رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام:

با اصل شفافیت مخالف نیستم و آن را معقول می‌دانم

آیت الله آملی‌لاریجانی گفت: اجازه دهند مجمع تشخیص در فضایی آرام، آنچه را که تشخیص می‌دهد انجام دهد، اما با اصل شفافیت مخالف نیستم و آن را معقول می‌دانم.

آیت الله آملی لاریجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در آغاز جلسه مجمع، به تشریح وضعیت مصوبه مجلس در خصوص «شفافیت قوای سه گانه، دستگاه‌های اجرایی و سایر نهادها» در مجمع و هیئت عالی نظارت پرداخت و با اشاره به اینکه در چند روز اخیر، نسبت به مصوبه مجمع در جلسه گذشته مطالب مختلفی در رسانه‌ها بیان شده است، خصوصاً برخی از مسئولین و بعضی نمایندگان محترم مجلس، مطالب نادرستی مطرح کرده اند که نسبت دادن آن‌ها به مجمع درست نیست. 

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه مجمع بر حسب وظیفه اش، در موارد اختلافی بین مجلس و شورای نگهبان مصلحت را تشخیص می‌دهد گفت: اعضای محترم مجمع تشخیص، از شخصیت‌های بارز نظام اند. برخی مدت‌های طولانی در دستگاه‌های اجرایی، تقنینی و قضائی بوده اند. با قوانین و مشکلات کشور آشنا هستند و بر اساس نصب توسط مقام معظم رهبری در این جایگاه قرار گرفته اند که از داشته هایشان استفاده کنند و بنا نیست که مجمع مرعوب فضاسازی‌ها شود و عقب نشینی کند. نمی‌توانیم مسئولیت خودمان را رها کنیم، چون عده‌ای خوششان نمی‌آید.

آیت الله آملی لاریجانی به موضوع رسیدگی به مصوبه مجلس در خصوص «شفافیت قوای سه گانه، دستگاه‌های اجرایی و سایر نهادها» در مجمع اشاره کرد و گفت: درباره موضوع شفافیت، فضاسازی‌های نادرستی علیه مجمع ایجاد شد. مطالبی در رسانه‌ها بیان شده که در مصوبه مجمع نبوده است. آنچه که اعضای محترم مجمع به آن رای ندادند، قانون گذاری مجلس، بر خلاف نص قانون اساسی در مورد مجمع تشخیص مصلحت نظام بود.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اعضای محترمی که در مجمع رای ندادند، اینگونه نبود که به ماهیت شفافیت رای نداده باشند. نظرشان مشابه اشکال شورای محترم نگهبان بود: اینکه بر خلاف نص اصل ۱۱۲ قانون اساسی، مجلس برای مجمع قانون گذاری کرده است.

وی افزود: آن مصلحتی که اصراری مجلس است، باید مصلحت ملزمه‌ای باشد که بدیل هم نداشته باشد. الان در بحث شفافیت، چه مصلحتی وجود دارد که اعضای مجمع تایید کنند که مجلس محترم حق داشته فراتر از اختیاراتش در حیطه مجمع تشخیص هم تقنین کند؟ البته این مصوبه مجمع و فرمایشات اعضای آن، منافاتی با این ندارد که خودشان بعدا تشخیص دهند شفافیت را در چارچوب خاص در آئین نامه مجمع بیاورند. این نکته را در جلسه گذشته اعضای مجمع فرمودند و این بحث مستقلی است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اینکه برخی از نمایندگان مجلس گفته اند «مجمع تشخیص همه دستگاه‌ها را ملزم کرده است که شفافیت را اعمال کنند الا خودش». این سخن، مغالطه آمیز است. مگر کار مجمع تقنین است که دستگاه‌های دیگر را الزام به شفافیت کند؟

وی ادامه داد: شورای محترم نگهبان به مصوبه مجلس فقط دو نکته را اشکال گرفته است. یکی در مورد مجمع تشخیص مصلحت نظام و دوم هیئت عالی نظارت مجمع. فقط این دو مورد به مجمع ارجاع شده است و مجمع راجع به این دو نکته بحث کرده و گفته است: مصلحتی را که مجلس می‌گوید احراز نکردیم.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: مجمع معتقد بود که اگر این مصلحت اصراری مجلس را تایید کند، یعنی پذیرفته است که مجلس محترم در جایی که اختیار هم ندارد، ورود کند و تقنین نماید. خود مجلس محترم باید به این مهم توجه می‌کرد. چه در مورد شورای نگهبان و چه در مورد نهاد‌های دیگر.

