ذبیح الله اعظمی ساردوئی سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در تشریح نشست کمیسیون متبوع خود با حضور سرپرست وزارت جهاد کشاورزی، گفت: خوشبختانه با لطف خداوند، میزان بارشها، موفقیت وزارت جهاد کشاورزی در تغییر الگوش کشت، اجرای کشت قراردادی و تعیین قیمت مناسب پیش بینی میشود که بیش از ۸ میلیون تن گندم تحویل سیلوها داده شود.
وی با تاکید بر اینکه کمیسیون کشاورزی نرخ ۱۷ هزار تومان را پیشنهاد داد، اما در نشست شورای قیمت گذاری نرخ ۱۵ هزار تومان اعلام شد، عنوان کرد: متاسفانه نمایندگان ناظر کمیسیون کشاورزی در شورای قیمت گذاری، وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس سازمان برنامه و بودجه در نشستهای شورای قیمت گذاری حاضر نبودهاند و بر اساس قانون نمایندگان آنها حق رای ندارند.
وی با اشاره به اینکه در نشست با سرپرست وزارت جهاد کشاورزی اعضای کمیسیون کشاورزی نظرات خود را ارائه کردند و قیمت تعیین شده را باتوجه به قاچاق گندم از مرزهای کشور پایین دانستند، ادامه داد: یکی دیگر از مباحث مطرح شده توسط نمایندگان تاخیر در پرداخت مطالبات گندم کاران بود که باعث میشود تحویل این محصول به سیلوها کاهش پیدا کند و خوراک دام تبدیل میشود.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی نسبت به افزایش قیمت خرید تضمینی گندم علاقهمند است و تنها مشکل خود را محدودیت در منابع اعلام میکنند، تصریح کرد: باید در قالب متمم قانون بودجه به تامین منابع مورد نیاز وزارت جهاد کشاورزی برای افزایش قیمت خرید تضمینی گندم توجه شود. عدم تعیین قیمت مناسب برای این محصولات استراتژیک کاهش سطح زیر کشت در سال زراعی آینده را به همراه دارد.
اعظمی با اشاره به اینکه منطقی و اقتصادی شدن قیمت سایر محصولات کشاورزی مانند سیب زمینی حاصل افزایش سطح زیرکشت گندم است، افزود: در نشست با سرپرست وزارت جهاد کشاورزی مقرر شد جلسه فوقالعاده شورای قیمت گذاری با حضور تمامی اعضا تشکیل و قیمت گندم افزایش پیدا کند. با تعیین قیمت گندم بین ۱۶ تا ۱۷ هزار تومان رضایت کشاورزان و نمایندگان را به همراه دارد.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کشاورزان گندم کار خصوصا کشاورزان استانهای مرزی علیرغم حضور قاچاقچیان در بازار و خرید گندم با قیمت بالاتر محصول خود را به سیلوهای دولتی تحویل میدهند، تصریح کرد: نمایندگان مسائلی را در خصوص افزایش قیمت مرغ مطرح کردند که سرپرست وزارت جهاد کشاورزی نیز فاصله و کاهش جوجه ریزی در اواخر سال گذشته را عامل این رشد قیمت اعلام کرد.
وی با اشاره به اینکه تولید مرغ، تخم مرغ و جوجه یک روزه به بخش خصوصی، اتحادیهها و اصناف واگذار شده که قدم مثبتی محسوب میشود اگر نهادهها به میزان کافی تامین و مجوز صادرات مازاد تولید، صادر شود، ادامه داد: نمایندگان در خصوص کاهش قیمت محصولاتی مانند سیب زمینی، هندوانه، پیاز و سایر محصولات که در استانهای جنوبی درحال برداشت است نیز مطالبی را طرح کردند.