مسعود خواجه وند مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان گفت: برای تابستان تمهیداتی انجام شده تا با کمترین خاموشی مواجه باشیم و در این راستا به همکاری همه مشترکان نیازمندیم.
خواجه وند تصریح کرد: ناترازی در بخش تولید و مصرف موجب شده وزارت نیرو در شرایط سختی قرار گیرد که بخشی از آن بدلیل توسعه نیافتن نیروگاهها در سنوات گذشته است و بخشی هم به مدیریت مصرف مربوط میشود بویژه بار سرمایشی که در چهار ماه تابستان در گذر از پیک به شبکه تحمیل میشود موجب ناترازی در تولید و مصرف میشود که نیازمند برنامه ریزی و اقدام مناسب هستیم.
این مسئول بیان کرد: وزارت نیرو و دولت سیزدهم برای توسعه نیروگاهها برنامههای خوبی پیش بینی کرده که احداث ۳۵ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی در دستور وزارت نیرو قرار گرفت و سال قبل بیش از ۷ هزار مگاوات آن وارد مدار شد و امسال هم حدود ۶۵۰۰ مگاوات دیگر به ظرفیت نیروگاهی کشور اضافه میشود.
وی اظهارداشت: در سال قبل ۱۰۰ برنامه از سوی وزارت نیرو در بخشهای تولید، توزیع و انتقال تعریف شد که امسال این تمهیدات به ۱۴۰ برنامه افزایش یافته که در همه بخشهای تولید، انتقال، توزیع و پستهای فوق توزیع اجرا میشود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین یادآورشد: در این برنامهها موضوع مدیریت مصرف پر رنگ دیده شده و دو مولفه اصلی بویژه در توزیع که ارتباط مستقیم با مشترکین دارد و تعرفهها در دستور کار قرار گرفته است.
خواجه وند در ادامه گفت:طرح سراسری پاداش صرفه جویی امسال در تابستان اعمال میشود تا بتوانیم ضمن ترویج فرهنگ صرفه جویی از مشترکین کم مصرف نیز تقدیر کنیم.
وی اظهارداشت: پرداخت پاداش در سال گذشته نیز به صورت محدود اجرا شد و به ازای هر کیلووات صرفه جویی در برق معادل ۵ برابر تعرفه خانگی مبلغ ۵۰۰ تومان پاداش داده شد که دستاورد خوبی داشت و موجب شد میزان مصرف خانگی تا ۴.۵ درصد نسبت به سال قبل از آن کاهش یابد و حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان صرفه جویی نیز محقق شد.
خواجه وند اضافه کرد: امسال طرح (یک - بیست) را از سوی وزارتخانه اعلام کرده اند و مشترکین به ازای هر کیلووات مشابه سال قبل اگر در مصارف خانگی کاهش داشته باشند معادل ۲۰ برابر تعرفه خانگی که الان ۱۰۰ تومان برای هر کیلووات ساعت است پاداش میگیرند که تا سقف دو هزار تومان پاداش داده میشود که این میزان بصورت پلکانی افزایش مییابد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین تصریح کرد: با این رویکرد و اعطای پاداش بسیار امیدواریم بتوانیم بار سنگین سرمایشی که حدود ۴۳ درصد را شامل میشود در تابستان مدیریت کرده و از پیک عبور کنیم.
وی در پاسخ به این سوال که استان قزوین در ردیف چه مناطقی در زمین مصرف قرار دارد گفت: قزوین در واقع در ردیف استانهای خوش مصرف قرار دارد و خوشبختانه حدود ۸۱ درصد مشترکین ما الگوی مصرف را رعایت میکنند که این الگو در چهارماهه تابستان ۳۰۰ کیلو وات ساعت و در سایر ماههای سال ۲۰۰ کیلو وات ساعت تعیین شده است.
خواجه وند افزود: پاداشهای امسال افراد بیشتری را شامل میشود و خارج از این هم در پلههای مصرف قرار میگیرند و اگر سال قبل فقط کم مصرفها پاداش میگرفتند، اما در سال جاری به همه مشترکین این پاداش پرداخت میشود.
وی از افزایش تعرفههای برق برای مشترکان پر مصرف هم خبرداد و اظهارداشت: امسال دو رویکرد داریم و اعمال تعرفهها به صورت پلکانی برای مشترکین پر مصرف و رویکرد دیگر دادن پاداش به مشترکین کم مصرف در دستور کار قرار دارد.
این مدیر یادآورشد: در حال حاضر تعرفه هر کیلو وات ساعت انرژی حدود ۱۰۰ تومان است و هر چقدر مصرف بالا برود تعرفه فرق میکند و ردیفهای (صفر تا ۱۵۰ کیلووات) و (۱۵۰ تا ۳۰۰ کیلووات) و (۳۰۰ تا ۴۵۰ کیلووات) و بالای ۴۵۰ کیلووات جدولهایی پیش بینی کرده ایم که بر این اساس پاداشها تعلق میگیرد.
خواجه وند گفت: در تابستان الگوی مصرف ۳۰۰ کیلووات ساعت است و هر مشترکی بتواند این مصرف را به ۲۰۰ کیلووات برساند و کاهش دهد مشمول پاداش میشود و ضمن رایگان شدن هزینه برق خود از ۱۵۰ هزار تومان پاداش هم برخوردار میشود.
وی اظهارداشت: با این روش مدیریت، از اول خرداد ماه مشترکانی که الگوی مصرف را رعایت کنند تا چند برابر مصرف خود مشمول پاداش میشوند.
این مدیر ضمن درخواست از شهروندان برای همکاری با شرکت توزیع نیروی برق در مدیریت مصرف تصریح کرد: از همه مشترکین درخواست میکنیم ضمن رعایت الگوی مصرف به ما کمک کنند تا ضمن حفظ و پایداری شبکه از پیک تابستان بدون چالش عبور کنیم.
خواجه وند اظهارداشت: انتظار داریم ضمن کاهش میزان روشنایی ادارات و کنترل سیستمهای سرمایشی در منازل ودستگاههای اجرایی بتوان بار سرمایشی را که از ۴۷ هزار مگاوات به ۷۰ هزار مگاوات در پیک میرسد را کنترل و مدیریت کنیم.
وی گفت: استفاده از دور کند کولرهای آبی و تنظیم درجه سرمایش کولرهای گازی در حدود ۱۸ تا ۲۵ درجه و خاموش کردن لامپهای اضافی و استفاده از لامپهای کم مصرف میتواند به کاهش پیک بار کمک کند تا شرایط را مدیریت کنیم و این چهار ماه سپری شود و قطعی برق هم نداشته باشیم.