ذاکریان مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی در مراسم انعقاد تفاهم نامه همکاری دانشگاه بیرجند با انجمن اقتصاد استان گفت: بیش از یک دهه بوده که نامگذاری شعار سال توسط مقام معظم رهبری با رویکرد و مبنای اقتصادی انتخاب میشود.
او با اشاره به اینکه باید گزارش عملکرد در راستای اقدامات صورت گرفته از ابتدای امسال تاکنون و همچنین برنامههای پیش رو برای تحقق شعار سال ارائه شود، افزود: شعار امسال به بعد کمی توجه ویژه دارد به همین سبب باید با ارقام و اعداد موجود نسبت به سالهای قبل مقایسه و همه پاسخگو باشند که نسبت به دو مقوله تورم و رشد تولید چه کردهاند.
ذاکریان ادامه داد: در شعار سال دو رویکرد متفاوت وجود داشته که هم درد و هم درمان، هم زهر و هم پادزهر و هم بلا و هم شفا را آورده شده است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی اظهار کرد: به مهار تورم توجه ویژه و جدی داشت، زیرا این چسبندگی رو به بالا قیمتهایی که در اقتصاد ایران میبینیم یکی از پاشنه آشیلهای هر دولتی بوده است،
او ادامه داد: در هر مقطع زمانی که دولتها ورود یافتهاند شاید توانستهاند تا اندکی تورم را کاهش دهند، ولی این امر با کاهش تولید اتفاق افتاده و یا از طرف دیگر اگر به سمت سیاستهای انقباضی حرکت کردهاند این موضوع را دامن زدهاند.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی گفت: امسال فرمایش رهبری بر این بوده که مهار تورم با رشد تولید همراه باشد که یک راهکار عملیاتی و علمی در پشت این شعار نهفته است.
ذاکریان ادامه داد: مهار تورم باید از طریق افزایش تولید باشد نه اینکه بخواهیم به بیکاری بیشتر دامن زده و سیاستهای انقباضی را در پیش بگیریم تا کنترل تورم را در پی داشته باشد.
او با تأکید بر اینکه امروز مجموعه اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان در صدد است که از ظرفیتهای نخبگانی استفاده کند، یادآور شد: به هیچ عنوان خودمان را در هیچ مقطعی از زمان بی نیاز از مشاوره از نخبگان و صاحبان دانش ندانسته و نخواهیم دانست.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی، دانشگاه بیرجند را یکی از افتخارات شرق کشور دانست و افزود: دانشگاه بیرجند، دانشگاهی بوده که بزرگان و اولینهای بسیاری را با توجه به ظرفیتهای استان پرورش داده و پرورش میدهد.
ذاکریان با بیان اینکه نشست انجمن اقتصادی استان که امروز در دانشگاه بیرجند برگزار شده به سبب همین رویکرد بوده که میخواهیم از ظرفیت نخبگانی در حد اعلا و در عمل استفاده کنیم، بیان داشت: نباید صرفاً مرهون به گزارش و ارائه مقاله علمی بوده بلکه باید بتوانیم راهکارهای علمی و عملیاتی با رویکرد حل مسئله برای اقتصاد امروز استان ارائه دهیم.
او با اشاره به اینکه باید سند توسعه اقتصادی استان با توجه به شرایطی که وجود دارد بازنگری و حتی بازنویسی شود، اضافه کرد: زنجیرههای ارزش استان را با توجه به کم آبی و بی آبی شدیدی که دچار آن هستیم و با توجه به اینکه منابع آب در دسترس محدود میباشد ضروری است زنجیره ارزش و سند استراتژی توسعه اقتصادی استان متناسب با این شرایط و با احترام به حکمرانی آب بازنگری و تدوین شود.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی گفت: باید دیدگاههای خود را نسبت به تعریف زنجیرههای ارزش اقتصادی در استان تغییر داده و بازنگری کنیم و از منابع آبی استان به طور بهینه استفاده کنیم تا بتوانیم چشمانداز روشنی برای آینده اشتغال استان داشته باشیم.