در مطلب زیر شما را با رفتار‌های مناسب خانواده پسر در جلسه خواستگاری آشنا می‌کنیم.

جلسات خواستگاری به خصوص اگر آشنایی به روش سنتی باشد اولین دیدار‌های خانواده‌های عروس و داماد با یکدیگر است. این که خانواده پسر در مجلس خواستگاری چطور رفتار کنند و چه حرف‌هایی بزنند می تواند تاثیر بسزایی در جواب مثبت شنیدن از خانواده دختر داشته باشد. درادامه شما را با رفتار‌های مناسب خانواده پسر در جلسه خواستگاری آشنا می‌کنیم.

جلسه خواستگاری یکی از سرنوشت ساز‌ترین و استرس زاترین جلساتی است که در زندگی تجربه خواهید کرد. دو مدل مجلس خواستگاری وجود دارد؛ یکی مواردی که از قبل آشنایی وجود دارد که بیشتر در ازدواج‌های دوستانه و فامیلی رایج است و مدل دوم خواستگاری بدون آشنایی قبلی.

رفتار و حرف‌هایی که در جلسه خواستگاری می‌زنید به خصوص اگر قرار باشد آشنایی‌های اولیه بدست آورید، می تواند سرنوشت ساز باشد. معمولا برداشت‌های اولیه خانواده‌ها از یکدیگر سرنوشت نهایی ازدواج را مشخص می کند بنابراین باید به ریزه کاری‌های مهمی در خواستگاری دقت داشته باشید.

سعی کنید به خواستگاری‌های چشم بسته که صرفا وقت تلف کردن است و برای خانواده دختر مزاحمت ایجاد می‌کند نروید، ولی به هر حال در صورتی که آشنایی کافی با دختر ندارید مادر پسر یک جلسه به خانه دختر مراجعه نماید و او را ببیند. پرسیدن سوالاتی مثل قد و وزن از پشت تلفن کار مناسبی نیست.

در این مقاله می خواهیم درباره این که خانواده پسر در مجلس خواستگاری چگونه رفتار کنند بیشتر صحبت کنیم.

هماهنگی خواستگاری

تماس تلفنی برای هماهنگی خواستگاری اولن اقدام برای شروع مراسم است که توسط مادر داماد انجام می‌شود. مادر یا خواهر داماد برای مشخص کردن زمان جلسه خواستگاری با مادر عروس تماس تلفنی می‌گیرند و درخواستشان را کاملا رسمی و مودبانه بیان می‌کنند.

در صورتی که آشنایی قبلی وجود ندارد باید معرفی کوتاهی و مختصری از پسرشان و خانواده شان داشته باشند و به همان اندازه مختصر سوالاتی برای آشنایی با عروس خانم و خانواده اش بپرسند و تعیین روز خواستگاری را به مادر عروس محول نمایند.


بیشتربخوانید


سفارش گل و شیرینی خواستگاری

بردن دسته گل و شیرینی برای مراسم خواستگاری نشان دهنده حسن نیست و تصمیم قطعی خانواده داماد برای ازدواج پسرشان است. خانواده‌هایی که دور می‌افتند و به خانه‌های زیادی برای خواستگاری سرک می‌کشند معمولا بدون گل و شیرینی به خواستگاری می‌روند و نمی توان زیاد روی قصد و نیت آن‌ها حساب باز کرد. این خانواده‌ها معمولا مزاحمت زیادی برای خانواده‌های دختران ایجاد می‌کنند و فکر می کنند خواستگاری مانند بازار رفتن است که هر چه بیشتر دور بزنند کیس مناسب تری پیدا خواهند کرد.

انتخاب دسته گل یا سبد بزرگ و مناسب مراسم خواستگاری اهمیت زیادی دارد، این که بخواهید گل طبیعی سفارش بدهید یا گل مصنوعی کاملا بستگی به سلیقه شخصی خودتان دارد.

درست است که دسته گل‌های طبیعی زیبایی و جلوه بسیار بهتری دارند، ولی دسته گل‌های مصنوعی ماندگار هستند و در صورت به سرانجام رسیدن خواستگاری خاطره خوبش را همواره برایتان زنده نگه می‌دارند.

سعی کنید سبد گل خواستگاری را خیلی شلوغ نکنید، از گل‌های خیلی بزرگ استفاده نکنید و ترجیحا ترکیب رنگی شاد استفاده کنید.

خانواده پسر در خواستگاری چه بگویند؟

نوع برخورد خانواده پسر با خانواده دختر نشان دهنده شخصیت، پرستیژ و فرهنگ خانوادگی آن‌ها ست. سعی کنید صحبت‌ها را از قبل مرورر کنید و سوالاتی که باید بپرسید را لیست کنید. مادر خواستگار باید با لبخند و برخورد مناسب جو حاکم بر مراسم خواستگاری را تلطیف نماید.

قبل از جلسه خواستگاری درباره سوالاتی که قرار است بپرسید صحبت کنید و هماهنگ شوید. معمولا شروع صحبت در جلسه خواستگاری بر عهده خانواده پسر است.

