معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان گفت: سیستان و بلوچستان به دلیل همجواری با ۲ کشور افغانستان و پاکستان در حوزه مبادلات تجاری و بازرگانی ظرفیت‌های قابل توجهی در زمینه مراودات اقتصادی با این دو کشور دارد.


داود شهرکی  گفت: سیستان و بلوچستان با داشتن بیش‌از ۱۱ درصد مساحت کل کشور و قرار گرفتن در جنوب شرقی‌ترین نقطه ایران که تا سالیان پیش همواره نام محرومیت را یدک می‌کشید، هم‌اینک با نگاه ویژه مسوولان ارشد کشور و همت مسوولان استان در مسیر توسعه و شکوفایی قرار گرفته است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان در ادامه گفت: هم مرزی سیستان و بلوچستان با ۲ کشور پاکستان و افغانستان در شرق در یک سو و دسترسی به آب‌های آزاد دریای عمان در جنوب از سوی دیگر بهره‌مندی از منطقه آزاد تجاری - صنعتی چابهار، منطقه ویژه اقتصادی سیستان و بازارچه‌های مرزی در طول نوار مرزی راه را برای نقش آفرینی استان در تجارت، ترانزیت خارجی و مبادلات مرزی فراهم ساخته است.

وی اظهار کرد: وجود ۲ بندر مهم کشتیرانی شهید بهشتی و شهید کلانتری در چابهار که با برنامه‌های توسعه دولت و مشارکت سرمایه گذاران خارجی ظرفیت تخلیه آن تا ۱۰ میلیون تن افزایش یافته امکان پهلوگیری کشتی‌های بزرگ برای آن فراهم شده است از دیگر ظرفیت‌های مهم این استان در حوزه اقتصادی است.

شهرکی گفت: دولت سیزدهم از بدو شروع بکار با تمرکز بر مزیت‌های مرزی، اقتصاد درون محور، اهمیت دادن به طرح‌های زیربنایی و اساسی و کارگاه‌های خرد و کوچک و توجه همه جانبه به ظرفیت‌های موجود سیستان و بلوچستان حرکت به سمت توسعه را آغاز کرده و همچنان با قدرت و قوت ادامه می‌دهد.

معاون اقتصادی استاندار تاکید کرد: دولت در سایه افزایش عقلانیت در تصمیم‌گیری‌ها با اجرای پروژه‌های ملی همچون افتتاح راه آهن زاهدان - خاش، تسریع در ساخت راه آهن چابهار- زاهدان - سرخس، ساخت بزرگراه در استان، گازرسانی به خاش و زابل، حفر چاه‌های ژرف، طرح انتقال آب از دریای عمان، آبرسانی به بیش‌از ۲ هزار و ۸۰۰ روستا در قالب طرح جهاد آبرسانی، کسب رتبه نخست سیستان و بلوچستان در طرح نهضت ملی مسکن، ایجاد بازارچه مرزی با پاکستان و صد‌ها طرح بزرگ و کوچک سعی کرده غبار محرومیت هر چه سریعتر از چهره سیستان و بلوچستان زدوده و توسعه این استان محقق شود.

وی تصریح کرد: امروز بیش‌از ۸۰ درصد منابع بانکی در خود سیستان و بلوچستان هزینه می‌شود و در تلاش هستیم تمام منابع مالی مردم صرف پرداخت تسهیلات در حوزه‌های مختلف مانند صنعت، کشاورزی، گردشگری، خدمات، معدن، بازار و بحث‌های خدمات اجتماعی مانند وام ازدواج و خرید کالا شود و حتی بیشتر از آن را از کشور مطالبه کنیم.

شهرکی اظهار کرد: یکی از برنامه‌های سال گذشته و امسال دولت در سیستان و بلوچستان احیای واحد‌های تعطیل است که بخش زیادی از این واحد‌ها در بخش‌های صنعتی، کشاورزی و معدنی است که به دلایل مختلفی طی سال‌های گذشته تعطیل شده بودند و در تلاشیم با روش‌های مختلف مانند پرداخت تسهیلات و رفع مشکلات حقوقی هرچه سریعتر این واحد‌ها به چرخه تولید بازگردند.

وی افزود: در حوزه تجارت نیز مزیت همسایگی با ۲ کشور افغانستان و پاکستان را داریم که ظرفیت خوبی برای رونق مرز است و در ۲ مسیر حرکت کردیم که یکی از آن‌ها تجارت کلان است و کارخانجات تولیدی کشور و سیستان و بلوچستان می‌توانند از گمرکات رسمی صادرات انجام دهند که این اتفاق در حوزه بسیاری از محصولات مانند نفت، گاز، مشتقات نفتی، قیر و سایر محصولات بر پایه نفت از طریق گمرکات در حال انجام است.

شهرکی ادامه داد: بخشی از صادرات غیرنفتی نیز مانند محصولات غذایی، مواد غذایی، پلاستیک، مواد شیمیایی، پوشاک و نساجی از ایران به کشور‌های دیگر از طریق بازارچه‌های مرزی سیستان و بلوچستان صادر می‌شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: نقش بازارچه‌ها این است که تبادلات خرد از طریق مردم با چرخ‌های دستی و وانت‌ها صادر می‌شود که در میرجاوه اتفاق خوبی افتاده و بیش‌از ۲ هزار نفر در این بازارچه‌ها فعالیت می‌کنند.

وی ادامه داد: مرزنشینان ایرانی می‌توانند تا یک سقف معین کالا به این بازارچه‌ها برده و در غرفه‌ها بفروش برسانند و از غرفه‌های کالا‌های پاکستانی نیز خرید کرده و در داخل ایران نیاز خود را عرضه کنند که این اتفاق جدید بین همسایگان ایران در استان سیستان و بلوچستان رقم خورده و این تجارت خرد یک اتفاق بی نظیر در کل کشور است که منفعت آن برای مرزنشینان هست.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار