نماینده مردم کرمان و راور در مجلس گفت: مجالس تعزیه باید به افزایش بصیرت و شناساندن شمر و یزید زمانه بینجامد.

محمدمهدی زاهدی در دهمین سوگواره ملی تعزیه ده‌زیار در جمع خبرنگاران با تقدیر از دست‌اندرکاران برگزاری سوگواره ملی تعزیه در روستای ده‌زیار، گفت: تعزیه یک هنر نمایشی و به نوعی شبیه‌سازی حوادث و اتفاقاتی است که در کربلا اتفاق افتاده است. 

وی با اشاره به اینکه این هنر نمایشی، ابزار مختلفی، چون شعر، موسیقی و نور و استفاده از لباس‌های مختلف با رنگ‌های متفاوت و سوارکاری را در اختیار دارد که تاثیرگذاری آن را چند برابر می‌کند، گفت: آنچه که در کتاب‌ها نوشته شده و یا علما و مداحان بر روی منابر و در جلسات می‌گویند به اندازه چیزی که مخاطب به ویژه کودکان، نوجوانان و نسل جوان ما از نزدیک و در قالب تعزیه مشاهده می‌کند، نیست. 

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تبیین وقایع عاشورا و نهضت و قیام اباعبدالله علیه السلام و همچنین ظلم و ستمی که به اهل‌بیت رسول‌الله (ص) وارد شده در قالب اشعاری که خوانده و لباس‌هایی که پوشیده می‌شود، بیشتر و دیدن صحنه‌های نمایشی، در ذهن مخاطبان ماندگارتر است، ادامه داد: مشاهده این صحنه‌ها و تطبیق آن با مطالبی که نوشته شده و یا بیان می‌شود، چندین برابر در انتقال پیام عاشورا موثرتر عمل می‌کند.

وی با اشاره به اینکه تعزیه یک کار فرهنگی اسلامی اصیل است، بیان کرد: باید کوشید که این هنر آیینی نه تنها در کشور ما که در دیگر کشور‌ها نیز توسعه پیدا کند و ایران اسلامی می‌تواند محور این کار بزرگ فرهنگی باشد؛ ما به عنوان دوستداران اهل‌بیت (ع) و شیعیان مولا علی علیه السلام که عشق به دین، مذهب و باور‌های دینی داریم باید دست به دست هم دهیم که این هنر توسعه پیدا کند. 

زاهدی با بیان اینکه برگزاری این رویداد عظیم ملی در روستای ده‌زیار جای تقدیر دارد و باید کمک کرد تا با ایجاد زیرساخت‌های لازم، برگزاری این رویداد ملی در روستای ده‌زیار با شکوه بیشتر و بهتری انجام شود، ادامه داد: زمانی که به محل برگزاری این آیین وارد شدم صحنه‌آرایی، اجرای دکور و فضاسازی این محل که تلاش شده بود در حد توان به صحنه کربلا نزدیک شود، اثرگذاری زیادی داشت و بسیار از آن لذت بردم.

وی با اشاره به اینکه این فضا به همت مردم یک روستا ایجاد شده است، گفت: با وجود تلاش‌های انجام شده هنوز این فضا با فضای ایده‌آل فاصله دارد و این مسئولیت همه افراد و نهاد‌ها و دستگاه‌هایی را که در حوزه فرهنگی کار می‌کنند از جمله استانداری، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی و شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی را افزایش داده و سنگین‌تر می‌کند. 

عضو کمیسیون آموزش مجلس با بیان اینکه باید از الان برای فراهم کردن زیرساخت‌های لازم در این روستا تلاش کرد، افزود: فراهم بودن زیرساخت‌ها در برگزاری بهتر این سوگواره و چیزی که در اذهان به ویژه نسل جوان به جای می‌گذارد بسیار با اهمیت است، البته ما هم تا جایی که بتوانیم برای برگزاری بهتر این رویداد ملی کمک می‌کنیم.

وی با اشاره به جهاد تبیین مورد تاکید مقام معظم رهبری، بیان کرد: زمانی که در این آیین اتفاقات، خباثت‌ها و ظلم‌های عمر سعد، شمر، یزید و یزیدیان را می‌بینیم به اهمیت داشتن بصیرت، استکبارستیزی، دشمن‌شناسی و پیروی از ولایت پی می‌بریم.

زاهدی با اشاره به مظلومیت انقلاب اسلامی و جریان انقلابی، گفت: استکبار و جریانات ضد انقلاب امروز با جنگ ترکیبی و توطئه‌ها و فتنه‌ها به دنبال کمرنگ کردن باور‌ها و اعتقادات دینی و نابودی اسلام هستند و برگزاری مجالس تعزیه در بصیرت افزایی و شناساندن شمر و یزید زمانه در بین نسل جوان اهمیت ویژه‌ای دارد. 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.