فرماندار رفسنجان گفت: سامانه مزرعه، ۳ روز قبل از بروز حادثه کشاورزان را آگاه می‌کندو در این بازه کشاورزان می توانند راه‌های مقابله با پدیده‌ها را اجرا کنند.

حسین رضایی  با اشاره به اینکه امسال در شهریور و مهرماه بیش از ۶۵ هزار تن پسته در شهرستان برداشت می‌شود،گفت: بازار، مهم ترین رکن بعد از تولید است و  اگر نتوان محصول تولید شده را به فروش رساند، متضرر خواهیم شد؛ بنابراین هیئت مدیره شرکت تعاونی پسته رفسنجان که به عنوان بزرگ ترین شرکت تعاونی کشور با ۷۵ هزار عضو به شمار می‌رود نسبت به تامین نقدینگی و خرید حجم زیادی از پسته شهرستان و صادرات این محصول اقدام کند.

او افزود: میز پسته در کشور لندن راه اندازی می‌شود و نمایندگانی از کشور‌های آمریکا، انگلیس، ترکیه، ایران و دیگر کشور‌ها در این رویداد حضور خواهند داشت و نسبت به مسائل پسته نقطه نظرات خود را مطرح خواهند کرد.

فرماندار رفسنجان پیش بینی کرد امسال بالای ۲۰۰ هزار تن محصول از باغ‌های ۲۸ استان پسته خیز کشور برداشت شود که نیمی از آن در شهرستان رفسنجان و استان کرمان تولید می‌شود؛ بنابراین  زمانی که آمار تولید پسته در رفسنجان بیشتر باشد، قطعا تولید پسته در کشور افزیش دارد؛ بنابراین رفسنجانی‌ها در تولید پسته نقش مهمی را در کشور ایفا می‌کنند.

او با اشاره به اینکه پسته امسال را باید از آفت‌ها حفظ کرد، بیان داشت: حفظ محصول از آفات را با سم پاشی و کاهش پوکی پسته را هم با تغذیه،  استفاده از کود‌ها در فصل تابستان و آبیاری بیشتر می توان کمتر و محصول با کیفیت تری برداشت کرد.

رضایی به بحث تغییر اقلیم که چند سالی است کشاورزان پسته کار را گرفتار کرده و عمده محصول به دلیل سرمازدگی و گرمازدگی از بین می‌رود، اشاره و بیان کرد: کشاورزان بهتر است، اطلاعات خود را بروز کنند که در این راستا اپلیکیشن « سامانه مزرعه »را می‌توانند بر روی گوشی‌های خود نصب و داده‌ها و اطلاعات باغ خود را در آن ثبت کنند.

او  تصریح کرد: از طریق این سامانه کشاورزان، می توانند تغییر اقلیم و خطرات ناشی از آن از جمله: سرمازدگی، گرمازدگی، طوفان، درجه شوری و کاهش کیفیت آب و خاک، آفت‌ها و ... را ۳ روز قبل از بروز حوادث مطلع شوند و در این بازه زمانی ۳ روزه، راه‌های مقابله با پدیده‌ها را اجرا کنند و محصول را از نابودی نجات دهند.

فرماندار رفسنجان گفت: این اپلیکیشین از طریق شرکت دانش بنیان  در کشور تهیه شده که از سوی شرکت تعاونی پسته قابل تهیه است و کشاورزان می‌توانند این سامانه را دریافت و نصب کنند.

او بیان کرد: با وجود بیش از ۸ ایستگاه هواشناسی کشاورزی در شهرستان؛ اما این ایستگاه‌ها اطلاعات حادثه را در همان لحظه وقوع اطلاع می‌دهند؛ اما سامانه مزرعه ۳ روز قبل از بروز حادثه کشاورزان را آگاه می‌کند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.