وزیر نیرو با اشاره به آغاز عملیات اجرایی خط انتقال آب از دریای عمان به استان‌های شرقی کشور، گفت: با آبگیری سد کهیر از امروز، امکان استفاده و بهره‌مندی شرب، صنعت، کشاورزی و محیط زیست فراهم شده است.

علی‌اکبر محرابیان صبح امروز پنجشنبه در آیین افتتاح طرح‌ها و پروژه‌های صنعت آب‌و برق با حضور رئیس جمهور در استان سیستان و بلوچستان، با اشاره به آغاز عملیات اجرایی خط انتقال آب از دریای عمان به استان‌های شرقی کشور، گفت: امروز با حضور رئیس جمهور در کنار آغاز عملیات اجرایی طرح ملی انتقال آب از دریای عمان به استان‌های شرقی کشور، شاهد عملیاتی شدن آبگیری سد کهیر به منظور آبرسانی به روستاهای استان سیستان و بلوچستان هستیم.
 
وزیر نیرو ضمن تشریح مشخصات فنی سد کهیر، افزود: این سد یکی از سدهای بسیار مهم و از بزرگترین سدهای استان سیستان و بلوچستان با ظرفیت مخزن ۳۴۳ میلیون مترمکعب به شمار می‌رود.
 
وی ادامه داد: ۳۴۳ میلیون متر مکعب برابر با ظرفیت سد امیرکبیر و نیز دوبرابر ظرفیت سد لتیان است.
 
وزیر نیرو با بیان اینکه کیفیت آب این منطقه بسیار مناسب و مطلوب است و جزو بهترین کیفیت‌ها در کشور به شمار می‌رود، اضافه کرد: عملیات اجرایی احداث این سد از سال ۱۳۸۹ آغاز شد اما متاسفانه تا ۶ سال قبل از دولت این طرح به طور کامل متوقف بود. از نیمه دوم سال ۱۴۰۰ با تغییر مجری طرح ( شرکت‌ آب‌ و نیروی ایران) عملیات سرعت گرفت و امروز، فرآیند آبگیری این سد آغاز شد.
 
محرابیان یادآور شد: همزمان با آبگیری این سد، احداث خط انتقال آب در حال اجراست و انتظار می‌رود طی دو تا سه ماه آینده خط انتقال نیز به اتمام برسد و آب در کنارک وارد تصفیه‌خانه شود؛ البته در حال عقد قرارداد جدید هستیم تا یک تصفیه‌خانه جدید نیز برای تامین نیاز آب شرب منطقه احداث شود.
 
وی اظهار کرد: با عملیات آبگیری، امکان استفاده و بهره‌مندی شرب، صنعت، کشاورزی و محیط زیست از امروز فراهم شده است.
 
وزیر نیرو می گوید: این طرح ۶ سال متوقف بودو  از سال ۱۴۰۰ عملیات اجرایی آن مجدد شروع شد و با سرعت قابل توجهی  ابن طرح پیشرفت کرد  اردیبهشت امسال با سیلاب منطقه آبگیری سد شروع شد.

او گفت:در کنار این سد در استان سیستان و بلوچستان جهاد آب رسانی داشته ایم که ۱۷۵۰ روستا که بخشی از این روستاها به مرحله  بهره‌برداری رسیده و  امروز با حضور رئیس‌جمهور ۱۵۵ روستای دیگر  به صورت رسمی آب رسانی آنها انجام شد.

او گفت: این روستاها در ۱۹ شهرستان واقع هستند و برخی از روستاها نقاط دور دستی نقاط مرزی و نقاطی که تا امروز از کم ترین مواهب توسعه هم برخوردار نبودند و ابن طرح ها ادامه می یابد و تا پایان دولت تمامی این روستاها دارای طرح آب رسانی باشند. 

وزیر نیرو گفت: این طرح عظیم آب رسانی از دریای عمان به استان های شرقی را داشته ایم که  این طرح ۸ درصد پیشرفت داشته است و امروز شروع عملیات لوله گذاری تامین آب شرب و صنعت استان های خراسان جنوبی و سیستان وبلوچستان  مسیر ساری و تامین لوله پیشرفت و سازه آبگیر ۶۰ درصد پیشرفت دارد و دز زنان مقرر به مرحله بهره برداری برسانیم

محرابیان گفت؛  طرح تبادل برق  بین ایران و پاکستان طراحی شده  که در زمان کوتاه  این خط  در سال گذشته اجرا شد و امروز مراحل تکمیل آن در قالب توافق نامه بین ابران و پاکستان امضا شد.

بهره‌برداری رسمی از طرح‌‌ آبرسانی به ۱۵۵روستای سیستان و بلوچستان
 
این طرح‌ها در ۱۹ شهرستان استان در قالب ۷ مجتمع آبرسانی و ۲۶ پروژه، از محل طرح جهاد آبرسانی وزارت نیرو با اعتبار ۲۹۱ میلیارد تومان اجرا شده است.
 
حجم عملیات انجام شده برای این تعداد روستا، شامل ۴۲۲ کیلومتر لوله‌گذاری خطوط انتقال و شبکه توزیع در اقطار ۹۰ تا ۵۰۰ میلیمتر، ۱۲ حلقه چاه با ظرفیت ۱۲۲ لیتر بر ثانیه، احداث ۸ باب مخزن ذخیره با حجم ۲۰۰۰ مترمکعب و ۱۰ باب ایستگاه پمپاژ است.
 
