سخنگوی ششمین اجلاسیه آستان‌های مقدس و بقاع متبرک کشور با اشاره به برگزاری این دوره از اجلاسیه در شهر قم گفت: برای این دوره، کارگروه‌های هفت‌گانه‌ای تشکیل شده است و در زیر مجموعه کمیته دائمی فعالیت می‌کنند.

حجت‌الاسلام سید حسین رکن‌الدینی گفت: این اجلاسیه ساعت ۸:۳۰ روز ۳۰ اردیبهشت‌ماه جاری در ساختمان شماره ۲ حوزه نمایندگی، ولی فقیه در امور و حج و زیارت قم برگزار خواهد شد.

سخنگوی ششمین اجلاسیه آستان‌های مقدس و بقاع متبرک کشور با اشاره به اعضای این اجلاسیه گفت: آستان‌های قدس رضوی، حضرت معصومه (س)، مسجد جمکران، عبدالعظیم حسنی و شاه‌چراغ عضو این اجلاسیه هستند.

حجت الاسلام رکن الدینی با بیان اینکه سازمان اوقاف و امور خیریه کشور نیز عضو این اجلاسیه است یادآور شد: علت عضویت اوقاف این است که هشت هزار و ۷۶۷ بقعه در کل کشور تحت نظر این نهاد اداره می‌شود که ۶ هزار و ۶۰۰ بقعه متعلق به امامزادگان و ۳۳ بقعه نیز برای پیامبران است،هم‌اکنون ۳۹ پیامبر در ۳۳ بقعه در کشور مدفون هستند.

او در ادامه افزود: هفتمین عضو این اجلاسیه نیز بعثه رهبر معظم انقلاب است و علت اینکه بعثه نیز عضویت دارد، این است که طبق ابلاغیه دفتر رهبر معظم انقلاب، مسئولیت زیارت خارج از کشور بر عهده بعثه است.

سخنگوی ششمین اجلاسیه آستان‌های مقدس و بقاع متبرک کشور بیان کرد: اعتباب مقدس در عراق، سوریه و عربستان، زیارتگاه‌های خارج از کشور هستند که متولی آن‌ها بعثه رهبری است، به این جهت هفتمین عضو این اجلاسیه می‌باشد.

رکن‌الدینی با اشاره به کمیته دایمی این اجلاسیه بیان کرد: نمایندگان هر یک از تولیت‌ها اعضای این کمیته را تشکیل می‌دهند و جلسه‌های آن در طول سال به صورت منظم برگزار می‌شود و سیاست گذاری و برنامه‌ریزی صورت می‌گیرد.

سخنگوی اجلاسیه آستان‌های مقدس عنوان کرد: نخستین دوره اجلاسیه در سال ۹۷ به میزبانی آستان قدس رضوی در مشهد، در سال ۹۸ هم ۲ اجلاسیه یکی در شیراز و دیگری در قم برگزار شد.

او افزود: چهارمین دوره این اجلاسیه سال ۹۹ در مشهد برگزار شد و سال ۱۴۰۰ هم شهرری میزبان بود.

سخنگوی ششمین اجلاسیه آستان‌های مقدس و بقاع متبرک کشورهمچنین گفت: در این اجلاسیه، کارگروه‌های هفت‌گانه اعم از فرهنگی، اجتماعی، حقوقی و امنیتی، موقوفات و اقتصادی، آموزشی و پژوهشی، معماری و مهندسی و رسانه و فضای مجازی که ذیل کمیته دائمی فعالیت می‌کنند، گزارش ارائه می‌دهند.

او  با بیان اینکه هر کدام از تولیت‌های آستان‌های مقدس نیز از سخنرانان این اجلاسیه هستند گفت: حجت‌الاسلام سید محمدحسین راجی مولف کتاب صعود چهل ساله و مدیر اندیشکده راهبردی سعدا به عنوان سخنران ویژه در رابطه با مسائل فرهنگی کشور سخنرانی خواهد کرد.

سخنگوی ششمین اجلاسیه آستان‌های مقدس و بقاع متبرک کشور افزود: در پایان این اجلاسیه نیز بیانیه‌ای به امضای تولیت‌های آستان‌های مقدس صادر می‌شود،پیگیری تدوین سند ملی زیارت و حج از موارد این بیانیه است، اکنون تا مرحله تدوین پیش نویس این سند پیش رفتیم، و با شورای عالی انقلاب فرهنگی مذاکره‌هایی انجام شده و کلیت آن مورد پذیرش قرار گرفته است.

او گفت: در صورت تدوین پیش نویس این سند، حرکت رو به جلویی را برای ساماندهی و قانومند کردن بسیاری از مسائل، خواهیم داشت.

سخنگوی اجلاسیه آستان‌های مقدس در بخشی از سخنان خود با اشاره به ظرفیت‌های عظیم زیارتگاه‌های کشور گفت: آستان‌های مقدس یکی از محوری‌ترین مراکز گسترش فرهنگ اهل بیت (ع) در کشور و جهان اسلام به شمار می‌آیند، چرا که سالانه ۱۰۰ میلیون زائر دارند.

رکن‌الدینی گفت: آستان‌های مقدس به خاطر ظرفیت‌های فرهنگی و معنوی از قدرت تاثیرگذاری بالایی نیز برخوردار هستند.

سخنگوی ششمین اجلاسیه آستان‌های مقدس و بقاع متبرک کشور یادآور شد: اگر ما می‌خواهیم قدرت تاثیرگذاری این زیارتگاه‌ها را بدانیم، کافی است به فرهنگ مقاومت که بعد از داعش تحت عنوان مدافعان حرم شکل گرفت، توجه کنیم.

او گفت: محوری‌ترین حوزه‌ای که توانست زینبیون و عباسیون و فاطمیون و ایرانی‌ها را دور هم جمع کند، آستان‌های مقدس بود.

سخنگوی ششمین اجلاسیه آستان‌های مقدس و بقاع متبرک کشور تصریح کرد: میان آستان‌های مقدس داخل کشور با عتبه عباسیه، حسینی و علوی، ارتباط خوبی وجود دارد، اما فقط یک بار در این اجلاسیه شرکت کرده‌اند، و ما دنبال تقویت این هم‌افزایی هستیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.