داوود میرشکار گفت: بسیاری از کشاورزان پس از برداشت محصول گندم و جو اقدام به آتش زدن کاه و کلش و باقیماندههای گیاهی میکنند.
او میگوید: علاوه بر آموزشها و کارهای جهاد کشاورزی برای جلوگیری از سوزاندن بقایای گیاهی، حفاظت محیط زیست متخلفان این حوزه را به مراجع قضایی معرفی میکند و پیگیری قضایی صورت میگیرد.
آقای میرشکار گفت: برنامههای ترویجی از سوی دستگاههایی که به نوعی با کشاورزان در ارتباط هستند به صورت سالانه برگزار میشود.
مدیر کل اداره حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: باید از دانشگاهها و پارک علم و فناوری برای بهره برداری مناسب از بقایای گیاهی کمک گرفت و همانند سایر نقاط دنیا راهکارهای مفید و قابل اجرا را بکار گیریم.
این مقام مسئول گفت: این رسم غلط برای طیف وسیعی از جانداران و حیات وحش خطرهایی به دنبال دارد که آلودگی شدید و ناگهانی هوا از جمله آنهاست و برای افرادی که در نزدیکی اراضی کشاورزی زندگی میکنند، مشکلات تنفسی به وجود میآورد.
آقای میرشکار میگوید: درصورتیکه آلودگی ناشی از سوزاندن کاه و کلش به جنگلها و مراتع برسد، فاجعه آفرین است و سبب به خطر افتادن جان پرندگان، خزندگان و جانداران کوچک جثه و حتی نابودی آنها خواهد شد که امیدواریم با انجام کارهای موثر، همکاری متخصصان و کارشناسان در دانشگاهها و پارک علم و فناوری و دستگاههایی که براساس ماده ۲۰ قانون هوای پاک موظف به جلوگیری از آلودگی هوا هستند و برگزاری نشستهایی با آنها، در کنار پیگیریهای قضایی به نقطه مشترک برای جلوگیری از آتش زدن بقایای گیاهی در استان خوزستان برسیم و در آینده شاهد انجام این کار نباشیم.