عباس قائدیزاده سهشنبه ۱۶ خرداد در نشست با خبرنگاران ضمن تبریک نودمین سالروز تاسیس بانک کشاورزی اظهار کرد: پیشبینی میشود در مجموع تا پایان دوره برداشت بیش از ۱۸ هزار میلیارد ریال به حساب گندمکاران این استان واریز شود.
وی با اشاره به پرداخت ۶۵ تا ۷۰ درصدی منابع و سپردههای این مجموعه بانکی در استان بهصورت تسهیلات تصریح کرد: متاسفانه برخی بانکها در این استان فقط ۲۰ تا ۳۰ درصد از منابع و سپرده خود را بهصورت تسهیلات در اختیار مردم گذاشتهاند.
مدیر شعب بانک کشاورزی استان بوشهر تصریح کرد: نرخ ذخیره قانونی بانکها ۲۰ درصد است و باید ۸۰ درصد منابع خود را به صورت تسهیلات پرداخت کنند اما نبود تناسب بین تسهیلات و سپردههای بانکهای استان بوشهر در سالهای گذشته سبب انتقاد فراوان رسانهها شد که خوشبختانه اکنون این موضوع مورد توجه قرار گرفته است.
قائدیزاده با بیان اینکه بیشترین تسهیلات بانکی پرداختی در این استان مربوط به شهرستان دشتستان بوده است، عنوان کرد: از آنجا که این شهرستان قطب کشاورزی و بزرگترین و پر جمعیتترین شهرستان استان بوشهر محسوب میشود، طبیعی است که بیشترین تسهیلات را از بانک کشاورزی دریافت کند.
پروژه پرورش ماهی در قفس پشت سد رئیسعلی دلواری یک طرح چالشی بود
وی در خصوص پروژه پرورش ماهی در قفس پشت سد رئیسعلی دلواری یادآور شد: این پروژه در سال ۱۳۹۳ آغاز شد و ۴۴۰ میلیارد ریال تسهیلات برای ایجاد یک هولدینگ که که کار تولید، بستهبندی و صادرات ماهی را انجام دهد، دریافت کرد، اما متاسفانه این پروژه شکست خورد و نیمه کار رها شد.
مدیر شعب بانک کشاورزی استان بوشهر پروژه پرورش ماهی در قفس پشت سد رئیسعلی دلواری را یک طرح چالشی خواند و ادامه داد: بهدنبال دریافت اصل پول، سود پول و جرائم تا کنون حدود ۸۵ درصد از مطالبات وصول شده است، از طریق محاکم قضایی پیگیر دریافت مبلغ باقی مانده هستیم.
بانک کشاورزی۲۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات در استان بوشهر پرداخت کرد
وی با بیان اینکه بانک کشاورزی از ابتدای سال ۱۴۰۱ تاکنون حدود ۲۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات به ۱۳ هزار بهرهبردار در استان بوشهر پرداخت کرده است، افزود: ۵۰ درصد از تسهیلات پرداختی بهصورت خُرد و عمده آنها در حوزه باغداری و سپس زارعت بوده است، البته کمک به تقویت و سرمایهگذاری در ۲ زنجیره تولید خرما و آبزیان بهطور ویژه در دستور کار بانکهای کشاورزی این استان قرار دارد.
مدیر شعب بانک کشاورزی استان بوشهر با بیان اینکه ۵۰ درصد از شعب بانک کشاورزی استان بوشهر در مناطق روستایی قرار دارند، تصریح کرد: شعبه ممتاز ارزی بوشهر از ابتدای سال ۱۴۰۱ مبلغی بیش از ۶۴ میلیون دلار در قالب ۳۶۰ حواله ارزی صادر کرده که از این حیث رتبه اول را در کشور به دست آورده است.
قائدیزاده با بیان اینکه صندوق بیمه محصولات کشاورزی استان بوشهر در حال حاضر ۲۸ محصول را زیر پوشش حمایتی خود قرار داده است، عنوان کرد: در سال ۱۴۰۱ مبلغ ۱۲۵۰ میلیارد ریال غرامت بیمه به حساب بیمه گذاران واریز کرده است.