وی گفت: توجه داشته باشید که مغالطه دوم این سخن که «مجمع تشخیص همه را ملزم کرده به جز خودش»، متضمن اشتباه دیگری هم هست. الان شورای نگهبان از تحت تعمیم مصوبه مجلس خارج است. چه مصلحتی در خروجش وجود داشت که مجلس عقب نشینی کرد؟ مجلس خبرگان رهبری نیز از شمول این مصوبه خارج شده است، چه مصلحتی بوده که خارج شده است؟ چرا فقط مجمع تشخیص را آماج انتقادات قرار داده اید؟

آیت الله آملی لاریجانی ادامه داد: توصیه اینجانب به همه دلسوزان نظام آن است که اجازه دهند مجمع تشخیص در فضایی آرام و سازنده، آنچه را که تشخیص می‌دهد انجام دهد. در جلسه گذشته هم صراحتاً عرض کردم که با اصل شفافیت مخالف نیستم و آن را معقول می‌دانم.

وی در ادامه به نامه اخیر وزیر اقتصاد به رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اشاره کرد و گفت: گلایه‌ای هم از وزیر محترم اقتصاد داریم. ایشان شخصیت منطقی و فهیمی هستند. ایشان نامه‌ای به من نوشته اند و قبل از اینکه نامه به دست بنده برسد در فضای مجازی منتشر کرده اند و انتظاراتی را بیان کرده اند. چه بسا محتوای نامه هم اشکالی نداشته باشد. در رابطه با مسائل وزارت اقتصاد و مصوبه‌ای که مطرح است وزیر محترم و اعضای مرتبط در دولت و مجلس نیز به جلسات مجمع دعوت می‌شوند. حتی در کمیسیون‌های مجمع دعوت شده و بحث می‌شود. مطالب بررسی می‌شود. چه نیازی است که در فضای مجازی اینگونه فضاسازی شود.

پس از این سخنان، مجمع تشخیص مصلحت نظام با حضور روسای قوای مقننه و قضائیه، دبیر و اعضای مجمع، وارد دستور خود برای تدوین سیاست‌های کلی توسعه دریامحور شد.

در این جلسه، پیشنهاد «ایجاد مرکز یا پایتخت دریایی کشور» و «نقش دهی به استان‌های کشور و مشارکت آن‌ها در توسعه دریا محور» بند دوم این سیاست ها، که در جلسه پیشین صحن برای بررسی بیشتر به کمیسیون زیربنایی و تولیدی مجمع ارجاع شده بود، مجدداً مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.

در این جلسه، که اعضا با اشاره به اشکالات و موانع موجود در ایجاد پایتخت و مرکزیت دریایی و همچنین با تاکید بر جایگزینی و استفاده از الگو‌های جدید توسعه به جای مدل‌های قدیمی ناکارآمد، معایب و معضلات ایجاد تشکیلات سازمانی جدید در این خصوص را برشمردند و با اکثریت آرا بند دوم پیش نویس سیاست‌های کلی توسعه دریامحور را به شرح زیر مصوب کردند: «سیاستگذاری یکپارچه و مدیریت منسجم و هم افزای توسعه دریامحور همراه با تقسیم کار ملی برای بهره گیری موثر و بهینه از ظرفیت ها، منابع و ذخایر مناطق ساحلی و دریایی با ایجاد ساختار و سازوکار مناسب و اختیارات لازم.»

