رییس مرکز بهداشت خوزستان گفت: امسال مواردی از بیماری تب کریمه کنگو در خوزستان شناسایی شد که تحت درمان قرار گرفتند.

پژمان بختیاری نیا با اشاره به اینکه آمار ابتلا از سوی روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام می‌شود، گفت: این افراد مبتلا، به درمان پاسخ خوبی دادند و با حال عمومی مطلوب مرخص شدند.


او با اشاره به شیوع این بیماری در فصل‌های بهار و تابستان در خوزستان افزود: تب کریمه کنگو ویروسی است که در دام‌هایی مانند گاو، گوسفند، بز و شترمرغ بروز می‌کند و کنه‌ها ناقل این بیماری هستند.

رییس مرکز بهداشت خوزستان  گفت: این بیماری از طریق گزش کنه یا در زمان ذبح دام آلوده در صورت رعایت نکردن اصول محافظت فردی فرد را مبتلا می‌کند.

آقای  بختیاری نیا توضیح داد: علائم این بیماری به صورت ناگهانی بعد از گزش کنه با دوره نهفتگی یک تا سه روز و حداکثر ۹ روز و تماس با خون و یا دام آلوده پنج تا ۶ روز و حداکثر۲ هفته بروز می‌کند که تب و لرز، درد عضلات، سردرد و علائم گوارشی با مشخصه بارز خونریزی مخاط دهان و حلق یا زیر پوستی است.

او ادامه داد: احتمال مرگ در مراحل حاد بیماری حداکثر۴۰ درصد است که با وجود نداشتن واکسن، اما استفاده از داروی ضد ویروسی اثربخش است.

رییس مرکز بهداشت خوزستان  درخصوص راه‌های پیشگیری از این بیماری گفت: افراد شاغل در محیط‌های دامپروری و یا روستایی از مواد دافع حشرات استفاده کنند و یا دستکش و لباس آستین بلند بپوشند و مرتب لباس‌های خود را بررسی کنند.

آقای بختیاری نیا ادامه داد: له‌کردن کنه آلوده بر روی پوست نیز خطرناک است و باید از انبرک استفاده شود؛ ذبح دام در منزل و معابرعمومی نیز غیربهداشتی است.

او با تاکید بر لزوم خریداری گوشت از مراکز معتبر افزود: گوشت ۲۴ ساعت و جگر ۴۸ ساعت در دمای چهار درجه سانتیگراد نگهداری و با دستکش قطعه قطعه و کاملا پخته شود.

رییس مرکز بهداشت خوزستان   گفت: اداره کل دامپزشکی نیزنسبت به کنترل جمعیت کنه‌ها و نظارت دقیق بر کشتارگاه‌ها اقدام می‌کند.

تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو یک بیماری حاد تب‌دار و خون‌ریزی دهنده است که از طریق گزش کنه یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل می‌شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.