با بهره‌برداری از این تعداد روستا، شاخص آبرسانی استان با ۱.۶ درصد ارتقا به عدد ۷۲.۶ درصد رسید.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۴۹ ۰۸ خرداد ۱۴۰۲
فایده نداره
انقلاب آب با خط لوله چون سوده دهی بسیار پایین و غیر اقتصادی دارد و جلو خشک شدن و کویری شدن کشور را نخواهد گرفت

تنها راهی که مزایایی بسیاری دارد و می تواند میزان نزولات آسمانی را بواسطه افزایش میزان رطوبت در فلات مرکزی ایران افزایش دهد انتقال آب از طریق کانل کشتیرانی بزرگ است که متاسفانه انجام نشد

ای کاش بصورت پایلوت آب دریا را تا کرمان میاوردند و میزان رطوبت و مزایای آن فیدبک می گرفتند و درصورتیکه مزایایی آن به هزینه ها می چربید تا سمنان مشهد و زاهدان و اصفهان قم و حتی تهران اون ادامه می دادند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۰ ۰۳ خرداد ۱۴۰۲
چرا میگید باید مهاجرین افغان را اخراج کرد این بندگان خدا چه تقصیری دارن! حکومت طالبان وحشی و نفهمه حالا ببینید این بیچارگان از طالبان چه میکشند!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۳ ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۲
باتوجه به عدم تمکین حکام مذدور داعشی حاکم بر افقانستان. موارد ذیل. لازم الاجرا می با شد. 1( اخراج 6000000میلیون افقانی. ساکن. ایران. مزایای آن. (. 1. آزاد شدن 500000 هزار خانه. استیجاری. ). 2. عدم مصرف. 500000.هزار تن. آرد یارانه ای. 3. پایین آمدن قیمت. اجاره. مسکن. 4 _کنترل بیشتر مواد مخدر. 5__. وسایر مصارف آب. برق. گاز. اتوبوس. مترو. وهزاران. قلم. اجناس. یارانه ای دیگر. مثل. بنزین. نفت گاز. وسایر. موارد که گفتنش. جایز. نیست. 6. رفع معذل. بی کاری. 7. بحران. غذایی. واجتماعی برای حکومت. مذدور. تابان ابزار لازم. یکجو همت. وغیرت. مسولین. وهما آیت. همه جانبه. مردم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۸ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۲
#خبر_خوب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۱ ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۲
اگر این 6000000 ملیون افقانی را اخراج کنیم می‌داند چه مزایای ارزشمندی برای مردم ایران دارد. 1____ازادسازی 1000000خانه اجاره‌ای. ودرنتیجه کاهش اجاره. بها. ،،. ،،. ،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،، 2__صرفه جویی در مصرف. 500000تن گندم که آنها به قیمت یارانه‌ای مصرف می کنند. که ارزش واقعی آن می‌شود صدها ملیارد تومان که. از جیب ملت ایران داده می. شود. 3فشار اقتصادی. اجتمایی. به. حاکمان. داعشی. افغان. هرچند که آنها برای شان مهم نبوده ونیست. 4ََََََ___ ادب شدن. این حکام مذور. سیا ووهابیون ارتجاع. منطقه. 5___در صورت عدم. رهاسازي حقابه کامل. چه باران ببارد. چه نبارد. 1. تصرف. کامل. دشت. ناامید. بااستفاده از. نیروی نزامی. که خاعنین پهلوی. هم چون بهرین. واز بایجان. واگزار کردند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۵ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۲
افغانیها را بیرون کنید مشکل آب برق مسکن و...... حل میشه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۰ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۲
دولت یازدهم و دوازدهم همه این کارها را رها کرد و به برجام و fatf فقط دل بست و هشت سال هیچ کار رفاهی برای ملت انجام نشد و کشور را به پرتگاه های اقتصادی برد و تمام. صنایع فعال را به تعطیلی کشاند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۶ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۲
برو حقابه ایران از افغانی بگیر قبول کرد خوب هیچی قبول نکرد زنگ بزن موشک سدشکن آماده هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۶ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۲
هر چه که بیشتر میگذره بیشتر می‌فهمیم که در 8 سال دولت روحانی چقدر فرصت سوزی شد که شاید کدخدا تخم طلا بگذاره که آخرش هم فقط سیمان ماند و دیگر هیچ.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۴ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۲
رئیسی متشکریم، الان مردم خوزستان و سیستان و بلوچستان به معنای واقعی باید بگن رئیسی هواتو داریم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۵ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۲
بدبخت دریای عمان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۰ ۰۵ تير ۱۴۰۲
اتفاقا دریای عمان هیچوقت خشک نمیشه با این طرح
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۷ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۲
افغانستان آدم شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۴ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۲
ععههه حریف طالبان نشدید اخر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۸ ۰۱ خرداد ۱۴۰۲
ربطی به طالبان و حقابه هیرمند نداره این پروژه خیلی وقت پیش کلید زده شد اما دولت قبل گذاشتش کنار الان تازه دارن کاری رو انجام میدن که 8 سال پیش باید انجام میشد
Iran (Islamic Republic of)
پبدنی
۱۶:۳۰ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۲
انتقال آب از دریا یک انتقال پایدار و مانا و همیشگی و مطمئن برای جنوب و شرق و مرکز کشورمان و آبی همیشگی برای توسعه و آبادانی کشورمان است
آخرین اخبار