محمدحسن ابوالحسنی متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: از لحاظ علمی غذا باید ۲ خصوصیت داشته باشد تا ما به آن غذای سالم بگوییم. از جمله این خصوصیت ها؛ کفایت تغذیه، تعادل و تنوع است. کفایت تغذیه علمی، یعنی انرژی مورد نیاز را به اندازه کافی به بدن ما برساند. برای مثال ماشین بدن ما ۲۵۰۰ واحد انرژی در ۲۴ ساعت برای ادامه حرکتش، نیاز دارد و معمولا این واحد کیلو کالریست، که ما همان مقدار نیاز را به بدن برسانیم.
محمدحسن ابوالحسنی متخصص تغذیه و رژیم درمانی در ادامه اضافه کرد: تنوع و تعادل به زبان علمی یعنی اینکه اگر ما یک ماشین باشیم؛ این ماشین به یک مقدار معینی در ۲۴ ساعت، سوخت نیاز دارد. اما بر خلاف ماشین، سوخت بدن برای ادامه حرکت فقط یک نوع نیست. پنج گروه مختلف سوخت وجود دارد که ما باید به اندازه از اینها استفاده کنیم. مثلا به پمپ بنزنین میرویم و مقدار این سوخت، باید بنزین معمولی، نفت، گاز، سوپر و گازوئیل باشد و در عالم واقع سوخت بدن ما شامل گروه نان و غلات، گروه پروتئین ها، گروه میوه و سبزیجات، گروه شیر و لبنیات و گروه قندها و چربیها میشود. در واقع افراد باید از همه این گروهها به اندازه استفاده کند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی اشاره کرد: اگر شخصی وزنش ۷۰ کیلوگرم باشد و ۲۰۰۰ کیلو کالری انرژی لازم داشته باشد، حق ندارد که تمامی انرژی خود را فقط از گروه پروتئینها بگیرد. مانند افرادی که گیاهخوار هستند و فقط از گروه میوه و سبزیجات استفاده میکنند و به تنهایی از یک گروه استفاده کردن، درست نخواهد بود.
محمد حسن ابوالحسنی عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی درباره رژیم کتوژنیک توضیح داد: رژیم کتوژنیک یک رژیم درمانی است و برای مخاطبان خاص در موارد خاص و زمان محدود، رژیم کتوژنیک را به عنوان درمان تجویز میکنیم. رژیم کتوژنیک برای همه مناسب نخواهد بود و همچنین این رژیم مورد تأیید همه افراد نیست. متأسفانه امروزه این رژیم در سطح جامعه باب شده است؛ ممکن که شخص بعد از این رژیم ده کیلو وزن کم کند، ولی بلافاصله این وزن برمی گردد و ضمن اینکه به بدن آسیب خواهد رساند.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی بیان کرد: اشکال فست فود این است که مقدار کالری زیادی را از گروه نادرست به ما میرساند و عموما فست فودها، مملو از چربیهای اشباع هستند. ضمن اینکه گروه چربی، گروهی است که ما خیلی نمیخواهیم منبع اصلی تأمین انرژی ما باشد، لذا خود این گروه چربیها زیر مجموعهها دارد؛ چربیهای اشباع و غیر اشباع است.
وی ادامه داد: بهترین راه برای تهیه فست فودها در منزل، کنترل گروه مضر اصلی است که شامل گروه چربیهای اشباع میشود. بهتر است که فست فود را از موادی که دارای سلامت است تهیه و به جای سوسیس و کالباس از گوشتهای تازه استفاده کنیم و همچنین از پیتزاهای خانگی استفاده نمائیم؛ لذا پنیر پیتزا نیز دارای چربی اشباع است و سعی کنیم میزان این پنیر تا حد ممکن کم کنیم یا از موادی استفاده کنیم که دارای ضرر کمتری باشد.
محمد حسن ابوالحسنی متخصص تغذیه و رژیم درمانی خاطرنشان کرد: در فست فودها غیر از چربیهای اشباع؛ بعضا موادی مانند، سوسیس و کالباسها دارای مواد افزودنی و نگهدارنده هستند که اینها از نظر ما ترکیبات نیترو هستند و ترکیبات نیترو سر دسته مواد خوراکی سرطان زاست. غیر از بحث چربیهای اشباع، ترکیبات «نیترو» است که در بدن تبدیل به «نیتریت» میشود و نیتریتها جزء سرطان زاهای شناخته شده در مواد غذایی هستند.
منبع: رادیو جوان