حبیب غزنوی اظهار داشت: از ابتدای سال تاکنون ۳۲۵ مورد مبتلا به مالاریا در محدوده زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان شناسایی شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به اینکه آمار مبتلایان در این مدت نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۰ برابر شده، افزود: عمده موارد شناسایی شده شامل ۹۱ درصد مربوط به دو شهرستان سراوان و سیب و سوران بوده است.
وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه با شناسایی به موقع این موارد و تحت درمان قرار گفتن آنان تاکنون هیچگونه فوت ناشی از این بیماری در استان نداشتهایم.
غزنوی با اشاره به اینکه علائم این بیماری تب، لرز، عرق، درد ستون فقرات، تهوع و استفراغ، زردی چهره و عطش فراوان است، گفت: از هم استانیها به خصوص افرادی که در مناطق مالاریاخیز حضور دارند تقاضا داریم در صورت داشتن این علائم به نزدیکترین مرکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: مردم در مناطقی که مالاریا شایع است به جد از خوابیدن در فضای باز خودداری کنند، پوست خود را بپوشانند و پنجرهها و دیوارهای خانه خود را به حشرهکش آغشته کنند.
وی بیان کرد: با توجه به بارندگی اخیر در ایران و پاکستان، منابع جدید پرورش انگل مالاریا در سطح استان و کشور پاکستان به وجود آمده که باعث خیزش مالاریا شده است. وجود آبهای راکد در برخی مناطق سبب رشد این پشه شده و یکی از مهمترین مهمترین روشهای پیشگیری و کنترل این بیماری از بین بردن این آبهاست. عملیات بیماریابی، سمپاشی کانونهای مالاریا، مهپاشی و آموزش به مردم در راستای مقابله با این بیماری در استان در حال انجام است.