بهزاد شهبازی مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه با بیان اینکه ۱۰ درصد از تماسها منجر به مداخله شده است گفت : ارائه خدمات اورژانس اجتماعی به شکل خط ۱۲۳ اورژانس اجتماعی، خدمات سیار اورژانس اجتماعی و اورژانس مرکز مداخله در بحران فردی، خانوادگی و اجتماعی است که تماس گیرندگان از خدماتی مانند مددکاری اجتماعی، بهداشتی و درمانی، روانشناسی، حقوقی و مالی، فرهنگی و آموزشی بهرهمند شدهاند.
وی ادامه داد: هم اینک ۱۳۰ نفر در اورژانس اجتماعی استان کرمانشاه در چند شیفت کاری و به صورت شبانه روزی آماده ارایه خدمات به مردم در تمام نقاط استان و ارایه مشاوره و در صورت نیاز دخالت در بحرانهای اجتماعی هستند.
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه یادآور شد: گروههای هدف اورژانس اجتماعی شامل زنان، سالمندان، معلولان و کودکان آزاردیده، دختران فراری از منزل، زنان و دختران آسیب دیده اجتماعی، زوجهای متقاضی طلاق و افراد دارای اختلاف خانوادگی حاد و افرادی که اقدام به خودکشی کرده یا قصد خودکشی دارند، هستند.
شهبازی افزود: ۲ خانه امن برای زنان آسیب دیده و یا در معرض آسیب، یک خانه سلامت برای دختران در معرض آسیب در استان وجود دارد که افرادی که کارشناسان اورژانس اجتماعی تشخیص دهد به این خانهها انتقال پیدا میکنند که این افراد پیش از انتقال نیز ۱۵ تا ۲۰ روز در قرنطینه قرار میگیرند تا پس از اقدامات اولیه و در صورت نیاز به این مکانها انتقال یابند.
وی تاکید کرد: شهروندان در صورت مشاهده کودک آزاری، همسر آزاری، افکار یا اقدام به خودکشی، کودکان کار و خیابانی و فرار دختران و پسران و ... با مشکل روبرو باشد میتواند مشکل خود را با مددکاران و مشاوران امور اجتماعی از طریق تماس تلفنی در میان بگذارد تا با انجام مشاورههای لازم و در صورت نیاز با اعزام تیم خدمات سیار بتوان به فرد آسیب دیده کمک کرد.
شهبازی افزود: اورژانس اجتماعی همانگونه که از نامش پیداست یک فوریت اجتماعی است که مداخله در بحرانهای فردی، خانوادگی و اجتماعی اصلیترین وظایف حوزه اورژانس اجتماعی است که در مجموع فعالیتهای این مرکز در چهار بخش شامل مرکز مداخله در بحران، خط تلفن سه رقمی ۱۲۳، خودرو خدمات اجتماعی سیار و پایگاههای خدماتی اجتماعی ارائه میشود .