![فروش ۹۰ روزه محصولات ایران خودرو از امروز](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1403/11/28/20353824_989.png)
مقیمی رئیس دانشگاه تهران گفت: رویکرد ما به موضوع اشتغال فارغالتحصیلان رویکرد جدیدی است. در زمینه اشتغال مسئولیتی نداریم اما مسئولیت تربیت دانش آموختگانی را برعهده داریم که بتوانند برای نظام ساختاری کشور مفید باشند.
او ادامه داد: در درون نهاد دانشگاه همگرایی به خوبی تعریف نشده و آنچه در حوزههای مختلف انجام می شود به خوبی به حلقه اتصال و زنجیره تبدیل نمیشود.
مقیمی تاکید کرد: در فاز اول بحث همگرایی درونی در دانشگاه تهران را مورد توجه قرار میدهیم. در دوره دکتری نزدیک به ۳۰ هزار نفر داریم که میتوانند تاثیر گذاری داشته باشند.
رئیس دانشگاه تهران گفت: ما در حوزه آموزش رویکردمان را تقریبا یک سال قبل تغییر دادیم و در مهر شاهد نمود آن خواهیم بود.دروس مربوط با کارورزی و مهارت ورزی را در رشتههای مختلف تقویت کردیم و شاهد آن خواهیم بود که دانشجویان ما در مقاطع مختلف تحصیلیشان بخشی از مهارتشان مربوط به کارآفرینی و ارتباط گرفتن با محیط کار است.
او بیان کرد: یک بسته کاملی را در حوزه های آموزشی، پژوهشی، تفریحی و ...را در نظر داریم. اصولاً انتظار می رود از دانشگاه تهران برنامه تفریحی فرهنگی ورزشی متفاوتی داشته باشد. تلاش ما این است که دانشجویان بخشی از اوقات خود را خارج از محیط درس و حتی دانشگاه سپری کنند. این حرکت یک جنبش جدید را در فضای دانشگاهی ایجاد خواهد کرد. به وزارت علوم هم پیشنهاد دادیم که دانشجویان دانشگاههای مختلف هک از شهرک صنعتی اشتهارد بازدید کنند و گفتوگو با مسئولان و صاحبان کسب و کارهای جامعه داشته باشند. نمایشگاهی که تدارک دیده شده یکی از حلقه های است که این زنجیره را تکمیل می کند و ادامه دار است.
مقیمی افزود: در این همگرا کردن تلاشمان این است که بین پایاننامهها با پارک علم و فناوری ارتباط ایجاد کنیم. بخشی از نمراتی که به پایان نامه ها اختصاص خواهد یافت بر مبنای این است که چقدر میتواند در کسب و کار فناور یا دانش بنیان موثر باشد. شرکت های زیادی در محیط مصلی دانشگاه تهران گرد هم میآیند و تجربیات عملی و کاری صاحبان کسب و کار با دانش اساتید ما به اشتراک گذاشته میشود. تلاش این است که همگرایی و پیوند بین دانشگاه و محیط کار بیشتر شود. اگر بخواهیم توسعه ملی ایجاد شود سه بخش دولتی بخش خصوصی و بخش جامعه مدنی لازم است همگرا شوند.
او گفت: لازم است همگرایی بخش های مختلف برای رسیدن به نتیجه نهایی که تمدن سازی است را دنبال کنیم. دانشگاه رسالت مهمی برعهده دارد. هدف این است که ذهنیت ها را نزدیک و زبان مشترک بین سه بخش ذکر شده ایجاد کنیم. رویکردها را مرور و همدیگر را نقد کنیم و بعد از این چالش ها به اقدامی مشترک برسیم. نمایشگاه، نمایشگاهی است که بین دانشگاه و شرکتهای که حضور دارند یک رابطه برد برد ایجاد میکند.
بهرامی، معاون فرهنگی دانشگاه تهران گفت: امیدواریم این رویداد بتواند بخش بزرگی از دغدغههای دانشجویی ک بحث مهارت آموزی، ارتباط با صنعت اشتغال و خود کارآمدی است را پوشش دهد و در این میان بتوانیم موفق باشیم.
