خانم رباب وفایی گفت: مجمع عمومی عادی سالیانه برای رسیدگی به صورتهای مالی شرکت، رسیدگی به گزارش مدیران و بازرسان شرکت و تقسیم سود و اندوخته بین صاحبان سهام و… سالی یکبار در زمانی که در اساسنامه پیشبینی شده، تشکیل میشود و تصمیمات همواره با اکثریت نصف بهعلاوه یک آراء حاضر در جلسه رسمی معتبر خواهد بود.
به گفته او، تمامی سهامداران در مجمع عمومی شرکتها حق رای دارند و میتوانند در خصوص نقشه راه شرکتهای تحت مالکیت خود در مجامع رای دهند. پس از همهگیری ویروس کووید۱۹، بسیاری از فعالیتها، کسب و کارها دچار تغییر و تحولات شدند و سعی کردند خود را با شرایط موجود وفق دهند و بحث برگزاری مجامع بصورت برخط گسترش یافت.
این کارشناس بازار سرمایه میگوید: برگزاری مجامع به شکل الکترونیکی علاوه بر افزایش شفافیت سبب حذف محدودیتهای جغرافیایی میشود هر چند که ممکن است برای شناخت آن کمی زمان بیشتری صرف شود. علاوه بر صرفه جویی در زمان، انرژی و هزینهها برای مدیران شرکتها در برگزاری مجامع، این امکان را برای سهامداران فراهم کرده تا از نقاط مختلف کشور و حتی هنگام سفرهای خارجی در آن شرکت کنند. امکان طرح پرسش به صورت ویدیویی، صوتی و متنی و دریافت پاسخ و قابلیت رای گیری برای سهام داران در زمان برگزاری مجامع عمومی آنلاین پس از احراز هویت سهامداران میتواند فراهم میشود.
او افزود: شفافیت بالا به واسطه رأی گیری الکترونیکی، امکان حضور نهادهای نظارتی در مجامع و حضور همزمان سهامداران در چند مجمع از جمله مزیتهای دیگر برگزاری الکترونیکی مجامع عمومی شرکتها است.
او گفت: البته لازم به ذکر است گفته شود متاسفانه در برخی از مجامع مشاهده میشود سوالات و ابهامات شرکتکنندگان برخط مطرح نمیشود و یا فقط بخشی از سوالات به صورت انتخابی توسط اعضا هیات مدیره شرکت پاسخ داده میشود که این مساله سبب تضییع حقوق طبیعی سهامداران میشود و باید در این موضوع دقت لازم شود. در کل پخش زنده اینترنتی و برگزاری مجامع آنلاین نیاز به تخصص و برنامهریزی دقیق دارد. مجامع آنلاین حساسیت بسیار بالایی داشته و در صورت بروز کوچکترین مشکلی در صدا و تصویر ممکن است تمام برنامه مجازی با اختلال مواجه شود.