با شروع فصل گرما خطر بروز بیماری تب کریمه کنگو افزایش پیدا میکند.
راههای اصلی انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از طریق گزش توسط کنه یا له کردن آن، تماس مستقیم با خون و بافتهای دام آلوده حین ذبح دام (گوسفند، گاو و ...) و تماس مستقیم با خون و ترشحات بیمار بستری در بیمارستان است.
علائم این بیماری شامل تب ناگهانی، درد عضلانی، سردرد و وجود خونریزی از اعضای بدن است.
برای پیشگیری از این بیماری باید از خریدگوشت فاقد مهر دامپزشکی خودداری شود و بهتر است گوشت تازه به مدت ۲۴ ساعت و سایر امعا واحشا (دل وجگر و...) به مدت ۴۸ ساعت در دمای یخچال (۸ تا ۲ درجه) نگهداری شود.
از ذبح دام در منزل یا معابر خودداری شود و هنگام خرد کردن گوشت و دل وجگر حتما از دستکش استفاده شود.
استفاده از وسایل ایمنی فردی مثل کلاه، عینک، ماسک، روپوش، چکمه در زمان تماس با دام و ذبح دام ضروری است.
همچنین پس از تماس با دام وبعد از خروج محل نگهداری دام حتما لباس تعویض شود.
سمپاشی بر علیه کنه در مناطق روستایی انجام شود.