حجت الاسلام و المسلمین سیدعبدالفتاح نواب در گفتگو تلویزیونی به تاثیرات برقراری مجدد روابط مثبت سیاسی ایران و عربستان اشاره کرد و گفت: زائران ایرانی انتظار دارند که مثل قبل بتوانند دعای پرفیض کمیل را بین قبرستان بقیع و حرم پیامبر گرامی اسلام (ص) قرائت کنند تا برکات این حج برایشان دلچسبتر و پربارتر شود و با تحقق این اتفاق رضایتمندی زائران بیشتر خواهد شد.
وی با تاکید بر این که برقراری رابطه حسنه باید برای دو کشور و جهان اسلام «آورده» داشته باشد، ادامه داد: انتظار داریم خدمات به ضیوف الرحمان بهتر و شایستهتر و همکاریها در بهترین شرایط قرار گیرد و همه مواردی که قبل از قطع رابطه بوده نیز برگردد.
سرپرست حجاج ایرانی یکی از انتظارات را تعیین تکلیف پرونده شهدای فاجعه منا عنوان کرد و ادامه داد: انتظار خانوادههای شهدای منا این است که دولت کشور میزبان پاسخ مشخصی به آنها بدهد و ما در ایران پاسخی برای آنها نداریم و مدام برابر پاسخ دولتمردان آن کشور گفته میشود کشور میزبان درحال انجام تحقیقات است که انتظار میرود دولت عربستان رضایت این خانوادهها را جلب کند.
وی تعداد زائران اعزامی به حج پیش رو را حدود هزار نفر کمتر از تعداد زائران سال ۹۸ عنوان کرد و در مورد دلیل این اتفاق گفت: تصمیم کشور میزبان براساس تعداد جمعیت و به ازای هر هزار نفر یک زائر را برای کشورهای اسلامی در نظر میگیرند.
حجت الاسلام والمسلمین نواب تعداد زائران ثبت نام کرده برای سفر عمره را ۵ میلیون و ۸۵۰ هزار نفر اعلام کرد و گفت: کسی که استطاعت انجام حج تمتع را دارد نمیتواند عمره جایگزین آن کند.
نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت ضمن تشریح اقدامات فرهنگی برای کاروان ها، بر برگزاری کلاسها و دورههای آموزشی - توجیهی برای زائران در ایران و عربستان تاکید کرد و درباره برنامهها و همایشهای برگزار شده در این زمینه توضیحاتی بیان کرد.
سرپرست حجاج ایرانی با اشاره به این که شعار حج امسال سه فراز تحول قرآنی، همگرایی اسلامی و حمایت از قدس شریف را مورد تاکید قرار داده است، تصریح کرد: در دیداری که خادمین حوزه حج با مقام معظم رهبری داشتند یکی از توصیههای ایشان برقراری ارتباطی فراسرزمینی و تمدنی با مسلمانان کشوریهای دیگر بود.
حجت الاسلام والمسلمین نواب با اشاره به این که در طول تاریخ حج ارتباط با مسلمانان کشورهای دیگر در اولویت بوده است، خاطرنشان کرد: شعار حج امسال خط مشی ما را در این زمینه مشخص کرده و مثل همیشه همگرایی اسلامی و ارتباط با مسلمانان کشورهای دیگر با هدف «تمدن سازی» در اولویت ما قرار خواهد داشت.
وی در پاسخ به پرسشی در مورد برنامههای در نظر گرفته شده برای اربعین امسال نیز گفت: ان شاءالله بعد از پایان حج برنامه ریزی برای اربعین را انجام خواهیم داد و البته جلسات و نشستهایی در این زمینه برگزار شده و کمیته فرهنگی نیز برنامه هایش برای اربعین پیش رو را تدوین کرده است که امیدواریم با برنامه ریزی صورت گرفته اربعین بهتری نسبت به سالهای گذشته از نظر فرهنگی داشته باشیم.
حجت الاسلام و المسلمین نواب در پاسخ به این پرسش که آیا سفر زائران به سوریه از سر گرفته خواهد شد، گفت: با برنامه ریزیهای صورت گرفته در آیندهای نه چندان دور این اتفاق رخ خواهد داد. تاکنون هم مانعی از سوی دولت سوریه نداشتیم، اما نیاز بود مقدمات فراهم شود که درحال انجام است.
سرپرست حجاج ایرانی در پایان تاکید کرد: با تعامل و همکاری زائران ایرانی که در دنیا نمونه هستند، امیدواریم که امسال حجی آرام و بهتر از سالهای گذشته داشته باشیم.