صدیقه مویدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا با اشاره به آغاز برداشت ۱۰ و نیم هکتار از اراضی زیر کشت دانه روغنی کاملینا طرح جهش تولید در دیمزارهای این شهرستان، اظهار کرد: برداشت این محصول از اوایل خرداد ماه آغاز شده و تا اواخر همین ماه ادامه دارد.
او با اشاره به جایگزینی این محصول با گیاه کلزا در شهرستان بیضا در جهت کاهش وابستگی در تامین روغنهای خوراکی تصریح کرد: با توجه به متوسط برداشت ۸۰۰ کیلوگرم در هر هکتار پیش بینی میشود ۸ هزار و ۴۰۰ کیلوگرم کاملینا برداشت و با قیمت هر کیلوگرم ۲۶ هزار تومان تحویل مراکز خرید شود.
مویدی، مقاومت در برابر آفات، بیماریها، سرما، گرما، خشکسالی و تنشهای رطوبتی، شوری، اصلاح الگوی کشت و تناوب زراعی مناسب، قابلیت کشت در اراضی سنگلاخی و خاکهای فقیر را از مزایای کشت این محصول عنوان کرد.
او بیان کرد: در شهرستان بیضا کشت و برداشت این دانه روغنی به صورت مکانیزه انجام میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا اضافه کرد: با توسعه کشت این محصول گامی موثر در اقتصادی شدن کشاورزی و افزایش درآمد کشاورزان دیم کار برداشته میشود.
او بیان کرد: در سال زراعی جاری با همکاری ستاد اجرایی حضرت امام (ره)، برگزاری کلاسهای آموزشی و ترویجی و استفاده از بذر کاملینا رقم سهیل که مناسب با شرایط منطقه است در دستور کار جهاد کشاورزی شهرستان بیضا قرار داشت.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت از تولید ۱۸۵ تن دانه روغنی کاملینا در این شهرستان خبر داد.
منصور امیریان اظهار کرد: برداشت دانه روغنی کاملینا از سطح ۳۷۰ هکتار و با متوسط تولید ۵۰۰ کیلوگرم در هکتار، به پایان رسید.
او ادامه داد: با وجود بارندگیها و شرایط جوی مناسب در سال زراعی جاری، مزارع کاملینای موجود، دارای عملکرد مناسبی بودند و نسبت به سال زراعی گذشته، شرایط مناسب تری داشتند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت افزود: کاملینا از جمله گیاهان دانه روغنی و مقاوم به خشکی و سرماست که در برابر آفات و بیماریها از مقاومت قابل توجهی برخوردار است، که این امر موجب صرفه جویی در بحث انواع کودها و سموم میشود و گیاه کاملینا جایگزینی مناسب برای کشت دیم و زمینهای با حاصلخیزی کمتر است.