رشته مامایی قدمتی به بلندای تاریخ دارد و این ماماها موجب کاهش آمار مرگ و میر کودکان هنگام تولد شده اند.

از دهه پنجاه با استقرار پزشکان در کوهبنان کم‌کم در مراکز درمانی شاهد حضور ماما‌ها بودیم و برای اولین‌بار در تاریخ کوهبنان نازنین عطارپور به‌عنوان نیروی رسمی و دانش آموخته در رشته مامایی استخدام و مشغول فعالیت شد.

البته با راه‌اندازی بیمارستان ۳۲ تختخوابی در کوهبنان شاهد فعالیت بخش زایشگاه همراه با پزشک متخصص زنان و زایمان و اطفال و تجهیزات مدرن در کوهبنان هستیم که این مهم به برکت استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی رقم خورده است.

بسیاری از کوهبنانی‌ها خود را مدیون زحمات و خدمات ۵۰ ساله این بانوی بزرگوار می‌دانند، بانویی که طی پنجاه سال خدمت صادقانه در تولد بیش از چند هزار نوزاد نفش‌آفرین بوده است.

عطاپور فقط به شغل مامایی اکتفا نکرد بلکه در کنار پدر بزرگوارش که به شغل عطاری مشغول بود و موسس اولین داروخانه در کوهبنان و در حد یک پزشک مهارت داشت، با انواع دارو‌های گیاهی آشنا شد تا بتواند باری از دوش بیماران و خانواده‌های آن‌ها بردارد.

 اولین مامای رسمی کوهبنان در گفتگو با خبرنگار کوهبنان گفت: من با علاقه به این حرفه روی آوردم چرا که از دوران نوجوانی به این شغل علاقه داشتم؛ شغلی که با تمام استرس و اضطراب نیاز به صبر و حوصله فراوان دارد.

او ادامه داد: علت علاقه‌مندی من به شغل مامایی به زمان گذشته بر می‌گردد؛ ایامی که من نوجوان بودم فردی در کوهبنان در حال زایمان بود با وجود همه سختی و دردی که در طول هفت روز تحمل کرد، فرزندش به دنیا نیامد، چون امکاناتی برای انتقال وی به کرمان نبود تمام افراد اهل فن و زنان بزرگ کوهبنان که آشنایی با قابله‌گری داشتند در منزل او جمع شدند، ولی نتوانستند چاره اندیشی کنند و در نهایت آن زن از دنیا رفت.

این حادثه زمانی رخ داد که من ۹ ساله بودم، بنابراین تصمیم گرفتم علم مامایی را فرا بگیرم و در نهایت هم با جدیت و پشتکار موفق شدم.

عطاپور بیان کرد: به‌دنبال هدفم بودم که در سال ۱۳۴۸ در آزمون دوره مامایی شرکت کردم و با نمره عالی پذیرفته شدم، البته کلاس‌ها به‌صورت تئوری و نظری در سالن اجتماعات مسجد ملک کرمان برگزار می‌شد و حدود ۱۰۰ نفر در این دوره شرکت می‌کردند.

او تصریح کرد: برای گذراندن دوره کارآموزی به رفسنجان رفتم و سه ماه در زایشگاه بیمارستان علی‌بن ابیطالب (ع) کارورزی خود را سپری کردم در ادامه در دوره تعیین صلاحیت که توسط اساتید تهرانی برگزار شد شرکت کردم و موفق به کسب رتبه اول استان کرمان شدم.

این مامای بازنشسته کوهبنانی عنوان کرد: در سال ۱۳۴۹ موفق به اخذ گواهی‌نامه مامایی شدم و به‌عنوان اولین مامای رسمی در شهر کوهبنان و توابع کارم را شروع کردم. عطاپور با اشاره به خاطراتی از دوران خدمت خود اظهار داشت: خاطرم هست در یک روز برفی که برف بسیار سنگینی باریده بود فردی مراجعه کرد و گفت همسرم در کوه جور نمی‌تواند زایمان کند و در حال فوت است من به اتفاق همسرم که کارمند بهداشت بود با چهار پا و با سختی فراوان خود را به روستا رساندیم من توانستم فرزند آن خانم را به دنیا بیاورم و مادر و بچه را از مرگ نجات بدهم.

در دوران خدمتم بار‌ها اتفاق افتاد که مردم در نیمه‌های شب مراجعه می‌کردند که من برای انجام زایمان همسرشان ناچار بودم به اتفاق همسرم با پای پیاده یا با چهار پا، ماشین و موتورسیکلت به مناطق روستایی برویم البته خوشحال بودیم که می‌توانیم رنج و درد مردم را کاهش دهیم.

او در ادامه صحبت‌هایش گفت: با پیگیری‌های مستمر و شبانه‌روزی موفق به کسب مجوز زایشگاه در کوهبنان شدم. در آن زمان دکتر وحدت اتاق موتورخانه بهداری بالا (مشهور به بهداری ذوب آهن) را تبدیل به اتاق زایمان کرد و به‌عنوان اولین مامای رسمی و دولتی زایشگاه کوهبنان را راه‌اندازی کردم.

عطاپور بیان داشت: مشکلات زیادی در دوران خدمت داشتم که نبود فضای مناسب و استاندارد، کمبود امکانات و تجهیزات لازم، آگاهی نداشتن مردم به خدمات پزشکی، نبود پزشک متخصص، نبود آمبولانس و وسیله برای حمل بیمار خصوصا در سال‌های اول کار از مهمترین مشکلات دوران کاری‌ام بودند.

او اظهار کرد: از آنجا که من به کارم علاقه داشتم و با تمام وجود به کارم عشق می‌ورزیدم با توکل به خدا حتی کسانی که در وضعیت نابسامان بودند و با مرگ دسته و پنجه نرم می‌کردند را از مرگ حتمی نجات دادم و خوشحالم که در ۳۲ سال کار رسمی هیچ فردی بر اثر زایمان در کوهبنان فوت نکرد و دعای خیر مردم همواره پشت سرم بود که این مهم تاثیر فراوانی بر زندگی من داشت.

عطاپور تصریح کرد: به زوج‌های جوان توصیه می‌کنم از فرزندآوری و زایمان ترس و هراس نداشته باشند به تک فرزندی و دو فرزندی روی نیاورند همواره منویات مقام معظم رهبری را سرلوحه امور زندگی خویش قرار دهند تا شاهد افزایش جمعیت باشیم.

گفتگو از نامجو

برچسب ها: زایشگاه ، گواهی نامه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۲ ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۲
خیلی هم باید ترسید به خصوص از ماماها که خیلی بی کفایت هستند فرزند منو استخوان ترقوه شو شکستن و گردنشو کشیدن که کج شده.ماماهای پول پرست.با این تورم؛ بی آبی که همش دم از آن می زنید؛ کمبود مواد غذایی ؛ و بیکاری. بزرگترین ترس و بدبختی ملت در فرزند آوری زیاد است تکرار بدبختی های نسل دهه شصت