نشست رسانهای و رونمایی از پوستر نخستین جشنواره بین المللی و پنجمین جشنواره ملی فیلم و فیلمنامه ایثار روز سه شنبه ۱۹ اردیبهشت ماه در مجتمع فرهنگی و اداری جانباز شهید رسول زاده برگزار شد.
سید محمد هاشمی رئیس شورای سیاست گذاری جشنواره ایثار در ابتدای مراسم ضمن تشکر از عوامل اجرایی جشنواره ایثار گفت: یکی از وظایف بنیاد شهید ترویج فرهنگ ایثار، مجاهدت و شهادت است؛ همانطور که میدانید امروزه یکی از عرصههای تاثیر گذار در سطح دنیا برای معرفی اسوههای هنر به خصوص حوزه فیلم و سریال است.
وی ادامه داد: معرفی این چهرهها توسط هنر و جریان سینما است و جریان رسانه صوتی و تصویری است که این اتفاق افتاده است، اما نیازمند تقویت است. همچنین سبک زندگی ایثارگران یکی از بهترین ابزار این سریالها است که امروزه باید این نقش را بهتر اجرا کنیم.
رئیس شورای سیاست گذاری جشنواره ایثار بیان کرد: ایجاد فرصتهای عادلانه برای هنرمندان سراسر کشور، ترغیب، تشویق و حمایت هنرمندان دغدغه مند، که میخواهند در حوزه تولیدات ارزشی فعالیت کنند و امروز نیاز جامعه ما است از اهداف برگزاری جشنواره ایثار است.
وی ادامه داد: اگر میخواهیم در عرصه بین المللی قهرمانان ملی و جبهه مقاومت را به درستی معرفی کنیم باید فرصتی را فراهم بیاوریم که هنرمندان دور هم جمع شوند که به فضل الهی جشنواره فیلم ایثار این فرصت را برای تبادل اطلاعات ایجاد خواهد کرد؛ یکی از عمدهترین نگاههای ما در این جشنواره خط رسانهای کشورهای حوزه مقاومت است.
هاشمی افزود: از دیگر اهداف ما برای برگزاری این جشنواره شناسایی استعدادها و برترین پدیدآورندگان موضوعات جشنوارهای و ارتقای سطح کمی و کیفی مرتبط با ترویج فرهنگ ایثار مقاومت و شهادت است. همچنین در مرحله اول یکی از اهداف ما برای جشنواره ایثار داشتن فیلمنامههای خوب است که باید زیر ساختهای آن فراهم شود؛ برای همین این جشنواره نباید فقط مختص به فیلم باشد بلکه به فیلم و فیلمنامه بپردازد.
وی در ادامه از جایزه ویژه جشنواره گفت: جایزه ویژه در این دوره از جشنواره ایثار حمایت ۵ میلیارد تومانی از ساخت کار بعدی صاحب اثر در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت خواهد بود، همچنین ما در این جشنواره ۳۶ جایزه خواهیم داشت.
بنیاد شهید ایثارگران پاتوق هنرمندان متعهد و دغدغهمند است.
هاشمی در ادامه به سال گذشته اشاره کرد و گفت: یکی از دغدغههای ریاست بنیاد شهید ساخت فیلم، سریال و معرفی قهرمانان استانها بود که در تولیدات حوزه ملی سال گذشته فیلمنامههای خوبی به دست ما نرسید، از این جهت از نویسندگان استانها خواهش میکنیم که برای تولید آثار ما را همراهی کنند.
وی در ادامه به ساخت فیلم سینمایی اتاقک گلی و حمایت از سریال بچه زرنگ اشاره کرد و گفت: طبق وعدهای که سال گذشته دادیم، امسال هم قصد داریم یک کار برای خواهر طاهره بسازیم و درحال انتخاب کارگردان آن هستیم. همچنین ساخت فیلم شهید ابراهیم هادی و اصغر وصالی یکی از برنامههای ما برای آینده است. همچنین یکی از دغدغههای من ساخت فیلمی برای هم رزمان نادر طالبزاده کسانی که مستقیما با استکبار و آمریکا در دریا مبارزه کردند، است.
وی در ادامه بیان کرد: سال گذشته فیلمهایی درباره نقش بانوان در جنگ داشتیم که حائض اهمیت است. همچنین به جرئت میتوان گفت که
بنیاد شهید ایثارگران پاتوق هنرمندان متعهد و دغدغهمند است.
