اسکندر کاکایی مدیرکل تامین اجتماعی استان کرمانشاه گفت : قبلا بهمنظور بهرهمندی از بیمه مشاغل آزاد داشتن جواز کسب و سابقه نیاز بود در غیر این صورت افراد نمیتوانستند از خدمات بیمهای استفاده کنند برهمین اساس رویکرد سازمان تامین اجتماعی تغییر کرد و در قالب بیمه ایرانیان افراد ۱۸ تا ۵۰ سال با پرداخت هریک از نرخهای بیمهای ۱۲ درصد، ۱۴ درصد و ۱۸ درصد از مزایای این طرح برخوردار میشوند.
وی با بیان اینکه در بیمه ایرانیان پوشش درمان اختیاری است که این موضوع کمکی به اقتصاد خانواده است، زیرا در قالب آن امکان استفاده زنان خانهدار یا دختران از پوشش بیمه درمانی والدین یا همسر وجود دارد، افزود: در نرخ بیمه ۱۲ درصد افراد باید ماهانه ۶۵۰ هزار تومان حق بیمه بپردازند.
کاکایی خاطرنشان کرد: پوشش بیمهای با نرخ ۱۴ درصد علاوه بر بازنشستگی دارای امتیاز فوت قبل از سن بازنشستگی است که این سن برای زنان ۵۵ سال و برای مردان ۶۰ سال است و حداقل سابقه پرداخت براساس اعلام شورای عالی کار باید ۲۰ سال باشد.
مدیرکل تامین اجتماعی استان کرمانشاه گفت: در حق بیمه ۱۸ درصدی باید ماهیانه ۹۵۰ هزار تومان پرداخت شود که در آن علاوه بر امتیاز بازنشستگی، فوت و از کار افتادگی وجود دارد مشروط به اینکه فرد در ۱۰ سال گذشته، یک سال و در یک سال گذشته هم سه ماه سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشد.
کاکایی تصریح کرد: در این نوع بیمه فرزندان دختر مجرد و زنان خانهدار میتوانند حقوق خود را دریافت کنند و از همه مزایایی که به واسطه حقوق شوهر به آنها تعلق میگیرد نظیر پوشش درمان و دریافت کمک هزینه عائلهمندی بهرهمند شوند.
مدیرکل تامین اجتماعی استان کرمانشاه اذعان کرد: در صورتی که پدر و مادر دختران بیمهگذار در سازمان تامین اجتماعی حقوق بازنشستگی داشته باشند، حق اولاد والدین بهواسطه بیمهپردازی این افراد قطع نمیشود و راسا میتوانند با رسیدن به سن بازنششستگی یا از کار افتادگی از مزایای تامین اجتماعی خود استفاده کنند.
کاکایی اذعان کرد: در استانهای مختلف استقبال از طرح بیمه ایرانیان بسیار خوب بوده و در کرمانشاه هم در این راستا پیگیریهایی انجام شده که امیدواریم بتوانیم به نتیجه مطلوب برسیم.
وی با بیان اینکه میزان پوشش بیمه ایرانیان در استان کرمانشاه ۳۹ درصد است، افزود: در استان کرمانشاه ۹ هزار و ۲۲۸ نفر از پوشش بیمه زنان خانهدار و ۹۰۷ نفر از پوشش بیمه دانشجویی بهرهمند هستند.
کاکایی با بیان اینکه موضوع بخشودگی جرائم گامی در راستای ایجاد اشتغال پایدار و از نظر اقتصادی کمکی به کارفرمایان است، خاطرنشان کرد: کارفرمایان در صورتی مشمول بخشودگی جرائم خواهندشد که در سال ۱۴۰۱ حداقل یک لیست پرداخت حق بیمه کارگران خود را به سازمان تأمین اجتماعی ارائه کرده باشند فعال بودن کارگاه و حفظ یا افزایش سطح اشتغال از دیگر شروط مشمولیت بخشودگی جرائم است.
وی عنوان کرد: کارفرمایان مشروط به شرایط عنوان شده میتوانند درخواست بخشودگی جرائم خود را در بازه زمانی ۳۱ اردیبهشت تا ۳۱ مرداد ماه از طریق ثبت در سامانه غیر حضوری تأمین اجتماعی به شعبهای که پرونده کارگاهی دارند، ارائه کنند که پس از بررسی از طریق همان سامانه پاسخ خواهند گرفت و از زمان پاسخ بهمدت ۱۰ روز فرصت تعیین تکلیف دارند که یا جرائم را یکجا پرداخت کنند یا آن را ظرف ۳۶ ماه بهصورت قسطبندی شده، بپردازند.
مدیرکل تأمین اجتماعی استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: در صورت قسطبندی جرائم در ۳۶ ماه، میزان بخشودگی ۵۰ درصد است، همچنین در صورت قسطبندی در ۱۸ ماه میزان بخشودگی ۸۵ درصد، در صورت قسطبندی در ۲۴ ماه میزان بخشودگی ۷۵ درصد، در صورت قسطبندی در ۳۰ ماه میزان بخشودگی ۶۰ درصد است.
کاکایی با بیان اینکه اگر مانده بدهی تا پایان اسفند ۱۴۰۱ پرداخت شود، حداقل ۵۰ درصد جرام بخشوده میشود، گفت: در مدت زمان قسطبندی جرائم، کارفرما باید حق بیمه کارگران را بهطور کامل پرداخت کند، در غیر این صورت بخشودگی جرائم منتفی خواهدشد، زیرا هدف قانونگذار ایجاد اشتغال واقعی و ارائه بهموقع تعهدات کوتاهمدت و بلندمدت به بازنشستگان و مستمر بگیران سازمان تأمین اجتماعی است.
وی افزود: سازمان تأمین اجتماعی خدمات ارزندهای به مردم ارائه میکند با این حال عدهای، پرداخت بیمه را بهعنوان هزینه میبییند در حالیکه نوعی سرمایهگذاری است برهمین اساس هرچه بتوانیم مردم را به سمت مشارکت در بیمههای تأمین اجتماعی سوق دهیم، کمتر محتاج سازمانهای حمایتی میشویم و از آنجا که سازمان تأمین اجتماعی بینالنسلی است، مردم هم خود و هم فرزندانشان میتوانند از خدمات آن استفاده کنند .