روح الله خزایی معاون سرمایهگذاری و توسعه کسب و کارهای سازمان منطقه آزاد اروند گفت: بر اساس قراردادی جدید به زودی حجم باراندازهای موجود در مرز بین المللی شلمچه به ۱۰۰ هکتار خواهد رسید.
به گفته او در حال حاضر مرز شلمچه دارای ۷۰ هکتار بارانداز است که این مقدار در هیچ یک از مرزهای غربی مشترک با کشور عراق وجود ندارد.
آقای خزایی از استقرار پاسگاه نیروی انتطامی در ورودی ۵۵ هکتاری و بارانداز تجاری طی تفاهم نامهای میان سازمان منطقه آزاد اروند و فراجا خبر داد که قرار است به صورت ۲۴ ساعته امنیت این منطقه تامین شود.
این مسئول با اشاره به اینکه این باراندازها توسط سازمان منطقه آزاد اروند و سرمایه گذاران احداث شده گفت: علیرغم مشکلاتی که در این مرز وجود دارد، شلمچه دارای مولفههایی از جمله دسترسی آسان به بندر بصره، وجود خط ریلی تا نقطه صفر مرزی و مسیر سهلالوصول تردد زمینی است که مرز شلمچه را از سایر مرزهای غربی کشور متمایز ساخته است.
معاون سرمایهگذاری و توسعه کسب و کارهای سازمان منطقه آزاد اروند، در خصوص تأخیر در استقرار ایکس ری در مرز شلمچه و میزان تعامل میانبخشی میان دستگاههای مربوطه در این مرز گفت: اگر همه دستگاهها از جمله مرزبانی، گمرک، اتاق بازرگانی و سازمان منطقه آزاد اروند کاری پیش نخواهد رفت.
او همچنین تاکید کرد تمام اقدامات لازم در خصوص استقرار ایکس ری در مرز شلمچه انجام گرفته و امورات ابتدایی در جهت تحویل آن نیز در حال صورت گرفتن است و تمامی هزینههای آن نیز بهطور کامل پرداخت شده است.
آنطور که معاون سرمایهگذاری و توسعه کسب و کارهای سازمان منطقه آزاد اروند میگوید در حال حاضر عمده کالایی که در مرز شلمچه مراوده میشود، عمدتاً در بارانداز ۱۳ و ۷ هکتاری صورت میپذیرد که غالباً شامل سیفیجات است، اما در بخش مربوط به صادرات تولیدات که توسط خط ریلی به نقطه صفر مرزی منتقل میشود، با ماشینآلات تخصصی خود بارگیری شده و وجود ایکس ری نمیتواند نقش عمدهای در صادرات از مرز شلمچه ایفا کند.