سید صمد ضیائی با اشاره به آمارتامین کودهای پتاسه گفت: امسال سهمیه ابلاغی این شرکت برای تهیه و تدارک کودهای پتاسه ۲۲ هزارو ۷۶۲ تن بود که ازابتدای سال تاکنون بیش از ۴ هزارو ۸۰۰ تن انواع کودهای پتاسه شامل کلرور پتاسیم، سولفات پتاسیم از مبادی و کارخانجات تولید داخل کشور تامین شده است.
او افزود: آمارهای اقلیمی و دادههای هواشناسی استان نشان داده است که این استان در وضعیت بحران و تنش آبی قرار گرفته است به همین دلیل مصرف کودهای پتاسه قبل از کشت میتواندباعث افزایش مقاومت گیاه به صدمات ناشی از تنشهای خشکی وکم آبی شود.
ضیائی گفت: کشاورزان بهتر است برای مقدار مناسب کود پتاس قبل از کشت محصول با انجام آزمایش خاک و بررسی عناصر مورد نیاز خاک، نوع خاک و PH خاک، به مقدار موردنیاز خاک به عنصر پتاسیم پی ببرند.
اوهمچنین به افزایش معنادار مصرف کودهای پتاسه در سال ۱۴۰۱ و افزایش دوبرابری نسبت به سال ۱۴۰۰ اشاره کرد و گفت: این امر منجر به افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی و ارتقاء سلامت جامعه شده بود و از آن میتوان به عنوان یکی از مهمترین توفیقات بخش کشاورزی یاد کرد.
ضیائی ادامه داد: دادههای طرح پایش کمی کیفی موسسه تحقیقات آب و خاک نشان داده است میزان فسفر نزدیک به۷۰درصد خاکهای کشاورزی کمتر از حد بحرانی است واین عدد در مورد پتاس حدود ۵۰درصد تخمین زده شده است.
او گفت: امیدواریم با اقدامات ترویجی وآموزشی بتوانیم در یک برنامه میان مدت، مصرف کود پتاسه استان را به مقادیر استاندارد برسانیم.