ایجاد ۸۰ هزار نیروگاه خورشیدی همراه با تامین درآمد پایدار

معاون اشتغال کشور گفت: با ایجاد ۸۰ هزار نیروگاه خورشیدی به دنبال تامین درآمد و اشتغال پایدار هستیم.

امروز میز اقتصاد به بررسی نمایشگاه آبادیران با حضور شکری دبیر اجرایی نمایشگاه  فیروز آبادی معاون اشتغال  بحث و بررسی شد.

سوال: این نمایشگاه در چه حوزه هایی برگزار شده است؟

شکری: استارت این نمایشگاه  از سال گذشته زده شد، ما برنامه ای را به نام آبادیران طراحی کردیم. هدف اصلی ما مردمی سازی شرکت های دانش بنیان است. حوزه بهداشت سلامت و توان بخشی و حوزه فناوری های نرم و آموزشی در کار های ما قرار دارند.

اقتصاد دریا محور و نوار جنوبی کشور ما ظرفیت خوبی را در بخش شیلات ایجاد شد که اقتصاد پایداری را می تواند ایجاد کند. ما شرکت های خیلی خوبی در حوزه آب آشامیدنی و کشاورزی داشتیم که توانستند پیشرفت خوبی داشته باشند.

ما از سال گذشته که این نمایشگاه را راه اندازی کردیم با نهاد های مختلف وارد همکاری شدیم که این توانمندی ها برای آنها جذاب بود.

اکنون بیش از ۳۰۰ شرکت خلاق در این نمایشگاه حضور دارند و ژرف تقاضای آن بیش از سی نهاد هستند که غرفه دارند و بستر سازی خوبی در آنها شکل گرفته است. ما در تعاملی که با کمیته امداد داشتیم به یک مدلی برای تهیه اشتغال پایدار رسیدیم. ما پنج دستگاه را امروز به این دستگاه ها ارائه دادیم. ما یک مدلی داریم که می‌توانیم زنجیره ای پیش برویم. 

سوال:  در خصوص محصولتان توضیح می‌دهید؟

زاهدی: تخصص شرکت ما تولید دستگاه های تصفیه آب است. دستگاه های ما شامل قطعات شیرین ساز و نمک زدا هستند و ما با اینها می توانیم مشکل آبی را به مقدار زیادی حل کنیم. ما در بسیاری از کشورمان مشکل آرسنیک داشتیم که شرکت ما توانسته این مشکل را به مقدار زیادی حل کند. ما در مناطق محروم بسیاری مثل زابل و سیستان بلوچستان توانستیم آب رسانی کنیم و شیرین سازی آب را انجام دادیم. ما آرسنیک زدایی را در حجم بالا داشتیم. ما در بیش از صد روستا مشکل آب شرب را برطرف کردیم. 

سوال: نظر شما در این خصوص چیست؟

شکری: نقاط هدف متولی اش مجموعه بنیاد علوی و بنیادبرکت هستند. خود کمیته امداد مجموعه ای را دارد که با ما تعامل هستند و در کار ها همکاری می‌کنند و در سراسر کشور هستند.

سوال: اکنون برای چند نفر اشتغال زایی شده است؟

فیروزآبادی: امسال عدد گذاری ما هشتاد هزار نیروگاه خورشیدی است که می تواند به درآمد پایدار تبدیل شود. ما امیدواریم که این قرارداد ها امسال انجام شود. ما اکنون برنامه اشتغال را داریم و استفاده از شرکت های دانش بنیان برای فروش محصولات داریم که در کمیته امداد در دست اجرا است.

اکنون حوزه کشاورزی و دامداری که بخش عمده ای مخاطبان ما در روستا ها را تشکیل می‌دهد اولویت است. ما در کل کشور سهم قابل توجهی داریم. ما یکی از استفاده هایمان این است که از محصولات شرکت های دانش بنیان استفاده کنیم. 

سوال: در خصوص محصولتان توضیح می‌فرمایید؟

نیکوکار: ما در شرکت دانش بنیان در حوزه چاپگر های سه بعدی کار میکنیم و محصولات شرکت ما در کار های مختلف می‌توانند برای ساخت نمونه اولیه کار به کار گرفته شود‌. ما یک چاپگر سه بعدی داریم که می توان قطعات سرامیک را تولید کرد. طیف وسیعی از کشور مطالبه محصولات ما را دارند. در شهرهای جنوبی و شمالی و تهران و اصفهان نمونه هایی از مشتریان محصولات ما هستند. برخی از محصولات ما به راحتی در تیراژ کم قابل تولید است و به خوبی میتوان از آنها استفاده کرد. 

سوال: دبیرخانه آب در رابطه با این موضوع ایجاد شده است؟

شکری: امکانش هست که این مواردی که فرموده شد انجام شود. در ذهن ما این است که این نمایشگاه ادامه پیدا کند و مخاطب این نمایشگاه همه گروه ها و نهاد هایی هستند که در این حوزه فعالیت می‌کنند.

دبیر خانه دائمی شکل گرفته است و این نمایشگاه در سال های آینده به صورت حضوری ادامه خواهند داشت و به صورت مجازی هم در سایت اعلام شده کار خود را ادامه خواهد داد. بنا به تقاضای حوزه ها امکان این وجود دارد که حوزه های دیگری هم به این نمایشگاه اضافه شوند.

در حوزه مسکن ما دو رویکرد را داشتیم که بحث اول ایجاد مسکن است. ما باید نگهداشت خانه هایی را که داریم هم ایجاد کنیم. بیشترین شرکت هایی که در این نمایشگاه حضور دارند کشاورزی و شیلات هستند. این نمایشگاه امروز افتتاحیه با شکوهی داشت و تا روز پنج شنبه امکان بازدید از آن وجود دارد.

ما امروز یک توافق نامه ای منعقد کردیم که هزار طرح دانش بنیان را بتوانیم اجرایی کنیم‌. در تعاملاتی که داشتیم که ما توانستیم صندوق نو آوری و شکوفایی طراحی کنیم و خط اعتباری ویژه ای اعلام کردیم که امیدواریم روز به روز افزایش پیدا کند و از طریق این صندوق می‌توانند تسهیلات کم بهره را دریافت کنند. ما یارانه بلاعوض ۱۰۰ میلیون تومانی هم برای شرکت های نمایشگاه داریم. مجموعه کمیته امداد هم فضایی فراهم کرده است که ما بتوانیم وام های کم بهره پنج ساله پرداخت کنیم. همه شرکت ها و نهاد ها می‌توانند به سامانه مراجعه کنند و اطلاعات را دریافت کنند. ما امیدواریم که خط اعتباری را اهرم قرار بدهیم و بتوانیم بیشتر به شرکت ها وام کم بهره اهدا کنیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار