وارد تهران میشود که منطقه شاهد چرخش محسوس در سیاست خارجی عربستان و انتقال از وضعیت خصومتورزی به همکاری با سایر قدرتهای منطقه است. ظاهرا مقامات آل سعود این حقیقت را فهمیدهاند که تنها در صورت تعامل با جمهوری اسلامی است که میتوانند به وضعیت سیاست خارجی خود در محدوده غربآسیا سامان دهند. سفارتهای دو طرف در کشورهای میزبان بازگشایی شده و پایتختها مترصد ارتقاء هر چه بیشتر و سریعتر همکاریهای دو جانبه هستند. در همین راستا نیز به سراغ حسن هانی زاده کارشناس مسائل منطقه رفتیم تا نظر وی را در این باره جویا شویم.
وی در این زمینه به ما گفت: سفر فیصل بن فرحان وزیر خارجه عربستان به تهران پس از هفت سال تنش بین ایران و عربستان نشانه رویکرد جدید کشور عربستان برای ایجاد همگرایی منطقهای است. عربستان در طول سالهای گذشته به ویژه در زمان تنش با ایران متحمل هزینههای انسانی و مالی سنگینی شده است و در جنگ یمن عربستان سعودی ۳۵۰ میلیارد دلار هزینه مالی برای خود به بار آورده و در بحران سوریه نیز ۸۰ میلیارد دلار به گروهکهای تروریستی کمک مالی کرده است که البته این کمک مالی به دستور آمریکا بوده است.
کارشناس مسائل بین الملل ادامه داد: با توجه به شرایط منطقه و اینکه آمریکاییها در طول سالهای گذشته نگاه تحقیر آمیزی نسبت به عربستان داشتند؛ لذا توافق نامه پکن بین ایران و عربستان فرصت مناسبی است تا این کشور بتواند سیاستهای خود را در سطح منطقه و همچنین با ایران به عنوان یک کشور قدرتمند اسلامی در منطقه تغییر دهد؛ به همین دلیل به نظر میرسد که در هفتههای اخیر و بعد از توافق نامه پکن عربستان به این سمت و سو حرکت خواهد کرد تا امنیت خلیج فارس را بومی سازی کند.
هانی زاده خاطر نشان کرد: رویکرد امارات، عربستان و پادشاهی عمان برای ایجاد یک نیروی دریایی مشترک و همچنین برگزاری یک ائتلاف دریایی مشترک با ایران نشان میدهد که کشورهای عرب حوزه خلیج فارس از چتر حمایت آمریکا در حال خروج هستند و نگاه این کشورها به سمت همگرایی منطقهای است؛ به همین دلیل هم در حال حاضر عربستان به طور جدی به دنبال این است که مناسبات خود را با ایران مستحکم کند و به توسعه پایدار برسد، زیرا در گذشته به دلیل فشار آمریکا بر عربستان و همچنین عادی سازی با رژیم صهیونیستی هزینههای مالی و حیثیتی بالایی برای این کشورها داشته است به ویژه اینکه تلقی کشورهای عرب حوزه خلیج فارس از جمله عربستان این است که رژیم صهیونیستی در حال فروپاشی است و عربستان باید قبل از فروپاشی کامل این رژیم حیثیت خود را ترمیم کند.
وی افزود: فیصل بن فرحال در سفر به تهران ضمن بازگشایی سفارت عربستان در تهران در تلاش است تا مناسبات پایداری را با ایران برقرار کند و این مناسبات به سطح بالایی برسد. ناگفته نمایند که سایر کشورهای عرب منطقه نظیر مصر و اردن نیز به دنبال این هستند که با ایران مناسبات قابل قبولی برقرار کرده و سطح تعاملات خود را ارتقا دهند.
هانی زاده در پاسخ به اینکه آیا مسائل امنیتی تهران و ریاض نیز قابل حل هستند؟ گفت: طبعا عربستان به دنبال این است که اعتماد ایران را جلب کند و در موضوع جنگ یمن عربستان در حال پایان دادن به این جنگ است و نشانه مثبتی از سوی عربستان برای برقراری رابطه با ایران تلقی میشود و از این رو به نظر میرسد که عربستان به طور جدی د رپی حل مناقشات امنیتی گذشته خود با تهران است.
حجه الاسلام کردجهان بخاطر وارد کردن میلیاردها دلار خسارت به منافع کشور به حبس ابد محکوم میشد
ما غیر از آمریکا و اسرائیل باید باهمه کشورها رابطه داشته باشیم
عربستان پدرخوانده و رهبر ۲۲ کشور عربی و ۳۰۰ میلیون عربه
مصر و بحرین هم قدمهای بعدی هستن
چی میگی تندرو همونایی که طرفشونی ....
تندرو را همونا ساختن برای مواقعی که کار خرابی کردن و گیر کردن بندازن گردن تندرو ...
پس هنوز نشناختیشون ...
تورو خدا انگلیسی و عربی صحبت نکن اونجا
تو فارسی رو درست حرف بزن
اونجا خودشون مترجم دارن
کوتاه شدن دست آمریکا در منطقه بیانجامد نافع و ضروری است.
کوتاه شدن دست آمریکا در منطقه بیانجامد نافع و ضروری است.
کوتاه شدن دست آمریکا در منطقه بیانجامد نافع و ضروری است.
خاشقچی تندترین مواضع علیه ایران را داشت. مواضعی بدتر از خود عربستان !
سلام
هر انچه به صلاح مملک و اسلام است ان شاءالله همیشه اتفاق بیفته.
الحمدلله رب العالمین
صلاح مملکت در اینهاست نه هیچ چیز دیگه
خواص و نزدیکان کسانی هستند که به هنگام فراخی و آسایش بر دوش والی باری گران اند و چون حادثه ای پیش آید کمتر از هر کس به یاری اش برخیزند و خوش ندارند که به انصاف درباره آنان قضاوت شود. اینان همه چیز را به اصرار از والی می طلبند و اگر عطایی یابند، کمتر از همه سپاس می گویند و اگر به آنان ندهند، دیرتر از دیگران پوزش می پذیرند. در برابر سختی های روزگار، شکیبایی شان بس اندک است. اما ستون دین و انبوهی مسلمانان و ساز و برگ در برابر دشمنان، عامه مردم هستند، پس، باید توجه تو به آنان بیشتر و میل تو به ایشان افزونتر باشد.