آقای احمدرضا سید علیان مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام وزارت جهاد گفت: در جلسه تحول، نوآوری و یشرفت با حضور سرپرست وزارت جهاد کشاورزی، مقرر و مصوب شد برای مصرف سورگوم در خوراک دام و طیور و به منظور رقابت پذیری و جایگزینی آن با ذرت که با ارز نیمایی وارد کشور میشود، یارانه تعلق بگیرد.
سید علیان افزود: پیشنهاد دفتر ما مبنی بر ایجاد زیرساخت فروش سورگوم و سایر گیاهان کم آب بر و مقاوم به کم آبی و شوری دربازارگاه برای جایگزینی با ذرت و سویا مورد موافقت قرار گرفته و این زیرساخت اکنون توسط معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی برای ۱۳ قلم کالای کشاورزی و در گام نخست برای کنجاله سویا و سورگوم آماده شده است.
اودرباره میزان تعلق یارانه به سورگوم گفت: پیشنهاد ما اختصاص یارانه به میزان حدود ۱۵ درصد قیمت سورگوم است، اما معاونت برنامه ریزی و اقتصادی و معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در حال بررسی و تعیین مقدار یارانه هستند.
سیدعلیان ادامه داد: انتظار داریم تا یک ماه آینده مقدار یارانه مصرف سورگوم تعیین و اعلام شود تا تاثیرش را بر کشت این گیاه در سال جاری بگذراد.
او با بیان اینکه تولید سورگوم دانهای برای تامین خوراک دام و طیور در اولویت قرار دارد، افزود: کشت سورگوم علوفهای و سورگوم دانهای باید برای جایگزینی با ذرت دانهای و ذرت علوفهای توسعه پیدا کند، اما با توجه به تولید سالانه حدود ۱۶ میلیون تن ذرت علوفهای و حدود ۹۰۰ هزار تن ذرت دانهای در کشور، اولویت ما توسعه کشت سورگوم دانهای است، زیرا به شدت به ذرت دانهای در تامین خوراک دام و طیور وابسته هستیم.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام تولید گیاهان و علوفههای کم آب بر و مقاوم به خشکی و شوری را برای تامین بخشی از خوراک دام و طیور ضروری خواند و گفت: دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام وزارت جهاد کشاورزی از سال ۱۴۰۰ برای گیاهان و دام و طیور کم آب بر و مقاوم به کم آبی و شوری ریزی کرده است.
او اضافه کرد: ذرت و سورگوم از نظر پروتیین و انرژی تقریبا نزدیک به هم هستند و این درحالی است که نیاز آبی سورگوم یک سوم ذرت میباشد.
سیدعلیان گفت: از سال ۱۴۰۰ به بعد کشت گیاهان مقاوم به کم آبی و شوری حدود ۵۰ درصد در کشور افزایش نشان میدهد.
اوبا اشاره به این که از ۱۸میلیون هکتار زمین کشاورزی تنها یک میلیون هکتار اراضی حاصلخیز در کشور وجود دارد، گفت: آب و خاک در کشور ما رو به شوری است و برای تامین امنیت غذایی و تولید پایدار دام و طیور باید به سمت گیاهان مقاوم به کم آبی و شوری برویم.
سیدعلیان گفت: در کشور ما با دست اندازی به منابع آبی طی ۵۰ سال اخیر، آب سفرههای زیرزمینی کاهش یافته و این امر موجب شده امروزه با پدیدههای جدیدی همچون فرونشست زمین هم رویرو شویم.