رئیس اداره امور مراتع و بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان گفت: عشایر در ۵۵ سامان عرفی به مساحتی حدود ۷۰ هزار هکتار مستقر می شوند.

سعید الیاسی افزود: عشایر روز گذشته از مسیر‌های سه راهی بروجرد ملایر، ولاشجرد تویسرکان، پل شکسته اسدآباد، گاماسیاب و بره فراخ نهاوند وارد مناطق ییلاقی استان همدان شدند.

او گفت: عشایر در طول مسیر تا رسیدن به سامان عرفی مکلف به تردد از مسیر ایل راه، خودداری از ورود به اراضی مرتعی و کشاورزی و اتراق حداکثر به مدت ۲۴ ساعت در یک مکان هستند که برخی مواقع این توصیه‌ها رعایت نمی‌شود.

رئیس اداره امور مراتع و بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان گفت: عشایر پس از ورود به مرتع پیش بینی شده باید بر اساس کتابچه طرح مرتعداری که تحویل آن‌ها شده نسبت به بهره برداری از علوفه مرتعی اقدام و در پایان فصل چرا محل را ترک کنند.

الیاسی تصریح کرد: عشایر به مدت ۶۰ تا ۹۰ روز طبق کتابچه طرح مرتعداری مجاز به حضور در سامان عرفی هستند و پس از آن باید محل را ترک کنند که در این باره همکاری لازم را با اداره منابع طبیعی دارند.

او گفت: مراتع ییلاقی پوشش چندانی برای حضور عشایر بیش از زمان تعیین شده در این مناطق ندارد در این بین برخی از عشایر اقدام به اجازه «پس چر» مزارع و استقرار در این محل می‌کنند.

رئیس اداره امور مراتع و بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان با بیان اینکه کوچ عشایر در مناطق ییلاقی شهرستان‌های ملایر، نهاوند، تویسرکان و اسدآباد حضور یافتند افزود: همه ساله مناطق ییلاقی این استان میزبان عشایر از استان‌های کرمانشاه، خوزستان و ایلام است.

الیاسی تاکید کرد: شمار عشایر بهره‌بردار مجاز از مراتع استان همدان یک هزار و ۱۰۰ خانوار است که این تعداد عشایر با ۵۳ هزار و ۹۱۴ واحد دامی مجاز در ۵۵ سامان عرفی به مساحتی حدود ۷۰ هزار هکتار مستقر می‌شوند.

سامان عرفی به محدوده‌ای از اراضی مرتعی اطلاق می‌شود که از گذشته مورد بهره‌برداری تعداد مشخصی از خانوار‌های عشایر قرار گرفته و به لحاظ عرفی دارای حق بهره‌برداری از آن هستند.

برچسب ها: عشایر ، منابع طبیعی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.