محدودیتی برای پرداخت تسهیلات ایجاد گلخانه در استان بوشهر وجود ندارد
وی با اشاره نداشتن محدودیت در پرداخت تسهیلات برای ایجاد گلخانه در استان بوشهر بیان کرد: برای صدور مجوز احداث گلخانه در روستاهای کشور تسهیلات مناسبی وجود دارد، این تسهیلات با نرخ بهره ۲۳ درصد از محل اشتغال پایدار روستایی و منابع داخلی بانک به متقاضیان ساخت گلخانه در راستای مدیریت منابع آبی پرداخت خواهد شد.
مدیر شعب بانک کشاورزی استان بوشهر با بیان اینکه اصلاح نخیلات یکی از دستورالعملهای جدی این مجموعه است، تاکید کرد: در این راستا سال گذشته بیش از ۴۲۰ میلیارد ریال اعتبار برای اصلاح و توسعه باغات در نظر گرفته شد و در سال جاری نیز با رویکرد جدیدتر ورود خواهیم کرد تا دغدغه کشاورزان در مساله اصلاح نخیلات برطرف شود.
قائدیزاده با بیان اینکه سال گذشته در راستای حمایت از طرحهای پرورش ماهی در قفس بیش از ۲ هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شد، یادآور شد: در سال جاری نیز بنا داریم در راستای پرورش ماهی در قفس و دریا حمایتهای لازم را از فعالان این حوزه داشته باشیم.
پرداخت ۸۹۰ میلیارد ریال به کشاورزان خسارت دیده استان بوشهر
وی در خصوص مساعدت به کشاورزان خسارت دیده از عوامل طبیعی (بهجز گلخانه و شیلات) گفت: از محل بند خ ماده ۳۳ قانون برنامه ششم ۹۲۱ میلیارد ریالی اعتبار ابلاغ شد که مبلغ ۸۹۰ میلیارد ریال به ۶ هزار و ۴۱۹ نفر پرداخت شده است و ۳۱ میلیارد ریال مابقی نیز تا شهریورماه آینده قابل پرداخت به بدهکاران خواهد بود.
مدیر شعب بانک کشاورزی استان بوشهر تاکید کرد: باتوجه به پتانسیل بسیار خوب استان در توسعه زنجیرههای آبزی پروری و خرمای استان، صادرات محصولات کشاورزی و همچنین نیاز واحدهای تولیدی و کشاورزی استان به منابع مالی، بانک کشاورزی آمادگی لازم برای هدایت منابع مالی صنایع نفت، گاز و پتروشیمی مستقر در استان به سمت سرمایهگذاری در جهت توسعه پایدار، اشتغالزایی و عمران و آبادی استان را دارد.
اختصاص تسهیلات ۲۰۰ میلیون ریالی به کشاورزان خسارتدیده از خشکسالی
قائدیزاده با اشاره به اختصاص تسهیلات ۲۰۰ میلیون ریالی به کشاورزان خسارتدیده از خشکسالی اظهار کرد: بهمنظور جبران خسارت ناشی از خشکسالی سال زراعی و در راستای اجرای تصویبنامه هیئت وزیران موضوع بند خ ماده ۳۳ قانون ششم توسعه کشور تسهیلات یارانهای ارزانقیمت (سود چهار درصد) با هماهنگی معاونت برنامهریزی و امور اقتصادی تخصیص یافته و برش شهرستانی و بانکی آن ابلاغ شده است.
وی با اشاره به رشد صعودی معوقات بانکی شعب بانک کشاورزی استان بوشهر گفت: سال گذشته معوقات شعب بانک کشاورزی این استان بوشهر ۸۰۰ میلیارد بود اما امسال با اضافه شدن بیش از هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان این رقم ریال به حدود ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال رسیده است.
مدیر شعب بانک کشاورزی استان بوشهر در خصوص پرداخت تسهیلات قرضالحسنه فرزندآوری، مطابق با قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت اظهار کرد: در این راستا هزار و ۲۷۰ میلیارد ریال تسهیلات ازدواج و ۶۲۵ میلیارد ریال تسهیلات فرزندآوری از طریق شعب بانک کشاورزی در این استان پرداخت کرده است.