در خصوص درآمد دختر یا خانواده دختر، آن‌ها را سوال پیچ نکنید.

درباره هر موضوعی که کنجکاو هستید سوالتان را به صورت درخواستی بیان کنید و از جملات امری استفاده نکنید که خواستگاری حالت جلسه بازپرسی پیدا نکند.

پیش کشیدن صحبت خواستگاری باید توسط یکی از بزرگتر‌ها انجام شود.

در ابتدا خانواده خودتان را معرفی کنید و سپس بدون بزرگنمایی، پسرتان را معرفی کنید و سپس از خانواده دختر بخواهید که صحبت را ادامه دهند و درباره خودشان توضیحاتی ارائه نمایند.

در میان جلسه سعی کنید درباره جلسه بعدی و نحوه خبر گرفتن از نتیجه جلسه خواستگاری صحبت کنید. معمولا بعد از جلسه خواستگاری اغلب خانواده‌ها با تماس تلفنی تمایل یا عدم تمایلشان را برای برگزاری جلسه دوم خواستگاری عنوان می کنند.

آمادگی برای معرفی کامل خودتان

مهم‌ترین سوال خواستگاری سوالات در مورد شغل و تحصیلات آقا و میزان درآمد اوست که بهتر است به صورت دقیق به این سوالات پاسخ دهید.

مثلا به جای این که بگویید در کارگاه تولید فایبر گلاس کار می کنم، به صورت دقیق صحبت کنید و بگویید، ۵ سال است که در کارگاه تولید فایبر گلس به عنوان متخصص کار با مواد شیمیایی مشغول هستند و محصولاتی مثل گلدان، سقف ویلا و ... تولید میکنیم.

معرفی شما باید به گونه‌ای باشد که احساس اطمینان در خانواده دختر ایجاد کند و جایگاه شما را در نظر آن‌ها بالا ببرید.

حتی اگر فعلا شغلی ندارید و مشغول تحصیل هستید هم باید در مورد برنامه ریزی هایتان برای آینده و آینده شغلی و تحصیلیتان صحبت کنید.

وظایف خانواده پسر در جلسه دوم خواستگای

جلسه دوم خواستگاری معمولا استرس کمتری نسبت به جلسه اول دارد. در این جلسه خانواده‌ها سعی در شناخت دقیق‌تر و عمیق‌تر از هم دارند. پسر در جلسه دوم خواستگاری باید خودش را برای ارائه توضیحاتی درباره گذشته، برنامه‌های آینده، شغل و سایر موارد صحبت کند.

به سوالاتی که از آن‌ها پرسیده می‌شود باید با آرامش و صداقت پاسخ دهند.

در این جلسه معمولا صحبت‌های ازدواج جدی‌تر شده و درباره مراسم بله برون برنامه ریزی می‌شود.

برای جلسه دوم خواستگاری معمولا بردن شیرینی و سبد گل رایج است.

نکات لازم برای خانواده پسر در خواستگاری

- حتما لباسهایتان مناسب، رسمی و در شان جلسه خواستگاری باشد.

- هنگام ورود به خانه کفش هایتان را گوشه دیوار قرار دهید.

- بچه‌های کوچک را در جلسه خواستگاری به همراه نبرید.

- در جلسه خواستگاری با جمعیت زیاد حاضر نشوید.

- با موبایل کار نکنید و سرتان در گوشی نباشد.

- بهتر است زمان جلسه خواستگاری را برای عصر و شب تنظیم کنید.

- بعد از بزرگتر‌ها وارد خانه شوید و بعد از آن‌ها بنشینید.

- وسط حرف دیگران نپرید.

- سرتان را پایین نیندازید و صاف و استوار حرکت کنید و بنشینید.

- دست به سینه نباشید و دستتان را در جیب نگذارید.

- در جلسه اول برای این که خودتان را جذاب نشان دهید، شوخی نکنید. این کار معمولا باعث می‌شد تصور کنند شما فردی گستاخ هستید.

- هنگام صحبت کردن هر از گاهی لبخند بزنید.

- با این که پرحرفی در خواستگاری اصلا پسندیده نیست، ولی کم حرفی در جلسه خواستگاری میتواند باعث شود عزت نفس پایینی دارید بنابراین حرفی برای گفتن داشته باشید، مثلا درباره شرایط مالی، کاری یا هر چیزی که متناسب جلسه باشد.

- در جلسه خواستگاری ابراز علاقه نکنید چرا که اغلب نتیجه نامطلوبی دارد.

- خطر قرمزهایتان را مشخص کنید مثلا می خواهید همسرتان شاغل باشد یا نباشد، حجاب او تا چه حد برایتان مهم است، با ادامه تحصیلش مشکلی دارید یا خیر، از نظر مذهبی و فرهنگی هماهنگی لازم را دارید یا خیر.

عجله‌ای برای پاسخ گرفتن در جلسه اول نداشته باشید، شما می‌توانید برای جلسات بعدی در خانه یا کافه با هم گفت‌وگو داشته باشید.

منبع: بیتوته

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.