وی در پاسخ به تعدد جشنوارههای موازی مانند جشنوارههای ایثار و مقاومت بیان کرد: هرچقدر از این جشنوارهها بیشتر برگزار شوند و تهیهکنندگان برای ساخت آثار ترغیبت شوند، حتما تولید اثر بیشتر میشود.
فیلمنامه شهید نواب صفوی کلید خورد
حجت الاسلام مهدی حسن زاده مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی گفت: در این دوره از جشنواره بنا بر این است که حدود
۲۵ کشور در مشهد مقدس حضور پیدا کنند. از این جهت برای برگزاری مراسم در خراسان رضوی اقداماتی صورت گرفته است.
وی در ادامه عنوان کرد: فیلمنامه شهید نواب صفوی را کلید زدیم و معتقد هستم اگر سریال شهید نواب صفوی ساخته شود به مراتب جذابتر از سریال مختار خواهد بود که امیدوارم یک فیلم خوب بسازیم.
حضور ۱۳۶۷ اثر در پنجمین دوره از جشنواره فیلم و فیلمنامه ایثار
فرهاد مختاری مدیر کل امور هنری و دبیر پنجمین جشنواره ملی فیلم و فیلمنامه ایثار گفت: کشوری هستیم که دارای کارگردانان و صاحبان اثر بسیار خوب و شناخته شده هستیم از این رو جشنوارهها باید به شرایطی برسند که جشنوارههای بعدی را در سوریه لبنان و دیگر کشورها برگزار کنیم؛ زیرا نباید این فضا را محدود کنیم که جشنواره دیگری با اهداف متفاوت درحال برگزاری است و حال اینکه فیلمسازی در شرایط امروزی جامعه با ارقام پایین اتفاق نمیافتد، اما باید فیلمساز ببیند که چه جشنوارهای میتواند موضوعیت فیلم خود را نشان دهد.
وی در ادامه عنوان کرد: پنجمنی جشنواره ایثار فیلم و فیلمنامه ایثار دارای سه بخش ویژه عفاف و حجاب، تولیدات سینمایی کوتاه، مستند و فیلمنامه است که توسط خانوادههای ایثارگر و شهید ساخته شده و بخش دیگر شامل تولیدات امام رضایی است. بخش فیلمنامه نویسی اولین دوره است که در مجموع تعداد فیلم مستند، کوتاه، انیمیشن سینمایی حدود ۱۳۶۷ اثر است که به دبیرخانه ارسال شده است. وی در ادامه گفت: علاوه بر جوایز جشنواره ایثار، یک جایزه ویژه برای ساخت حمایت از کار ایثار و شهادت داریم که کمک حداقلی ۵ میلیاردی برای آن در نظر گرفته شده است.
باکیده مدیر اجرایی این دوره از جشنواره ایثار گفت: به طور اجمالی بخش فیلمنامه در حوزههای مستند، داستانی، پویانمایی، تله، فیلم سینمایی و سریال در نظر گرفته شده است که فراخوان آن حدود شش ماه پیش منتشر شد و در مجموع ۱۱۶۵ اثر به دبیرخانه ارسال شد که
۲۱۳ فیلمنامه به بخش ملی راه یافت و الباقی در بخش فیلم است. همچنین در بخش فیلمنامه ۴۰ اثر پذیرفته شده است.
وی افزود: در بخش ملی ۴۸۹ اثر ارسال شد که ۱۵ فیلم سینمایی، ۸ تله، ۵۵ نماهنگ ، ۲۰۹ مستند، ۹۹ داستانی کوتاه، ۱۰۳ پویانمایی داشتیم که در مجموع ۲۴ اثر راه پیدا کرد.
وی عنوان کرد: در بخش بینالملل ۳۰ کشور متقاضی بودند که الجزایر، هند، فرانسه، فلسطین، سوریه تعدادی از کشورهای میهمان برای حضور در جشنواره هستند.
شایان ذکر است که پنجمین دوره از جشنواره فیلم و فیلمنامه ایثار از ۲۹ اردیبهشت تا ۳ خرداد است. همچنین افتتاحیه این جشنواره در کوه سنگی و اختتامیه آن در حرم مطهر امام رضا(ع) در ورودی باب الجواد برگزار خواهد شد.
در پایان اين نشست خبری پوستر نخستین جشنواره بین المللی و پنجمین جشنواره ملی فیلم و فیلمنامه ایثار با حضور فرزند شهید جعفرزاده حافظ قرآن کریم و مسئولین جشنواره رونمایی شد.