حامد عنقا تهیه کننده فیلم غریب در گفتگو با مصطفی امامی مجری استودیو هشت درباره اکران نسخه سه قسمتی از فیلم غریب به صورت آنلاین که توسط کارگردان فیلم مطرح شد گفت: فیلم سینمایی غریب که اکران شده است نسخه کوتاهتری نسبت به تایم اولیه فیلم است و فیلم اولیه حدود ۲ ساعت و نیم است.
وی ادامه داد: ما به دلیل خیلی از مسائل، فیلم ۱۲۰ دقیقهای را منتشر کردیم و هنوز نسبت به اکران فیلم کامل تصمیم گیری نشده است. نکتهای که اقای لطیفی در یکی از مصاحبهها نسبت به اکران نسخه کاملتر گفته است یکی از گزینههایی بود که زمانی به آن فکر کردیم. با این حال این فیلم خدا را شکر مورد توجه بخشی از جامعه قرار گرفت و خودم شخصا فکر میکنم نمیتوان چنین کاری کرد. فکر میکنم الان فیلم به خودی خود صاحب هویتی است.
عنقا تصریح کرد: ما دوست داریم نسخه مفصل و دو ساعت و نیمه هم نمایش داده شود، اما شاید بعد از اکران آنلاین فیلم، خود را آماده کنیم برای نسخه مفصلتر که شاید برخی از صحبنههای خاص هم در آن نسخه باشد.
وی در پاسخ به سوال مجری درباره اینکه سرمایه اکران آنلاین به جیب چه کسی میرود توضیح داد: ساز و کار اکران آنلاین شبیه به اکران عمومی در سینماست. همانطور که فروش گیشه لزوما به جیب پخش کننده و سینمادار نمیرود و به صاحب اثر برمی گردد اکران آنلاین هم با درصد متفاوتی همین وضعیت را دارد. اکران آنلاین هم از قیمت بلیت کمتر است و هم پلتفرم یا سکو درصد کمتری نسبت به سینمادار برمی دارد که طبیعتا به این دلیل است که هزینه هایش با هزینههای سینما فرق میکند.
تهیه کننده «غریب» در بخش دیگر این گفتگو با اشاره به مصاحبه زنده یاد حسام محمودی درباره فیلم غریب یاداور شد: فارغ از این مصاحبه ابتدا باید گفت ما یکی از هنرمندان خوب و بااخلاق را از دست دادیم و این ضایعه تقریبا جبران ناپذیر است.
وی درباره گلایههای محمودی درباره نبود فیلمنامه کامل اظهار کرد: خیلی از دوستان میدانند که من با فیلمنامه کامل کار نمیکنم، اما اتفاقا، چون این اثر به دلیل سینمایی بودن و فرایند پروانه ساخت و اینکه برخی نهادهای نظامی باید نظر میدادند فیلمنامه کاملی داشت. سوتفاهمی شاید در ذهن حسام محمودی در ان مصاحبه بروز کرد و البته بعد از اینکه با هم صحبت کردیم برطرف شد و حرف محمودی این بود که شاید سخنانش به درستی منتقل نشده است. او در فیلم نقشی داشت که کاراکتری واقعی است، خود شخصیت اصلی زنده است و امیدواریم عمرش طولانی باشد حتی در برخی صحنههای که حسام بازی داشت در پشت صحنه حضور داشت.
عنقا در ادامه یاداور شد: این کار به دلیل سختیها و پراکندگی اجرا، دورخوانیهای متعددی داشت و حسام محمودی به ماجرا اشراف داشت و این سخنان هیچ گاه به من و لطیفی منتقل نشده بود. شاید اینگونه بتوان تعبیر کرد که بازیگر خوبی مثل حسام محمودی طبیعتا در یک درام تخیلی حتما باید نقش پررنگتر و جدی تری داشته باشد، ولی وقتی در کار مستندسازی تاریخی هستید این دست بسته بودنها را دارید. درباره خیلی از کاراکترهای دیگر هم این مساله هست مثل رحیم نوروزی و من نمیخواهم دفاعی کنم یا خدایی ناکرده پاسخی به سخنان حسام محمودی بدهم. مهمترین موضوع این است که او امروز در میان ما نیست و بسیار برایم باعث افتخار بود که با او کار کردم.
وی در پایان درباره این همکاری گفت: حسام محمودی روزی که برای این نقش آمد تعلق خاطر داشت به این فضا، به این شخصیت و به محمد بروجردی و فکر میکنم او در آن مصاحبه هم بیشتر درباره کلیت سینما و بی رحمی این فضا صحبت میکرد و فکر نمیکنم موضوع مصاحبه اش فقط فیلم غریب بود.