محمد پیله فروش مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: در حال حاضر ۹۴۳ هکتار از مزارع کشاورزی این استان به زیر کشت زیره سبز رفته که میانگین عملکرد این محصول در هر هکتار ۲۰۰کیلوگرم است.
وی اظهار داشت: از این میزان سطح زیر کشت زیره سبز دیم؛ در شهرستانهای قزوین ۲ هکتار، البرز ۱۰ هکتار، تاکستان ۴ هکتار، آبیک ۶۸۵ هکتار و بوئین زهرا ۲۴۳ هکتار اختصاص دارد.
وی خاطر نشان کرد: زیره یکی از گیاهان دارویی ارزشمند با مصرف بسیار بالا در بین مردم محسوب میشود که ارزش صادراتی نیز دارد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با بیان اینکه بذر زیره از ۹۰ تا ۱۱۰ روز پس از کاشت آماده برداشت میشود گفت: بیشترین نیاز آبی این گیاه از نزولات آسمانی تامین میشود و در فصل رویش نیاز به سه مرحله بارندگی کافی به میزان هر بارش ۱۰۰۰ مترمکعب طی سه روز بصورت آرام و پیوسته دارد.
پیله فروش افزود: زیره سبز جزو گیاهان مقاوم به خشکی و کم آب است که خاصیت درمانی فراوانی دارد و دارای طعم گرم و کمی تلخ میباشد.
وی یادآور شد: زیره دارای کالری، پروتئین، کربوهیدرات، فیبر، آهن، منیزیم، منگنز، کلسیم و روی میباشد که برای سلامتی انسان مفید میباشد.