مختار احمدی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه گفت : میانگین کاهش نرخ بیکاری در کشور ۲ دهم درصد بوده، اما نرخ کاهش بیکاری در کرمانشاه هفت دهم درصد بوده است.
وی در خصوص راستی آزمایی این آمار توضیح داد: معاونت آمار سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان نماینده مرکز آمار کشور محسوب میشود که به صورت تصادفی به خانوادهها مراجعه و سوالات تخصصی در خصوص وضعیت اشتغال میپرسند و نتایج آن هر سه ماه یکبار منتشر و در پایان سال نیز به صورت جمع بندی نرخ بیکاری سالیانه منتشر میشود.
احمدی گفت: سرشماری کلی هر پنج سال یکبار است که دیگر تصادفی نیست و از همه خانوادهها آمارگیری میشود و آخرین سرشاری نیز در سال ۱۳۹۵ انجام شد و باید در سال ۱۴۰۰ نیز یک سرشماری کلی میداشتیم، اما به خاطر کرونا تعطیل شد و احتمالا به سال ۱۴۰۵ موکول شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان در خصوص دلایل کاهش نرخ بیکاری و برنامههای انجام شده گفت: تسهیلات تبصره ۱۸ و مشاغل خانگی و نیز تدوین سند اشتغال استان از مهمترین عوامل بوده است.
احمدی تعداد بیکاران استان در سال ۱۴۰۰ را ۹۸ هزار نفر اعلام کرد و افزود: در آمارهای اشتغالزایی باید شغلهای از دست رفته مانند بازنشستهها را مدنظر قرار داد.
وی در خصوص برنامههای امسال گفت: برای هر شهرستان یک سند اشتغال جدا با لحاظ کردن تمام ظرفیتهای خاص هر شهرستان تدوین شده است که به زودی به دستگاههای اجرایی ابلاغ میشود.
احمدی ادامه داد: در سند اشتغال هر شهرستان مواردی مانند وضعیت راهها، پوشش اینترنت، قیمت زمینهای شهرکهای صنعتی، شهرکهای کشاورزی، قیمت آب و برق و ... در نظر گرفته شده است تا سرمایه گذار با دید باز بداند وضعیت شهرستان چگونه است .