مدیرعامل موسسه جهاد نصر خوزستان طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری را یکی از طرح‌های بزرگ خاورمیانه و کشور در ۴۴ سال اخیر دانست.

 رضا عظیمی رستگی گفت: قابلیت‌های خاص خوزستان به لحاظ کشاورزی در سفر مقام معظم رهبری به این استان در سال ۱۳۷۵ مورد عنایت ایشان قرار گرفت و دستور اجرای طرح ۵۵۰ هزار هکتاری را پیشنهاد کردند.

او وجود بزرگترین جلگه‌های حاصلخیز در خوزستان را یکی از قابلیت‌های این استان دانست و افزود: بهره مندی از بیشترین میزان نور خورشید و منابع آبی از دیگر ظرفیت‌های خوزستان به شمار می‌روند، بطوریکه پرآب‌ترین استان کشور محسوب می‌شود.

مدیرعامل موسسه جهاد نصر خوزستان آب، خاک و نور خورشید را عوامل اصلی، مهم و تعیین کننده برای توسعه کشاورزی در هر منطقه برشمرد و ادامه داد: باتوجه به وجود این ظرفیت‌ها و قابلیت ها، مقام معظم رهبری اجرای طرح ۵۵۰ هزار هکتاری را در خوزستان پیشنهاد دادند و در سال ۱۳۷۶ طرحی جامع شامل ۷ طرح مختلف با مشارکت وزارت جهاد کشاورزی، وزارت جهاد سازندگی، وزارت اقتصاد، سازمان مدیریت و برنامه و همچنین وزارت نیرو به منظور توسعه کشاورزی این استان پهناور و زرخیر ارائه و تصویب شد.

آقای عظیمی رستگی  با بیان اینکه از سال ۱۳۸۹ عملیات اجرایی این طرح شامل یکی از مولفه‌های مهندسی زراعی و احیای اراضی خوزستان آغاز شد، گفت: زهکشی اراضی به صورت زیرزمینی و سطحی مهم‌ترین طرحی بود که در قالب احیا ارائه و اجرا شد.

او  ساخت جاده‌های دسترسی میان مزارع، هندسی سازی قطعه بندی اراضی، ایجاد شبکه‌های فرعی آبیاری و زهکشی را از دیگر کار‌های اجرا شده در اراضی کشاورزی خوزستان برشمرد و ادامه  داد: باتوجه به اینکه شوری و قلیایی آب یکی از مشکلات استان در زمینه کشاورزی است، با اجرای این طرح ها، شوری آب و خاک اصلاح شد.

مدیرعامل موسسه جهاد نصر خوزستان می‌گوید: اجرای طرح ۵۵۰ هزار هکتاری علاوه بر دستاورد‌های بخش تولید، یکی از طرح‌های بزرگ خاورمیانه و کشور در ۴۴ سال اخیر محسوب می‌شود که بیش از ۵۰۰ قرارداد اجرایی در بر داشته و بیش از ۴ هزار و ۸۰۰ دستگاه ماشین آلات سنگین و نیمه سنگین برای اجرای آن بکار گرفته شد.

آقای عظیمی رستگی  گفت: طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری از ابتدا به شکل فاز اول و دوم طراحی نشده و باتوجه به محدودیت‌های اعتباری اختصاص یافته به طرح، فاز اول آن متناسب با بودجه در سطح ۲۹۵ هزار هکتار اجرایی شده است و کشاورزان خوزستانی درحال حاضر از مزایای آن در این گسترده بهره‌مند هستند.

به گفته او، طرح ۵۵۰ هزار هکتاری در استان‌های خوزستان و ایلام اجرایی شده که حدود ۲۰ شهرستان و ۵ حوزه کشاورزی در خوزستان را شامل می‌شد و باتوجه به منابع آبی تخصیص داده شده از سوی وزارت نیرو عملیاتی شده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۵:۴۶ ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۲
طرح خوبی هست اگر تکمیلش کنند چون خیلی ازمناطق از این طرح مثلا مناطق شوش دانیال به طرف دوسلق اصلا هیچی کاری انجام ندادن هنوزبیشترچاه ها گازوئیل هست و خیلی کم مردم انجا گندم کشت کنند لطفا این مناطق را از بیکاری دریابید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۷ ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۲
قریب سی سال درحد طرح باقی مانده اگر اجرا میشد الان شاهد این همه گردوخاک وخشک شدن استان وبیکاری جوانان ووو نبودیم خون عزیزانی که دراین سرزمین خونین خوزستان ریخته شد تا ایران سربلند بماند نامشان جاودان تاریخ ایران باد روحشان شاد
Iran (Islamic Republic of)
سید قاسم موسوی
۱۰:۳۶ ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۲
کامل اجرا نشد ونواقص زیادی دارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۸ ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۲
متاسفانه به خاطر نداشتن نظارت درستی ازطرف ارگان مخصوص یادولت برسر مسئولان آبرسانی فقط زمینهایی که در نزدیک کانال اصلی هستند از آبیاری زیادی برخوردارند ولی زمینهایی که آخر کانال هستند از آبیاری وزراعت محروم هستند زیرا برنامه ریزی یا نوبت آب اجرا نمیشه ضمنا گروههای مافیایی برای کانالها درست کردن وفقط بعضی ازکشاورزان بهره مند شدند