مدیرکل اتباع و مهاجران خارجی استانداری قم با اشاره به ظرفیتهای آموزشی موجود برای اتباع خارجی گفت: ۱۵۰ دانشجوی رشتههای علوم پزشکی از اتباع در مراکز آموزشی این استان تحصیل میکنند.
علی اکبر زارعی با اشاره به تحصیل بیشتر این دانشجویان در دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: در موضوع آموزش سیاست بر این است که اتباع بعد از پایان تحصیلات عالی به کشور خود برگردند و به مردم سرزمین خود خدمت کنند.
وی اظهار داشت: در حال حاضر ۲۲ هزار نفر دانشجوی خارجی در دانشگاههای دولتی و غیردولتی درقم تحصیل میکنند.
وی همچنین اظهار داشت: بیش از ۳۵ هزار دانش آموز تبعه خارجی که بیشتر از اتباع افغانستان هستند نیز در مقاطع مختلف تحصیلی در مدارس این استان تحصیل میکنند.
زارعی گفت: نگاه دولت آیت الله رییسی در مورد اتباع این است که موضوع از تهدید محوری به فرصت محوری بازگردد و دولت نیز اتباعی که با ما زندگی می کنند را مدیریت کرده و از حضور آنان بهره برداری مثبت کند.
وی از فعالیت ۴۰۰ هیات مذهبی اتباع خارجی این استان خبر داد و گفت: ۲۲۰ هیات در این بین به هیات های زیر مجموعه طلاب جامعه المصطفی العالمیه اختصاص دارد.
زارعی گفت: هیاتهای مذهبی اتباع خارجی در بزنگاه ها و مراسم های قم کمک کار بودهاند به طوری که در نیمه شعبان گذشته ۳۱ موکب از اتباع کشورهای افغانستان، پاکستان و هند به زائران میلیونی جمکران خدمت رسانی کردند.
قم با پذیرش اتباع ۹۰ کشور خارجی دومین استان کشور از نظر تکثر اتباع در کشور است. همچنین قم پنجمین استان کشور در پذیرش اتباع افغانستان میباشد.
نزدیک به ۲۲۰ هزار تن از اتباع خارجی در قم سکونت دارند.