در ادامه این جلسه، موضوع «همپیوندی و نقش دهی استان‌های کشور برای توسعه دریایی کشور» مورد مداقه اعضا قرار گرفت که پس از استماع نظرات موافق و مخالف، به تصویب نرسید.

در این جلسه که فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و جانشین فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نماینده شورای توسعه سواحل مکران حضور داشتند، رسیدگی به پیش نویس سیاست‌های توسعه دریامحور که از سوی مقام معظم رهبری به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شده بود، پایان یافت. نتیجه مذاکرات و مصوبات مجمع برای تایید مقام معظم رهبری به معظم له تقدیم خواهد شد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۵ ۲۷ خرداد ۱۴۰۲
برای حفظ جان و مال هر مسئولی می بایست هر کدام از آنها
یک ارتش و گروه مخصوصی علاوه بر گروه فدایانش که هزینه
و حقوق آنها بر دوش بیت المال است داشته باشند.
اینها سرمایه های کشور هستند از جمله شفاف کن ها.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۹ ۲۶ خرداد ۱۴۰۲
سخنی از رییس اکبر طبری!
کتاب شفاء و قانون ابن‌سینا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۶ ۲۶ خرداد ۱۴۰۲
ای قالیباف مجلس را شفاف کن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۹ ۲۶ خرداد ۱۴۰۲
هر کشور مگه چند تا مجلس یا ارتش یا گروه های نظامی می‌تونه داشته باشه همین مسأله در کشور باعث میشه هرساله کلی کسری بودجه داشته باشیم و همینطور تورم وگرانی مضاعف
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۵ ۲۶ خرداد ۱۴۰۲
اصل بقای یه سری از مسئولان ، مسئولان در قدرت بافی می مانند حتی اگر عملکرد نامناسب و بدی از خود به جا گذاشته باشند، فقط از پستی به پست دیگر منتقل می شوند و می توانند به ریش ملت بخندند !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۴ ۲۶ خرداد ۱۴۰۲
قیافه تو کاملاشفافه!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۹ ۲۵ خرداد ۱۴۰۲
عجب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۰ ۲۵ خرداد ۱۴۰۲
خسته نباشید !!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۹ ۲۵ خرداد ۱۴۰۲
یا حضرت عباس ( س )
Iran (Islamic Republic of)
فلفل
۲۱:۵۱ ۲۵ خرداد ۱۴۰۲
اتفاقا همه شماها با شفافیت کاملا مخالف هستید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۸ ۲۶ خرداد ۱۴۰۲
این که گفتی فقط حرف حساب بود و بس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۴ ۲۵ خرداد ۱۴۰۲
این موضوع شفافیت هم شده توپ فوتبال. همه به هم پاس میدن و میگن ما مخالف نیستیم. جل الخالق! خب نمیگید ملت واسه تون حرف در میارن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۳ ۲۵ خرداد ۱۴۰۲
شورای نگهبان می تواند قانون را تفسیر کند . قانون شفافیت مجلس قانون مربوط به امور داخلی مجمع نیست که توسط مجمع برای مجمع وضع شود . قانون شفافیت باید در همه کشور اجرا شود . شورای نگهبان مسئله به این واضحی را نباید بی پاسخ بگذارد . مگر خون اعضای مجمع برتر از بقیست .
Iran (Islamic Republic of)
مریم
۲۰:۴۲ ۲۵ خرداد ۱۴۰۲
ما عاشق رهبرمون نظاممون ومجاهدینمون ودشمن دشمنانمون عستیم
اما اگه انتقادی میکنم دال بر مخالفت نظام از یک شخص را نگذارید کاشکی در مقام رئیس قضاوت بودید مثل اقای اژه ای شفاف عمل میکردید وادمی مثل طبری بیرون نمیامد با عرض پدزش به هر حال به عنوان کسی که عاشق نظامم هستم باید انتقاد سازنده را بدهیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۵ ۲۵ خرداد ۱۴۰۲
ما مردم کدر شما مسئولین امر شفاف
آخرین اخبار