دکتر لطیفی معاون امور سلامت سازمان پدافند غیر عامل کشور در نشست کارگروه زیستی پدافند غیر عامل استان هرمزگان با موضوع پشه مهاجم آئدس گفت: پشه آئدس میتواند عامل انتقال ۳ ویروس باشد که یکی از ویروسهای مهندسی شده ویروس زیکا است و لازم است که به صورت جدی در خصوص خطرات انتقال این ویروس از طریق پشه آئدس که خطرناکتر از کرونا است، برنامه ریزی و اقدام عاجل صورت پذیرد.
لطیفی گفت: به منظور مقابله با مهاجمان زیستی، ایجاد قرارگاه مشترک مقابله با مهاجمان زیستی و دو قطب علمی در حوزه امنیت غذایی و کشاورزی با محوریت وزارت جهاد کشاورزی و در حوزه سلامت با محوریت وزارت بهداشت در حال اجرا است.
او گفت: برای انسجام و هماهنگی ملی جهت پرداختن به مهاجمان زیستی باید هوشمندانه و هوشیار عمل کنیم که دچار غفلت نشویم.
معاون امور سلامت سازمان پدافند غیر عامل کشور گفت: در حوزه آموزش، پژوهش و تجهیزات باید اولویت، مقابله با این مهاجم زیستی باشد و مراکز تحقیقات با محوریت وزارت بهداشت با اولویت پشه آئدس در استان شکل بگیرد.
دکتر میراولایی رئیس اداره کنترل ناقلین وزارت بهداشت نیز گفت: سند راهبردی پدافند زیستی مورد تایید مقام معظم رهبری است و تمام دستگاهها ملزم به رعایت و پیاده سازی این سند هستند.
او ضمن امیدواری در زمینه کنترل پشه آئدس گفت: در حال حاضر در فاز آمادگی هستیم که در این مرحله مهمترین کار تمرین است تا در زمان بحران به درستی عمل شود.
غلامعلی جاودان رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان و رئیس کارگروه زیستی پدافند غیر عامل نیز گفت: با توجه به گستردگی استان هرمزگان، همکاری همه دستگاهها در زمینه نظارت بر مواد غذایی و آرایشی ضروری است.
ذاکری معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان هم در این نشست، بهسازی محیط را بهترین راه مقابله با پشه آئدس عنوان کرد.