حمزه سلیمانی مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استان کرمانشاه گفت : «مهاجران»؛ مهمانان بیگانهای که اغلب بنابر اجبار ناشی از تنشهای داخلی، سیاسی و طبیعی و یا در خوشبینانهترین حالت برای کسب علم و یا فن و مهارت، وطن خود را ترک و به کشور دیگری مهاجرت میکنند.
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استان کرمانشاه افزود: جمعیت قابل توجهی از اتباع خارجی که عمدتاً عراقی میباشند در استان کرمانشاه بهصورت مجاز ساکن بوده و از خدمات آموزشی، بهداشتی درمانی، بیمه و اسکان بهرهمند هستند.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۹۰ درصد اتباع خارجی اهل کشور عراق هستند که دارای مدارک مثبته میباشند. گفت: این افراد سالیان گذشته به صورت پناهنده وارد کشور جمهوری اسلامی و به ویژه وارد استان کرمانشاه شدهاند که دارای کارت هویت و گذرنامه هستند.
سلیمانی تصریح کرد: حدود سه هزار دانشجوی خارجی در دانشگاههای استان مشغول به تحصیل هستند که این مسئله نشان از اهمیت و تاثیرات جذب دانشجوی بینالملل در حوزههای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و حتی سیاسی است.
وی با اشاره به اینکه هر کدام از دانشجویان میتوانند سفیری برای تبلیغ دانشگاههای آن کشور باشند، خاطرنشان کرد: سعی بر این است با ارائه انواع خدمات، تسهیلات آموزشی و رفاهی و ... رضایت دانشجویان خارجی مشغول به تحصیل در دانشگاههای استان کرمانشاه را بدست آوریم.
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استان کرمانشاه از دانشجویان بین الملل دانشگاههای استان به عنوان یک سرمایه و فرصت راهبردی برای استان نام برد و گفت: این دانشجویان باعث ارتقاء کیفیت آموزشی دانشگاهها و ارزآوری برای استان شده و از طرفی آنها مبلغان فرهنگی برای کرمانشاه خواهند بود.
وی گفت: تعدادی از اتباع خارجی به قصد توریسم درمانی و یا به عنوان گردشگر وارد استان میشوند و برای مدتی بصورت موقت اسکان دارند و ما میزبان این جمعیت مهاجر هم بصورت روزانه هستیم.
سلیمانی با بیان اینکه میزبانی از اتباع خارجی مجاز سند افتخاری برای نظام جمهوری اسلامی ایران محسوب میشود، افزود: از نظر خدمات رسانی به اتباع خارجی استان کرمانشاه جزو استانهای برتر شناخته شده است.
وی تصریح کرد: در اربعین سال گذشته استان کرمانشاه از نظر خدماترسانی به زائران اتباع خارجه مطابق با ارزیابی وزارت کشور جزو استانهای برتر شناخته شد و مورد تقدیر قرار گرفت.
سلیمانی ادامه داد: اکثر زائرانی که از مرز خسروی به عتبات عالیات سفر کردند از کشورهای آذربایجان، افغانستان، تاجیکستان و پاکستان بودند.
وی با بیان اینکه مهماننوازی مردمان ایران شهره عام و خاص است، گفت: برخورد انسان دوستانه و مهماننوازی کرمانشاهیان سند افتخاری برای استان کرمانشاه محسوب میشود.
سلیمانی درباره تشکیل سازمان ملی مهاجرت سخن گفت و افزود: کلیات طرح «قانون تشکیل سازمان ملی مهاجرت» از سوی مجلس شورای اسلامی در ۲۲ آبان ۱۴۰۱ با ۱۴۱ رأی موافق و ۹۱ رأی مخالف نمایندگان تصویب شد.
این مسئول تصریح کرد: هدف از تشکیل این سازمان وحدت رویه در سطح ملی برای راهبری و رفع موازیکاری و تداخل امور در بعضی از دستگاههای داخلی و همسانسازی مراودات جهانی در دولت سیزدهم میتواند گامی در جهت ارتقای دیپلماسی اقتصادی سیاسی جمهوری اسلامی ایران باشد.
با توجه به اینکه استان ما مهاجرپذیر و هم مهاجرفرست است و از طرفی هم مرزهای طولانی و گستردهای با کشور عراق دارد، یادآوری کرد: با توجه به شرایط فوق لازم است تا ما نگاه امنیتیمان به مهاجران را به رویکرد اجتماعی تغییر دهیم با این نگاه است که ما میتوانیم تهدید مهاجران را به فرصت تبدیل کنیم.
سلیمانی؛ خدمات استان کرمانشاه به اتباع را در مقایسه با سایر استانهای دیگر بیسابقه برشمرد .