محسن عبدالوند گفت: بکارگیری انواع سموم و آفت کشهای غیراستاندارد و یا همزمانی مصرف سموم با فعالیت زنبورها پیامدهای ناگواری همچون مسمومیت و بروز تلفات در زنبورستانها دارد.
معاون سلامت دامپزشکی گلستان افزود: در برخی از فصول برای مبارزه با آفات گیاهی، در زمینهای کشاورزی و باغات انواع سموم و حشره کشها مورد استفاده قرار میگیرند که به دلیل عدم هماهنگی بین کشاورزان و زنبورداران در خصوص زمان سم پاشی، موجب وارد آمدن تلفات و خسارات سنگینی به زنبورداران میشود.
او گفت: زنبورداران باید پیش از استقرار کندوهای خود در محل زنبورستان، هماهنگیهای لازم را با مالکان زمینهای کشاورزی برای اطلاع رسانی در خصوص زمان سم پاشی (حداقل ۱۰ روز قبل) را انجام دهند.
عبدالوند ادامه داد: گزارش سریع هرگونه تلفات در کندو توسط بهره برداران و مشاوره و بهره گیری از متخصصین دامپزشکی و بکارگیری از داروهای مجاز میتواند آسیبها و خسارتهای وارده به زنبورستانها را کاهش دهد.
معاون سلامت دامپزشکی گلستان گفت: رصد و پایش داروهای غیرمجاز توسط ادارات دامپزشکی شهرستان برنامه ریزی شده و ضرورت دارد تا بر فرآیند ورود و خروج کلنیهای زنبور عسل به داخل استان نظارت بیشتری شود.