مهدی خوبانی با اشاره به اینکه گروه جهادی منتظران ظهور از سال ۹۳ فعالیت خود را در عرصههای معیشتی، حمایتی و درمانی در محلات کمبرخوردار بهویژه منطقه رسالت شهرستان زاهدان آغاز کرد،گفت: باتوجهبه اقدامات انجام شده و شناساییهای صورتگرفته از اهالی محل در زمینههایی که مردم نیاز داشتند؛ مانند اشتغال و توانمندسازی، فرهنگی و تربیتی، حوزه آسیبهای اجتماعی، عمرانی، بهسازی منازل و راهاندازی کاروانهای زیارتی این گروه به فعالیت خود ادامه داد که اثرات مثمرثمری برای مردم در پی داشته است.
وی ادامه داد: این گروه جهادی بهصورت مستقیم با ۴۰ نفر اعم از بانوان و آقایان اقدام به ارائه خدمات بیمنت به مردم نیازمند در مناطق کمبرخوردار و حاشیهنشین کرده است.
این مسئول بیان کرد: جامعه هدف ارائه خدمات این گروه جهادی در مرحله اول افراد آسیبپذیر از بحث زنان سرپرست و بدسرپرست و افرادی که این توانمندی را دارند که وارد عرصههای اجتماعی، اشتغال و غیره شوند، هستند؛ اخیراً هم در موضوع خانوادههایی که درگیر آسیبهای اجتماعی مانند اعتیاد و فاقدین مدارک هستند ورود کردهایم تا در این راستا اقدام به رفع مطالبات مردمی کنیم.
وی اظهار کرد: در ارائه اقدامات جهادی و مردمی معمولاً با انجام فعالیتهای اجتماعی و عام المنفعه به صورت مستقیم و غیرمستقیم روبرو هستیم، در این راستا احادیث و روایات زیادی برای خدمت به مردم وجود دارد و از آنجایی که الگو و سیره ما قرآن است قطعاً انجام چنین اقدامات خداپسندانه ای در زندگی فردی و یا انجام فعالیتهای اجتماعی اثرگذار است.
خوبانی در بخش دیگر سخنان خود به بیان پارهای از مشکلات پیش روی گروههای جهادی اشاره کرد و گفت: در بحث مسئلهشناسی فعالیتهای جهادی و کارهایی که باید بهصورت زیرساختی انجام شود متأسفانه برنامه خاصی وجود ندارد، اگر چه در اسناد بالادستی گروههای جهادی بسیج سازندگی اقدامات و سیاستگذاریهایی در حال انجام است؛ ولی فعالیتی که به شکل مثمرثمر و زیرساختی و زیربنایی برای مردم و گروههای جهادی باشد وجود ندارد، چرا که یکسری نهادها بهصورت موازی کارهایی انجام میدهند که اگر همافزایی صورت گیرد قطعاً برکات بیشتری برای مردم دارد.
وی اظهار کرد: مقوله ما برای این فعالیتها مشارکت مردمی در انجام امورات است که مردم باید خودمحور کار باشند، متأسفانه در اکثر فعالیتهای دستگاههای اجرایی و متولیان مشارکت مردم کمرنگ بوده این در حالی است که در بحث فعالیتهایی که داریم از ظرفیت مردم و اهالی محل استفاده کنیم تا عزت مردم هم حفظ شود.
مسئول گروه جهادی منتظران ظهور تصریح کرد: باید فرهنگ کار، سبک زندگی و نگاه عزتمندانه و کریمانه در مردم تقویت شود، افرادی که در حاشیه شهر زندگی میکنند بااصالت هستند؛ ولی جابهجایی و مهاجرتهای صورتگرفته باعث شد تا در برخی محلات فرهنگ کار و کارآفرینی و تلاش و مشارکت مردمی تضعیف شود که باید این موارد احیا شوند.
وی با اشاره به اینکه مطالبهگری باید در اهالی حاشیهنشین تقویت شود و نگاه افراد تغییر کند، گفت: تاکنون در بحث کمکهای مؤمنانه، اشتغال، عمرانی، درمان و سلامت و غیره خدمات خوبی ارائه شده است.
خوبانی ادامه داد: امسال زمینه اشتغال در عرصه تولید نان و کلوچه محلی به میزان ۱۰ کارگاه و ایجاد ۱۰ واحد خیاطی دیگر در دستور کار قرار دارد، در این راستا باتوجهبه اینکه نهاد مردمی رسالت پایکار است شناسایی در محله انجام شده که پس از ارائه آموزش برای آنها تجهیزات خریداری و بازار کار برای آنها فراهم میشود.
وی اظهار کرد: حدود ۱۵ خانوار در عرصه خیاطی تاکنون در محله رسالت فعالیت میکنند، از طرفی در عرصههای معیشتی هم تلاش شده با ارائه بستههای معیشتی که از ستاد فرمان حضرت امام (ره)، کمیته امداد امام خمینی (ره)، خیرین و بسیج سازندگی اختصاص مییابد به جامعه هدف که دچار معلولیت و از کارافتادگی هستند کمک کنیم.
مسئول گروه جهادی منتظران ظهور با بیان اینکه در دهه کرامت قریب به ۸۰ بسته معیشتی از طریق معتمدین بین نیازمندان توزیع شده است، افزود: در عرصه تعلیموتربیت نیز در برخی از مدارس ورود کردهایم در این زمینه مربیانی در بحث طلایهداران هدایت و مصلحان پایکار آمده تا با جامعه هدف دانشآموزان و اولیا ارتباط گیرند، هدف از این اقدام توانمند کردن کادر آموزشی، دانشآموزان و اولیا است تا دانشآموزانی در تراز انقلاب اسلامی تربیت شوند.
شایان ذکر است، در حال حاضر دو هزار و ۱۳۰ گروه جهادی در نقاط مختلف سیستان و بلوچستان در حال ارائه «خدمت بیمنت» به مردم هستند.