ایجاد ارتباط میان کارجو و کارفرما، از اهداف نمایشگاه کار
امین، از اساتید دانشگاه و دبیر نمایشگاه کار دانشگاه تهران توضیح داد: نمایشگاه کار رویدادی است که سالانه در دانشگاههای معتبر دنیا به منظور رویارویی کارجو و کارفرما در محیطهای کار رقابتی برگزار می شود و هدف آن این است که دانشجویان فارغالتحصیل و کارجویان، رابطه مستقیمی با کارفرمایان داشته باشند و بتوانند از حمایت های ک توسط سازمان ها انجام میشود بهره مند شوند. در نمایشگاه کار برنامه ها و خدمات مختلفی ارائه میشود. امسال نمایشگاه کار تهران از اول تا سوم خرداد در مصلی دانشگاه تهران برگزار میشود و برنامههای مختلفی را برای دانشجویان تدارک دیدهایم.
او گفت: یکی از مهم ترین اتفاقات این رویداد حضور صنایع و سازمانهای مختلف در حوزههای مختلف است. تاکید ما برای انتخاب سازمانها، میزان کارآفرینی و ارائه کار بوده است. تنوع زیاد است و دانشجویان میتوانند در هر رشته ای که هستند از این فرصت استفاده کنند.
راهاندازی سامانه به منظور اشتغال دانشجویان
امین بیان کرد: سامانهای برای ارتباط کارجویان و کارفرمایان طراحی شده است. در این سامانه کارجویان رزومه خود و کارفرمایان نیازهای شغلی خود را در این سامانه ارائه میدهند. بعد از برگزاری نمایشگاه، این سامانه تحت عنوان سامانه کاریابی دانشگاه تهران رونمایی خواهد شد. کارگاه های آموزشی را برای آماده کردن دانشجویان با هدف ورود به صنعت در این نمایشگاه تدارک دیدهایم. بخش مسابقه ایده کمک می کند که کارجویان و کارفرمایان بتوانند تعامل داشته باشند. نمایشگاه امسال ما شروعی برای آغاز این فعالیت خواهد بود. چالش ها در حوزه های مختلف مطرح می شوند و اطلاعاتی در اختیار دانشجو برای رویارویی و رفت آمها قرار میگیرد.
کارفرمایان برتر انتخاب و معرفی میشوند
او ادامه داد: همچنین مشاورانی از خود سازمانها در این نمایشگاه حضور خواهند داشت که در حوزه آشنایی با سازمان، ارائه فرصت های شغلی و انتخاب شغل به دانشجویان کمک میکنند. افتتاحیه از صبح روز دوشنبه ۹ صبح با حضور مدیران ارشد از بخش دولت و صنعت برگزار خواهد شد. در روز آخر، اختتامیه و خانه گفتوگو را خواهیم داشت و امیدواریم به دستاوردهای خوبی برسیم.
مقیمی، رئیس دانشگاه تهران درباره افزایش مهاجرت نخبگان گفت: مهم ترین علت مهاجرت نخبگان این است که فرصتهای شغلی مناسب برایشان فراهم نشده و به گفته خودشان اولویت اولشان اشتغال و فعالیت در کشور خودشان بوده اما متاسفانه نتوانستیم این فرصت را به خوبی برای آنان فراهم کنیم.
او افزود: یکی دیگر از دلایل مهاجرت نخبگان، تجربه دورهها و رشتههای جدید در دنیا است که در این زمینه هم اقداماتی را انجام میدهیم.
برنامهریزی برای مشاغل تحت تاثیر فناوری
او در رابطه با هوش مصنوعی و جایگزین شدن مشاغل جدید هم گفت: در وزارت علوم کارگروهی شکل گرفته و ما هم اقداماتی را انجام می دهیم. باید اصلاحاتی در رشتههای مختلف متناسب با مشاغل آینده تحت تاثیر فناوری انجام شود و میخواهیم دانشگاه تهران در این موضوع پیشتاز باشد که به سمت فناوریهای دیجیتالی حرکت کند.