سرهنگ سعید تجری گفت: با توجه به سن کم کودکان و محدودیت درک آنها از محیط اطراف و خطرات آن، محتوای نامناسب انتشار یافته در فضای مجازی به شدت میتواند صدمات جبران ناپذیر روحی و روانی برای کودکان و نوجوانان به همراه داشته باشد.
او متون یا تصاویر حاوی خشونت و پرخاشگری و هرزه نگاری را از مصادیق محتوای نامناسب برای کودکان و نوجوانان برشمرد و افزود: متأسفانه والدین به واسطه مشغله کاری یا کماطلاعی، نسبت به محتوای قابل دسترسی کودکان و وجود برنامههای فیلتر شکن در گوشی فرزندشان بیاطلاع هستند که این بیاطلاعی و عدم نظارت صحیح گاهی اوقات تبعات جبران ناپذیری به همراه دارد.
این مقام انتظامی ادامه داد: مشغولیت ذهنی در کودکان و نوجوانان باعث اختلال در ساعات خواب و بیداری، غذا خوردن، انجام کارها، سلامت جسمانی، سلامت فکری، ارتباطات خانوادگی و سایر امور زندگیاش شده و حتی افت تحصیلی را در پی دارد.
سرهنگ تجری ریشه رفتارهای نامناسب و اضطراب در کودکان و نوجوانان، یا عذاب وجدان را از تأثیرات در معرض محتوای نامناسب قرار گرفتن در فضای مجازی دانست و به خانوادهها توصیه کرد: والدین حتماً نسبت به نصب و استفاده کودکان و نوجوانان از فیلترشکن حساسیت لازم را داشته باشند و نگذارند کودکان و نوجوانان از فیلترشکن که درک درستی از این ابزارها ندارند، استفاده کنند تا آسیبهای جدی تربیتی را به حداقل برسانند.
رئیس پلیس فتا استان یادآور شد: بسیاری از اپلیکیشنها و نرم افزارهای فیلترشکن عرضه شده، بدافزارهایی هستند که توسط مجرمان سایبری و جهت سوءاستفاده از کاربران ارائه شدهاند و آسیب زدن به کودکان و نوجوانان هدف این مجرمان است.