در جلسه بررسی طرح‌های انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان به فلات مرکزی پیشنهاد مشوق‌های مالی بخش آب شُرب طرح‌های انتقال آب و چگونگی اجرای آن مورد بحث قرار گرفت

در جلسه بررسی طرح‌های انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان به فلات مرکزی که بعد از ظهر چهارشنبه با حضور محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، مشوق‌های مالی بخش آب شرب طرح‌های تامین و انتقال آب از دریا تصویب و گزارشی از پیشرفت پروژه‌ها ارائه شد.

در این جلسه و در راستای تامین منابع مالی بخش آب شرب طرح‌های انتقال آب از دریای عمان به نوار شرقی کشور و خط دوم انتقال آب از خلیج فارس به استان‌های یزد و کرمان در انطباق با سیاست‌های سندملی آمایش سرزمین، قانون ششم توسعه و قانون انتقال آب از دریای عمان به استان سیستان و بلوچستان، پیشنهاد مشوق‌های مالی بخش آب شرب طرح‌های تامین و انتقال آب و چگونگی اجرای آن مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و پس از تصویب کلیات طرح، مقرر شد طرح موردنظر هفته آینده در نشست هیات دولت مطرح شود.

همچنین در این جلسه که با حضور معاون اجرایی رئیس جمهور، دبیر هیات دولت، وزیر نیرو و سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار شد، گزارشی از میزان پیشرفت کریدور‌های شرقی سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی و رضوی و سایر خطوط انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان به استان‌های یزد، کرمان، اصفهان و فارس ارائه شد.

طبق این گزارش کریدور شرقی سیستان و بلوچستان و در ادامه خراسان جنوبی و رضوی با شروع احداث سامانه نمک زدایی، مسیرگشایی و آغاز عملیات لوله گذاری در حدود ۸ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

همچنین پس از آغاز عملیات اجرایی کریدور ۷۴۰ کیلومتری کرمان و یزد در چهار ماه قبل نزدیک به ۴۷ کیلومتر خط انتقال آب در این مسیر در دست اجراست.

در خط سوم کریدور انتقال آب برای استان اصفهان از کفه نمکی سیرجان تا مخزن کمشچه اصفهان در ده جبهه کاری عملیات در حال اقدام و برای حدود ۲۴۹ کیلومتر حفاری آغاز و ۳۵۰ کیلومتر بازگشایی مسیر انجام شده است.

در همین خصوص نقشه برداری به میزان ۳۰۰ کیلومتر و مسیر سازی به میزان ۱۵ کیلومتر در ناحیه ۲ و همچنین نقشه برداری به میزان ۱۲۰ کیلومتر و مسیر سازی به میزان ۴۵ کیلومتر در ناحیه ۱۱ از اقدامات انجام شده در سامانه خط انتقال استان فارس است که لوله گذاری در این ناحیه‌ها نیز آغاز خواهد شد

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
محمدمهدی
۱۰:۳۰ ۱۸ خرداد ۱۴۰۲
با سلام،
با توجه به حجم آب مصرفی ایرانیان ، به جای اجرای پرهزینه انتقال و تصفیه آب دریاها ،1- با تصفیه فاضلاب شهرها بصورت اصولی میتوان آب مورد نیاز حوزه صنعت و کشاورزی تامین گردد و همچنین از آلودگی سفره های زیر زمینی هم حفاظت کرد.
2- با احداث چاههای عمیق و استفاده از آب های ژرف میتوان آبهای شرب قابل توجهی را تامین نمود.
به شرطی که عظم جدی در این زمینه وجود داشته باشد.
آخرین اخبار