علیرضا بصیری با اشاره به اینکه نی ریز یکی از قطبهای تولید انجیر استان و کشور را داراست، گفت: ارقام گرده افشان موجود، دانه سفید، قاسمی (پوزدنبالی)، کوهکی، تومسجدی، خرمایی، ویل وحشی، شاه انجیری، دانهسبز، آتشی، فریدونی، آبگزی، فعل سربسته و مهارلویی است که رقمهای برانجیر استفاده شده در نی ریز بیشتر قاسمی و دانه سفید است و از شهرهای همجوار، چون ایج و استهبان تامین میشود.
او ابرازکرد: «بری» قابل استفاده و مفید است که زنبورگرده افشان (بلاستوفاگا) کافی و گرده مناسب برای تلقیح میوههای خوراکی داشته باشد؛ زرد، زیادرس و در هنگام لمس کردن سرد (سردخانه ای) نبوده و فاقد آفت زنبور نارنجی رنگ ترومیده باشد.
بصیری همچنین تاکیدکرد: در زمان گرده افشانی انجیر، باید دقت شود میوهی بَر آسیب نبیند و کمترین فشار به آن وارد شده تا تلفات زنبور آن کم شود و در نتیجه با افزایش طول عمر آن فرصت و تعداد دفعات خروج زنبورها بیشتر شود.
بهگفته او، بر اساس تحقیقات صورت گرفته، قوطیهای کاغذی جایگزین مناسبی برای قوطیهای فلزی هستند و دمای مناسب گرده افشانی هفده تا بیست و هفت درجه سانتیگراد است؛ در اوج گرما از بردهی باید خودداری شود و اگر دما به ۳۶ درجه سانتیگراد برسد طول عمر زنبور به یک ساعت کاهش خواهدیافت.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان نی ریز گفت: میوههای درخت برانجیر غیر خوراکی و دارای گلهای نر و ماده هستند؛ درخت گرده افشان در سال، معمولاً سه محصول پاییزه زمستانه و بهاره تولید میکند که زنبورهای میوه بهاره از آن خارج شده و به دنبال محصول پاییزه برای تخم گذاری میگردند که به طور ناخواسته وارد میوه انجیرخوراکی شده و عمل گرده افشانی را انجام میدهند.